Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbaga yasağı

idil varış

Altın 1 Üye
Merhaba arkadaslar, uzun suredir sayfada pek aktif degilim malum veteriner bolumu zor ve emek gerektiren bir bolum.. size bir haberim var. Artik yasal olarak pet shoplar kaplumbaga satamayacak. Ellerindeki kaplumbagalari bedavaya dagitiyor cogu pet shop. Ciddi cezalar soz konusuymus

Cvp: kaplumbaga yasağı

Evet bizim burda hayvan satmak bile yasak.Sadece balık bazıları da kuş.Hatta babam vermeye bile çalışacaktı.Allah tan yok...

Gene ayar kaçmış. Şimdi durumu olup hayvan besleyecek kişiler hayvan edinemeyecek. Tamam bilinçsizlik, pet shopların ticari bakışı, insanların ucuz yollu heves malzemesi görmesine, kaplumbağaların hak ettiği değeri görememesine karşıyızda evimizde bir köşeyi yağmur ormanı yapıp hayvana imkan sağlayacaksak bu neden baltalanıyor.

Emre Abi daha önce demiştim bunun olacağını ama bence çok iyi olmuş senin gibi bakan kaç insan var ki abi? Birde denize bırakanı göle bırakanı var binlerce malesef.. Alisarpın yavrularla eksiği gideririz :)

idil varış' Alıntı:
Merhaba arkadaslar, uzun suredir sayfada pek aktif degilim malum veteriner bolumu zor ve emek gerektiren bir bolum.. size bir haberim var. Artik yasal olarak pet shoplar kaplumbaga satamayacak. Ellerindeki kaplumbagalari bedavaya dagitiyor cogu pet shop. Ciddi cezalar soz konusuymus

Yasaklanacağına dair kaynak gösterirmisin bana dedikodu gibi geliyo böyle şeyler. Kulaktan kulağa yayıyolar herkeste inanmaya başlıyo. 2012 de de kıyamet kopcak diyodu herkes ama hiçbişey olmadı aynı ona benziyo :33:

Kaynak verirseniz iyi olur gercekten
Insallah de yasarcan :)

emreye katılıyorum en azından ithalatı yasaklayıp hali hazırda olan hayvanların satışına bitene kadar devam edilmeliydi. şimdi ceza yememek için hayvanları kanala çöpe artık nereye denk gelirse sallayacaklar. bu iyi olmadı. bir taraftan düzelteyim derken diğer taraftan bozuyorlar.

Cvp: RE: kaplumbaga yasağı

Ağustos' Alıntı:
Emre Abi daha önce demiştim bunun olacağını ama bence çok iyi olmuş senin gibi bakan kaç insan var ki abi? Birde denize bırakanı göle bırakanı var binlerce malesef.. Alisarpın yavrularla eksiği gideririz :)

Evet sende bahsetmiştin. Ben duyuyordum ama mantığım halen almıyor bunu. O zaman her hayvanın satışını yasaklasınlar. Kuş, kedi, köpek, balık vs ne varsa. Ben bu konuda hak veriyorumda yapsınlar hayvanı 100-200 tl, isteyen alsın. Getiren azalırsa o başka. Köpekleri kedileride sokağa atıyorlar ama halen görüyorum pet shoplarda. Onlarıda yasakladılarmı peki? Bu tür uygulamalar insanı delirtir. Eğer böyle giderse birkaç aya yemde bulamayız adam gibi.

Ali Sarp yavru alsa süper olur. Bendekilerde büyüsün artık o işe girerim :)

Yanlış anlaşılmasın tabi derdim yem değil, biz gene buluruz. Ama işi başka türlü çözeceklerine hayvanı yasaklamak ne demek. Örneğin ben arkadaşıma akvaryum kuracaktım, ne olacak hayvan yok. Hakkını ver sistem yap iki cahil insan hayvan bakamıyor diye sende bu sevdadan vazgeç.

Bizimkileride evlerden toplamasınlarda.

Abi senden bir tane farklı tür yavru istiyorum :) abi birde o köpekleri kedileri öldürüyorlar hep.. Barınaklar cins köpek dolu ama insanlar illa para verip alacaklar.. Yem konusunda shipping i ödeyip topluca getirticez mecbur öyle birşey olursa

Arkadaslar fısıltı gazetesine dayanarak iş yapmam ben veterinerlik okuyorum ve takdir edersiniz ki boyle bilgiler bize daha cabuk geliyor ki gorustugum uc pet shop da daha ayni seyi duydum. Emre abi katiliyorum ben disi kaplumbaga almak istiyodum ekipman filan hepsi tamam ileride ciftlestirmeyi dusunuyordum suan hicbir tane kaplumbaga yok. Bir seyi duzgun yapsalar sasacagim zaten

