Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağa ticareti

pretty

Altın 5 Üye
Merhaba arkadaşlar , bugün petshopa gittim bana kaplumbaga satmanın yasaklandığını ve satanında dükkanının kapatılcak kadar ciddi bir suç oldugunu artık soyledi.Bu konuda bi bilginiz var mı . Dogrulugunu arastırmak ıstedım fakat google sorun oldu giremedm yapım var heralde . siz bir şeyler biliyor musunuz ?

Cvp: kaplumbağa ticareti

Yok öyle birşey Kırmızı yanaklı slider türü satışı yasak değil türkiyede ama onun haricindeki çok sayıda tür yasak

Google bu ara sürekli çöküyor ama alternatif olarak www.yandex.com.tr bide www.bing.com var

adam zaten red slider satıyordu . Neden o zaman hepsi yasak desin ki . Sevinmiştim bi an . tesekkurler

Benim dükkanımdan başka yerde kaplumbağa bulamassın demeye getirip satmak istemiştir. Bu petdhoplar biraz üçkağıtçı oluyor bişey satmak için her türlü yalanı söyleyebilirler sen inanma her söylediklerine.

Bu arada imzana gülmekten öldüm ya "İçinizde ki Hayvanı , Kapluşları severek Susturun ^^ " :D :D :D Biraz hakaret var ama müthiş :haha:

Resler zaten yurt dışında çok daha pahalıya satılıyor.. Sayın Cin : öyle birşey var daha öncedende sanırım Kayseriden bir arkadaşımız bahsetmişti böyle bir olaydan.. Çünkü reslerinde türü tehlikede ve korumaya alınıyor yavaş yavaş vikipedia da grafiği görebilirsiniz bu tehlike hakkındaki önlem alıyorlar şuan. Böyle birşey mevcut umarım satışına belli bir kota gelir hatta yasaklanır..

Valla şimdi vikipediden baktım Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından LC diye kodlanmış (resimde işaretledim) Bu kodun anlamı nesli tehlikede değil ve endişelenecek bir durum yok demektir. Zaten dünyanın her tarafına yayılmış, milyonlarca insanın baktığı bi kaplumbağanın nesli nasıl tehlikede olsunki

mailto:/ap83cunx1/Ads_z.jpg

Milyonlarca insanın bakamadığı için mi acaba cin? birdaha lütfen öyle birşey yok derken bilgi edinin şuan petshoplarda kaplumbağa patlaması olması gerekirken tam tersine azalıyor gitgide..

Ulkemizde sadece cizgili ve benekli kaplumbaga satisi yasaktir diger turlerde bir yasak yok zaten ulkemizede gelmiyor

Reslerde ne yazikki boyle birsey yok zaten baskin bir tur olan slider turunun alt turu oldugu icin butun dunya nehirlerine atiliyor ve orda hayata tutunanlar olup uruyor

O zaman 2 konunun sahibi farklı illerde inanılmaz bir tesadüfe uğramışlar daha ne diyebilirim ki..

Türkiyede ki bütün petshopların envanter kaydını mı tutuyorsun ? Belgelere dayalı İstatistiksel çalışma mı yaptın? Bana bilgi edin diyorsun kendi iddalarına hiçbir kaynak gösteremiyorsun. Sizin gittiğiniz petshoplarda res azaldı diye tüm türkiyede ve dünyada azalmış olmuyor. Biz Her haftasonu bir avm' ye gidiyoruz Girdiğim petshopların hepsinde res satıyolar. Ben azalma gibi birşey görmedim.

kaplumbağa satmak için değil adamdaki kaplumbagalar yok ortalıkta . artık satmıyoruz yasaklandı kaplumbaga satısı heryerde demesiyle ben şaşkına döndüm.Bu konuyu acmamın sebebi doğrulugu yada payını ogrenmektı .Yasaklanmamıs bile olsa zam vergi vs olaylarıyla alımı azaltıyorlar belliki ve ciddende kaplumbaga satısları azalıyor .Birkaç petshopada ugradım onlarda benzer seyler soyledi . İlerde neler olur bılmem:smile:

Ben en az 30 petshop gezdim. Kırıkkale ve Ankarada toplam. İstanbuldaki çoğu petshopla kontak kurdum. Verilen cevap hep aynı. "mevzuat gereği red ear sliderlerin ithalatı yasaklandı. Satana ve getirene 7000 tlden başlayan cezalar var diye. " kimse iskembeden sallamıyor yani. Ağustos gayet doğru söylemiş. Hatri sayılır kişileri araya sokarak 2 adet yavru alabildim. Evcilal.coma atakan petshopa email atıp veyahut petshoplara sorarak dediklerimi teyit edebilirsiniz. Satanlarda son kozlarını oynuyor. Tek tük ellerinde kalanları çıkartıyorlar.

