Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbaga nasil üretilir

MissSevda

SKF Delisi
Katılım
27 Mar 2009
Mesajlar
887
Merhaba arkadaslar.

Sizlere daha net ve düzgün bir sekilde kaplumbaganin nasil üretildigini anlatmak istiyorum. Resimler ve bilgiler http://www.sierschildpad.nl/ dan alintidir. Sitenin sahibi Roy bey kendisi chrysemys picta dorsalis üretiyordur, her kaplumbaga ayni sekilde üretiliyor.

Simdi basliyoruz.
Ilk adim disi kaplumbaganizin kuru alanda 30 cm derinliginde kumlu kuru alani olmali
riparium.jpg


Bu resimde görüldügü gibi bir alan kapilmasi gerekiyor.

Disi yumurtalarini kuru alana biraktiktan sonra dikkatli bir sekilde yumurtalari oradan alip isteyen üzerine tarihini yazar istersenizde ayri bir deftere yazabilirsiniz. Çok basit kücük plastik bir kaba kumu dolduruyoruz yumurtalari içine koyup cinsiyetini belirliyoruz Dikkat edilmesi gereken yer kesinlikle yumurtalari ters cevirmeyin buldugunuz gibi plastik kaba koyup üzerini az islatin.

dorsalis_eieren500.jpg


yüksek isida disi, kisik isida erkek oluyor.

dorsalis_eierenB500.jpg

dorsalis_eierenC500.jpg


Gördügümüz gibi bir akvaryuma koymus Roy bey.

Bundan sonrasi sabir etmemiz gereken birsey yumurtalar 50 - 150 günde çikabiliyor, yumurtadan çikan minikleri bir akvaryuma koyup suyu fazla yüksek tutmamak gerek 5 cm yeterlidir bu akvaryumda 8 gün kaliyorlar ardindan isteyenlere satiliyor.

dorsaliseijong-5369.jpg

dorsaliseijong-5374.jpg

dorsaliseijong-5376.jpg


dorsalishatchling-5393.jpg


Yumurtadan çiktiktan sonra göbeklerinin hali,

dorsalishatchlingjong1-5444.jpg



Göbekleri zamanla düzelecektir.

Tabi sizinki trachemys scripta elegans oldugu için daha büyük bir akvaryumda beslemeniz uygun olur, bu türler en faza 14 cm oldugu için 1.20lik akvaryum yetiyor.
Benim size tavsiyem kaplumbagalar çiftlestikten sonra disileri ayri tutun erkegin halen ciftlesme arzusu olacaktir çiftlestiginde disinin içindeki yumurtalari kirabilir, kirik yumurta parcalari disinin içini yirtabilir.

Sorunuz varsa sorabilirsin insallah bu sekilde kaplumbaga ticaretine azda olsa bir son vermeye baslariz.
Hiç birsey imkansiz degil yeterki siz sabirli ve inançli olun yaptiginiz seylerde.

Saygilar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
daha önceden de yabancı bi kaç sitede okumuştum.. oldukça güzel bir konu olmuş teşekkürler paylaşım için..
 
Peki kaplumbagamı yumurtadan cıkar yoksa yumurtamı kaplumbagadan ?
 
Bu değerli paylaşım için teşekkürler... Mesleğimi elime aldığım an dev bir akvaryum kurma hayalim var... Kapluşum şu an bir tane ama belki bir tane daha alırım ve ben de üretime geçerim... :)
 
Güzel paylaşım olmuş. Belki bende üretime geçip pet shop la pazarlıga geçebilirim(biliyorum kötü bir fikir)ya da maddi durumu iyi olan arkadaşlarımla pazarlıga geçip harçlık çıkarabilirim.
 
bunları anladım burdan yola cıkıp ona bı kum yerı yapacagımda
yapmasına.....cıftlestıkten sonra ne kadar surede yumurtluyor :)))
 
Harika bir paylaşım olmuş. Yumurta cinsiyetlerinin ısı ile belirlendiğini bilmiyordum (=
 
Cvp: Kaplumbaga nasil üretilir

Yumurtadan çıkışları çok tatlı .
 
Cvp: Kaplumbaga nasil üretilir

şimdii benim 3 kapluşum var 2 si büyük biri kız biri erkek diğeri küçük erkek akvaryumum 130l kuru alnım kumlu silis kumu var ama 30 cm değil :'(istesem yapardım bunu baaşka bir yerdedaha gördüydüm ama su hacmini kısmamak için yapmadım ve benim büyük kaplumbağalarım kur yapıyor kızım 9 cm erkek 8 cm daha küüçükler ama kur yapmaya başladılar:haha: ilerde olurda yumurta olursa oraya yumurtalamazmı şimdi:ff:
 
Cvp: Kaplumbaga nasil üretilir

Yeterli derinlik olmazsa yumurtlama o mekana olmaz diye biliyorum onun yerine suyun içinde filan yumurtlar.
 
Cvp: Kaplumbaga nasil üretilir

Akvaryumun iç hacminden almak zorunda değilsin. Akvaryumun yan tarafına harici bir kuru alan yapabilirsin. Yapı marketlerde 8mm masif ahşaplar oluyor onlardan istediğin ölçüde kestirip kendin evde oluşturabilirsin bence. metrekare fiyatı 20lira civarı. yani sana maliyeti 30lirayı geçmez.
 
Cvp: Kaplumbaga nasil üretilir

tam ekipmanlarla bakıldığında sağlıklı hayvan 10 cm civarı kabuk boyuna geldiğinde cinsel gelişim başlar. erkekler çabuk gelişim sağlar fakat dişilerde bu durum biraz daha uzun sürer, dişiler cinsel gelişim sürecini tamamlamış olsa da kendini hazır hissedene kadar yanaşmayabilirler. Eğer erkeği beğenmezler ise hiç çiftleşmeye de bilirler. Çiftleşmede seçici olan dişidir, bu cinsel gelişim süreci dişilerde daha uzundur. Dişilerin cinsel organ gelişimleri boş yumurta atması ile aktifleşir. Ama çiftleşecek ve döllenmiş yumurta atacak yapıya 18 cm kabuk boyu sonrası ulaşırlar. Sağlıklı yavru alınabilmesi için yumurtaların 3 cm boyda veya o boyu geçmesi gerekir.
 
Geri
Üst