Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa sorunu ve Deriler

akvaryum büyük onu istanbula götürmen zor. bebek küvetleri de ufak kalır. büyük kaplar var. daha fazla su alırlar.
 
Yok götürmüyorum kalıyor o burdan gidene kadar küvet idare etmez mi beni 80x50x30 ölçüsü sanırım
 
geçici kullanacağım diyorsan hiç olmamasından iyidir. ama daimi kullanım için yetersiz kalır.
 
Cvp: Kaplumbağa sorunu ve Deriler

Ben kumlu kuru alanda 2mm sari silis kullaniyorum 30 cm derinligimde normal kumla karisinca siritmamasi icin bu kumu sectim

Ureme sitede en eksik oldugumuz konu ama birkac sorun var buradan sorayim
1- Bizimki gecen yine yumurtladi ama normal kuru alana yumurtladi sizce nedeni nedir ?
2-kuma gomdugu yumurta olunca dollenmis yumurta mi nereden anlarim ? Ailenin baskisiyla bir yavru istiyoruz kuma gomulmus kuma nasil bir muamela yapmaliyim ?
 
Cvp: Kaplumbağa sorunu ve Deriler

Gecen gunki yumurtayi kirdim icindebyavru yoktu sonrada afiyetle yedik ailecek :D
 
Alisarp döllenmiş yumurtanın üzerinde yumurtlamadan 1 saat sonra orta bölgesinde beyaz bant gibi bir şerit oluşuyor. Döllenmemişe göre daha şeklini koruycak bir yapıda oluyor. Sen yumurtaları nasıl gözükürse gözüksün hemen al yumurtlandığı şekilde (üst kısım üste gelecek) hemen vermikülit ve su karışımı yapıp içine koy. İnkübatörün yoksa bir küçük akvaryumu su ile doldur içine ısıtıcı yerleştir 322 dereceye ayarla ısıtıcıyı ve yumurtaların olduğu kabı bu akvaryuma koyup akvaryumun kapağını kapat. 1 hafta sonra bir el feneri al karanlık bir yerde yumurtaya tut. Eğer yavru varsa siyah bir şekilde gözükecek ve kan damarlarıno göreceksin. Eğer yoksa yumurta zaten çürümeye başlamış olur 1 haftada. Bu şekilde anlayabilirsin yumurtanın döllenmiş olup olmadığını.
 
322 derece yazmışım :D 32 derece olacak. Hatırlamakta fayda var daha düşük sıcaklıkta inkübe edilen yumurtalar erkek daha yüksektekiler dişi olur. 28-31 derece arasında ise 1:1 oranda dişi erkek karışımı olur.
 
Vermikulit ve su karisimi noluyor ? Birde o sicakliga gore cinsiyet degisecegini biliyordum da hanginsicaklik noluyor ?
Su kabin yarisi hizasindami olsun yoksa kabin icindeki karisimi disardan tamamen suyla kaplayacak sekilde mi olsun ?
 
Kabın yarısı hizasında olsun. Vermikülit botanikte kullanılan bir tür substrat. Gittigidiyorda aratırsan veya bahçe düzenlemeleri yapan yerlere sorarsan bulursun. Vermikülitin kullanılma sebebi çok iyi bir nem tutucu olmasıdır. Su döktükten sonra bak nemlendiğinde yumurtalara ev sahipliği yapmak için uygun hale gelecektir. 27.2 ile 30 derece arasında eşit sayıda dişi ve erkek, daha düşük sıcaklıklarda erkek, daha yükseklerde ise dişi elde edersin. Yumurta aldığında başka soruların olursa whatsappten de yazabilirsin :)
 
Nasıl ettin resim mi çekiyordun. Yazık olmuş
 
Sumpla ugrasirken flash tutuyordum abi, cami kirik oldugu icin tam gitti telefon
 
Fener kullansaydın keşke ben gerek bu tip işler gerekse gece hayvanları rahatsız etmeyim diye fener kullanıyorum. Şu manyetolu fenerlerden pilsiz
 
Kurusun bir bak pek olası değil ama belki çalışır Geçmiş olsun.
 
Cvp: Kaplumbağa sorunu ve Deriler

3 gun oldu zaten pirinc falanda fayda etmedi, yarin goturup hallettirmeye calisicam
O an evde pil bulamayina boyle halledeyim demistim
 
Kuru alan için önemli olan oradaki kumun 2-3 mm kalınlıkta olması. Dere kumuda olabilir. Ama Ali Sarp ın dediği gibi silis olursa kumlu bölgeden akvaryuma taşınacak kumlar tabandaki ince silis kumda sırıtmaz.

İlk sorudaki hayvanın kabuk rengi kararma ve açılma durumuda gene büyümeye bağlı. Büyüdükçe yeni plakalar alttan siyah doku olarak gelir. Üsttekilerin arası açılır ve bu doku gözükür. Bu esnada kabuk daha karanlık bir görünüm alır. Sonra alttan gelen bu siyah plakalar doğal rengine bürünüp yeşil olur. Gene büyüme ile eski plakalar zamanla rengini kaybeder. Beyazlamalar oluşur. Plakalar tekrar açılıp siyah doku gelene kadar daha açık renk gözükür.

Zamanında biraz küçük kalmış hayvanlar uygun ortamı buldumu daha hızlı büyürler. Cem buna doğrudan şahit oldu. Bu sebeple sık deri değiştiriyordur. Kabuk değişimide sık ve daha fazla açılmalarla oluyordur.
 
Geri
Üst