İdil Hanım burda kayseride istanbuldada yok zaten 3 haftadır boşaltıyorlar dükkanları.. Birkaç arkadaşımızın daha başına geldi.. Sahiplenme önem kazanacak artık

Cvp: RE: kaplumbaga yasağı

Ağustos' Alıntı:
Abi senden bir tane farklı tür yavru istiyorum :) abi birde o köpekleri kedileri öldürüyorlar hep.. Barınaklar cins köpek dolu ama insanlar illa para verip alacaklar.. Yem konusunda shipping i ödeyip topluca getirticez mecbur öyle birşey olursa

İnşallah benimde cumberland ve yellow bellied olanlar ayrı cinsiyet çıkar ve anlaşırlarda sana söz yavru alırsam biri sende. Cumberlandın büyüğü dişi oldu, 10 cm altı olanda muhtemelen erkek olacak ama kesinlik yok. Onlarda tutturdum. Reslerde iki erkek olunca olmadı. Merakla bekliyorum bende.
Yemleri hallederiz zaten.

Ben yavru almak isteyene karşı değilim ama alan insan hayvanı bırakmamalı. Bunun sorumluluğunu ömür boyu taşıyacağını bilmeli. Çok eksiğimiz var ama bu şekilde düzelmezki. Bakalım ne olacak. Hayvanları karneleyip bırakan sahibe yüksek para cezası versinler. Barınak masrafını aidat olarak alsınlar. Belki gerçekten önemli bir sebepten bakamayacak biri olabilir diye. Sağlık yada iş değişikliğine bağlı yoğunluk gibi.

Katılıyorum Abi sana birde hayvan cinayetleri için yürüyüş yapıldı ama ses soluk yok malesef hala hapis cezası şart diye düşünüyorum. Birde en çok istediğim şey petshopların sertifikayla açılması çünlü hiç eğitimleri yok sadece para düşünüyorlar

Umarım yem, vitamin vs sıkıntısı çekmeyiz. Böyle olacağını ben 1 ay öncesinden söylemiştim zaten.Yasaklandigini.

idil varış' Alıntı:
Arkadaslar fısıltı gazetesine dayanarak iş yapmam ben veterinerlik okuyorum ve takdir edersiniz ki boyle bilgiler bize daha cabuk geliyor ki gorustugum uc pet shop da daha ayni seyi duydum. Emre abi katiliyorum ben disi kaplumbaga almak istiyodum ekipman filan hepsi tamam ileride ciftlestirmeyi dusunuyordum suan hicbir tane kaplumbaga yok. Bir seyi duzgun yapsalar sasacagim zaten

Evet İdil, birkaç seneye banada dişi gerekecek. Bu nasıl bir mantalite anlamadım. Artık bakanlığa gider isterim ben. Bendeki hayvanlar kızıştı yabancı gelin istiyorum derim :) yani şakaya vuruyorum ama canımı sıktı bu kanun.

Ağustos' Alıntı:
Katılıyorum Abi sana birde hayvan cinayetleri için yürüyüş yapıldı ama ses soluk yok malesef hala hapis cezası şart diye düşünüyorum. Birde en çok istediğim şey petshopların sertifikayla açılması çünlü hiç eğitimleri yok sadece para düşünüyorlar

Bak bu çok iyi. Ev alıp satan emlakçılar bile bir eğitim ve belge alıyor. Daha sıkı yapsınlar işi fiyatlar artıçsın gerekirse ama gerçkten yöntem garipmiş.

cin' Alıntı:
idil varış' Alıntı:
Yasaklanacağına dair kaynak gösterirmisin bana dedikodu gibi geliyo böyle şeyler. Kulaktan kulağa yayıyolar herkeste inanmaya başlıyo. 2012 de de kıyamet kopcak diyodu herkes ama hiçbişey olmadı aynı ona benziyo :33:
çok güzel konu baltaliyorsun..

Artik icimizde uretip ihtiyaci olana verecegiz sanirim .. resmen vur dedik öldürdüler ben piyasada bulabildiklerimi alcam sanirim ev akvaryuma doncek ama baska secenek bulamiyorum

Trde hiçbir şey daimi ve istikrarlı yürümez. Bu yasak sular durulunca delinir petshoplar tarafından. Benim kanaatim bu.

Ben pek sanmiyorum onceden yabanci tur gelirdi bol miktarda simdi eser kalmadi tek tuk belki.. eger turkiyede uretim ciftlikleri kurulmazsa isimiz yaş

İllegal şekilde satan olucaktır elbet ama yavaş yavaş bizlerde üretmeye başlarız kaplumbağalarımız büyüdü artık.. İlker hislerime tercüman oldun

Geri