Merhaba sevgili arkadaşlar
,
Şu an şu noktada bu siteyi görmek, pek çok defa umutsuzluğa kapılarak, bazen tartışmak zorunda kalarak, itirazların, anlayışsızlıkların her türlüsüyle karşılaşıp bunca zamandır bu konu hakkında yazıp çizdikten sonra benim için önce çok hoş bir sürpriz ve ardından son derece tatlı bir mutluluk oldu
.
Pek çok kez doğanın bir parçası olduğumuzu unutuyoruz, zannediyoruz ki diğer hayvanlardan daha önemli yada daha değerliyiz. Havalı olsun diye kürklerini giyebilir, hobi olsun diye canlarını alabilir, sokaklarda gezdi diye zehirleyebilir...gönlümüzü eğlendirsin diye doğalarından koparıp hiç uygun olamayacakları ev ortamında onlara bakmaya çalışabiliriz sanıyoruz. Bakın yemek için değil, kendimizi korunmak da demiyorum, sadece ama sadece insani ve bence son derece saçma zevkler uğruna diyorum. Halbuki buna hakkımız olmadığını feci şekilde pas geçiyoruz.
Kaplumbağalar mutlaka ki tek değil, insan tarafından rahatça telef edilen canlılardan sadece biri. Ama gücümüz buna yetebilecekse şu anda, o zaman buna çalışmak gerek. Neyseki dünya tarihine hiçbir şey yapmayıp böyle gelmiş böyle gider'ciler, e hangi birini kurtaracağız'cılar, benciller, umursamazlar, duyarsızlar tamamen hakim olamamış ki hiç adlarını bilmediğimiz idealistler ortaya çıkmış ve birazcık toparlayabilmişiz tabiat ananın gözündeki durumumuzu.
Burası çok genç bir popülasyonun olduğu bir site ve bir sonraki nesil bu fikri özümsemişse tamamdır dedim, hiçbir şey boşa gitmemiş, tatlı kaplumbağaların geleceği iyi yolda
.
Hepinize teşekkür ediyorum, minik kaplumbağalar adına. Ellerinize sağlık..
pinar1112