Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa sorunu ve Deriler

CnrBuzz

Bronz 1 Üye
Katılım
6 Ara 2014
Mesajlar
112
Gece saat 03.45 civarı kaplumbağamın yapmış olduğu garip sesten dolayı bir süre gözlemledim gündüz sakin duran hayvan gece vakti yerinde durmuyor kuru alana çıkıp çıkıp atlıyor dipte taşlarla uğraşıyor tırmanıp kaçmaya çalışıyor vs. Bunları izlerken birşeyler farkettim. Deriler 2 gün kadar deri yoktu nerdeyse ve şimdi gene çoğaldı ve suyun içi derilerle dolu bu kadar çok olması beni endişelendiriyor bir sorun olabilir mi acaba bu. Deri boyları büyük nerden çıkıyor bu kadar deri anlamış değilim ki kaplumbağanın üzerinde bile hâlâ sarkan deri mevcut.

Burda bir kaba bir kısmını topladım

mailto:/J7XYZ5.jpg

Burda da boyun etrafı.

mailto:/PYpq7d.jpg
 
Birde yazmayı unutmuşum kabuk rengi 1 hafta açık yeşil oluyor 1 hafta koyu yeşil bu nedir acaba. Hasta falan değildir umarım.
 
Cvp: Kaplumbağa sorunu ve Deriler

Benimkiler de bir ara deri degistiriyordu. Akvaryumda silis kum ve mango koku oldugu icin cok eziyet cekmeden attilar eski derilerini.

Bunlar sizin akvaryumda eksikse tamamlamanizi tavsiye ederim.
 
Cvp: Kaplumbağa sorunu ve Deriler

geçmiş olsun kısa zamanda yeni bir akvayum edinirsin umarım Mayki için
 
He birde belirteyim benimkiler arada deri değişimi yada dökme değil yani arada değil aldım 2 hafta sonra bi başladı aralıksız dökmeye devam ediyor 2 ay oldu 3. Aya giriyoruz yani
 
Deri değişimi olağan hadise kuru alanda fazladuruyor ise kuruyan derinin atılması o oranda artar. Büyük ya da küçük deri olması önemli değil. Büyük olan geç ama bir defada yüzülüp atılır.

Hayvanın sürekli hareketli olması derinin yapmış olduğu kaşıntı ve eski deriyi dökme çabasıdır. Bu anlamda sert yani içinden tel geçen dallı bitkiler iş görür aralarından sürtünerek geçip deriyi sıyırırlar. Özellikle boyundaki deri parçaları için kullanışlıdır. Büyük deri parçaları boyun bölgesinden çıkar.

Kabuğa gelirsek kuruduğunda matlaşırken su içine girdiğinde canlı bir renk alır.
 
Kuru alana sık çıkmıyor ki cem abi nadiren görüyorum böyle
 
Aşırı hızlı büyümeye bağlı olarak sürekli deri döküyor olması yüksek ihtimal. Proteini azaltın vital gibi bitkisel ağırlıklı yemleri ve karahindiba, marul gibi yeşilleri verin. Hayvan süreklibüyüdüğü için doğal olarak eski derisini döküyor.
 
Bu hayvanlaeda deri degisimi hep sure gelir, kabuk dokumu gibi degil diger dusunduklerimi bertan ve cem abi yazmis
 
ilk aldığım zaman 6-7 cm arasındaydı 2 bitiyor şimdi 8,5 cm boyu var. Sürekli büyümesi iyi birşey degil mi yani neden proteini keseyim ki onu geçtim benim kullandığım yemler zaten belli

Raffy P
raffy mineral
Reptomin
arada Kurutulmuş karides

Hangisini kesip ne vermeliyim o zaman
 
büyümesinde bir aşırılık yok. yemlere aynen devam et. hatta kısa bile kalmış boyu.
 
Büyümesi tabii ki çok güzel, aşırı hızlı büyümesi kötü. Kuru karides verdiğiniz zamanlarda onun yerine sera vital yem ve bu durum geçene kadar haftada iki gün marul günü yapabilirsiniz.
 
Işte cem abi 2 oldu ben zaten ilk ay pek bilmiyordum açık yem falan kullandım belki gelismemesi buna sebeb olabilir. Birde benim raffy p 250 mllik ve bir kaplumbağaya kaç ay yetmeli
 
Bence büyümesi iyi birşey bunu engelemek için yemden kesmek bana iyi gelmiyor.

Ve birde cem abi ben şimdi un kurdu yetiştirmek istiyorum kaplumbağaya vermemin bir sakıncası varmı acaba
 
un kurdu işi pis kokar. ve aşırı protein oranı vardır. verdiğin kurutulmuş yemler yeterli gelir. yeme gelirsek kafa hacmi oranında yeterli olur.

10 cm'den küçük hayvanlarda protein kesilmemeli. gelişme oranlarının en yüksek olduğu zamanlar bu zamanlardır. kısaca protein içerikli yemler gereklidir. tabi aşırıya kaçmamak kaydıyla. gıda da deri yenilenmesini tetikleyen A vitaminidir.
 
Un kurduna gerek yok o zaman.

Ben yapay göl yapacağım cem ilerde yumurtlama zamanları gelecek ve toprak olarak ne kullanayim bahçe mi yoksa o silis kum dediğinizden mi kullanayim.
 
toprak suya girmeleri halinde suyu batırır. 3 mm kalınlığında dere kumu olmalı. kolayca açabilmeleri ve aynı şekilde yavruların çıkabilmesi için. silis ağır kumdur, zorlar. bir de emreden bir görüş al başka alternatif söyler mi.
 
geçmiş olsun akvaryum gitmiş. bir yüzey gittiyse camcıya söktürüp yenisini takmasını söylersin. akvaryum silikonunu sen al. büyük olduğu için eleman gelip evde yapacak mecburen. inşallah kurtarırsın. bir kaç gün kuruma süresi olacağına göre kayıt yoksa onları da yaptır. aynı camın 3 cm eninde olanından her çerçeve alt ve üst kısımlarını dolandır. gerekirse eline dalaşmayacak biçimde kuşakta attırabilirsin.

adama sorarsın ne kadar silikon gider diye 2-3 tane gider tahminen her şeyi yaptırırsan.
 
Bakalım cem abi sanayiye gideceğim ne çıkar bilmiyorum camcı zaten tanıdık o sıkıntı değil. Tek sey ben 2 ay kadar sonra istanbula gidiyorum bunu mu yaptirsam yoksa. Yeni doğan bebekler için kuvvetler var 60 lt su alıyor bendeki onu mu kullansam.
 
Geri
Üst