Ayrıca sayın cin bu şekilde agresif siyasetçivari yorum yazmanizida anlayabilmiş değilim. Kimsenin yanlıs bilgi verme kimseyi yanıltma gibi bir tutumu yokki. Arkadaş sadece bilgi edinin demiş.

Alisarp' Alıntı:
Ulkemizde sadece cizgili ve benekli kaplumbaga satisi yasaktir diger turlerde bir yasak yok zaten ulkemizede gelmiyor

Reslerde ne yazikki boyle birsey yok zaten baskin bir tur olan slider turunun alt turu oldugu icin butun dunya nehirlerine atiliyor ve orda hayata tutunanlar olup uruyor
Bunu bende birkaç satıcıya bahsetmiştim. Diğer genel söylenen Türkiyeye girişte hayvanlarda parazit bulunmuş olmasi. Türkiyeye amerikadanmi Çindenmi geliyor redearlar bilemiyorum.

sonuc olarak ben dogru bilgi edinmişim cidden yasaklama var ha . hımm

cin' Alıntı:
Türkiyede ki bütün petshopların envanter kaydını mı tutuyorsun ? Belgelere dayalı İstatistiksel çalışma mı yaptın? Bana bilgi edin diyorsun kendi iddalarına hiçbir kaynak gösteremiyorsun. Sizin gittiğiniz petshoplarda res azaldı diye tüm türkiyede ve dünyada azalmış olmuyor. Biz Her haftasonu bir avm' ye gidiyoruz Girdiğim petshopların hepsinde res satıyolar. Ben azalma gibi birşey görmedim.
Eğer yasal bir düzenleme gerçekten var ise ki umarım vardır. Res satışının yapıldığı petshoplari n gerekli kurumlara bildirildigi takdirde bu kanlı ticaretin engellenmesine bir nebze katkımız olabilir diye düşünüyorum

pretty' Alıntı:
sonuc olarak ben dogru bilgi edinmişim cidden yasaklama var ha . hımm

Umarım vardır. Ki forum olarak herkesin bu düşünceyi destekleyecegini düşünüyorum. Ha kaplumbağa satışı bizi nasıl etkiler. Hayvan satışı olmadığı için yem, ekipman, vitamin vb. Şeylerinde yelpazesi daralabilir. Eğer almaya niyetiniz varsa aramaya devam edin elbet elinde birkaç tane satan olan olacaktır veya sahiplenmeyi deneyin

İlker benim kaplumbagam var. amacım kaplumbaga almaya gıtmek değildi.ısıtıcımda sorun vardı gitmişken bu dialog acıldı . kaplumbaga ekipmanlarında yemlerinde vs fiyat artısı olmus

pretty' Alıntı:
İlker benim kaplumbagam var. amacım kaplumbaga almaya gıtmek değildi.ısıtıcımda sorun vardı gitmişken bu dialog acıldı . kaplumbaga ekipmanlarında yemlerinde vs fiyat artısı olmus
Tahmin ettiğim gibi. Umarım gelecek yıllarda ürünleri yurtdisindan getirtmek zorunda kalmayız

XeuaHwaHero' Alıntı:
pretty' Alıntı:
Tahmin ettiğim gibi. Umarım gelecek yıllarda ürünleri yurtdisindan getirtmek zorunda kalmayız

istediğimiz olacak elbet ticaret bitecek . dezavantaj olarak sadece ekipman yem edinme sıkıntımız olacak:ashamed0006:

bu sene ithal hayvanlara ağır vergiler geliyor. bu fiyatlara yansıyacağı için hali hazırdakiler alınmazken yüksek fiyattan alınması söz konusu olmayacak dolayısıyla müşteri yoğunluğu olmayan yerler alımı durdurulmuş olabilir. tabi bölgesel kısıtlama da söz konusu olabilir. gizem bunun sana olacak kötü yanı dediğin gibi petshoplara yem gelmeyecek olması.

bölgesel kısıtlama şu açıdan olur. bakamayıp orada bulunan dere, göl ve nehirlere atılan resler ekolojik dengeyi bozar. beslenme zincirinin üstünde oldukları için bu etken olabilir.

Geri