Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbaga yasağı

Cvp: RE: kaplumbaga yasağı

XeuaHwaHero' Alıntı:
çok güzel konu baltaliyorsun..

Söylenen iddaanın kaynağı sorulunca konu baltalanmış mı oluyor arkadaşım :33: Eğer öyleyse iyiki baltalıyorum çünkü ben hiçbişeye körü körüne inanmam. Bazıları gibi sadece destek olıyım diye her lafa çanak tutup yandaşlık yapmamı da bekleme boşuna Fikrim neyse onu yazarım ben tamam mı?

Yasak konusuna dönecek olursak düzgün bir kaynak olmadığı için ve çevremde hala kaplumbağa satışı devam ettiği için ben inandırıcı bulmuyorum Şu zamanlarda bütün petshoplar hayvanlar için çıkacak yeni yasayı bekliyor. Olası bir ithal evcil hayvan yasağı ihtimali düşünülerek kaplumbağa ithalatı kısıtlanmış veya azaltılmış olabilir.

Yasa geçerse büyük cezalar yemek istemeyen petshoplar panikleyerek şimdiden ellerindeki kaplumbağalardan kurtulmak istemiş olabilir ama resmi yasak yok şu an sadece ihtimal bunlar

Cvp: kaplumbaga yasağı

sera yemden dolayı bir sıkıntı olmaz sanırım. distrübütör ankara da olurda piyasadan kaplumbağa yemleri çekilirse eleman toptan satış yapıyoruz demişti. o şekilde alıp dağıtımı yaparım. bu kadar kaplumbağa bakan varken en azından belli yerlerde yemler satılmaya devam eder.

Ben senin arkadaşın değilim. Aklımı zekami değerlendirme kapasitesi ve yetkisine zaten sahip olmadığını diğer yorumlarindan hal ve tavırlarından anlayabilmek zor değil.Bu baltalama dediğin sadece bu konuya has birsey değil. Diğer yorumlarına bakarsan anlarsın. Hemen issirmaya calismanda çok yanlış.. Ergenliğinin getirdiği bu agresifligini diğer konuda Ağustos yaşı gereği hoş görmüştü. Bu ergen sinirini bir kenara bırak derim. "Bazıları gibi sadece destek olıyım diye her lafa çanak tutup yandaşlık yapmamı da bekleme boşuna Fikrim neyse onu yazarım ben tamam mı?" Bak o zaman bu forumdaki herkes çanakçımı.? Bazı şeyleri bildiğini zannederek kendi kendini rezil etmen çok ironik. Bu kadar yazdım okuyacağını da zannetmiyorum ama. :) Şöyle bir göz gezdirip alakasız bir yorum sallayacagin kesin gerçi.. Envanter kaydı yorumundaki gibi :)

Tamam abicim sinirlenme baltalamakla neyi kastetiğini şimdi anladım ve çözdüm ben burdaki yapıyı. Çoğunlukla aynı fikirde olmasan bile birlik bütünlük bozulmasın diye aynı fikirdeymiş gibi yazmak ve desteklemek gerekiyormuş. yoksa birşeyler bahane edilerek uyarı alıp banlanıyorsun forumdan. Bak uyarı vermişler zaten hemen:33: Keşke kurallara bunuda yazsalarmış. Böyle bi sistem olduğunu bilseydim hiç yazmazdım Dahada yazmam zaten Sizi iyi dayanışmalar:33:

cin burada fikir birliği ya da dayanışma yok sivri olmamak kaydıyla "saygı" çerçevesinde her görüşe saygılıyız. kendi hayvanlarımıza bakarak şunu yedir bunu yedirme gibi ve ben şöyle bakıyorum sende böyle yap gibi önerileri vermiyoruz. sadece şu var gözlemlediğimiz veya denediğimiz bir olayı yazıp tartışmaya açıyoruz. bu konuya tam vakıf olmayan arkadaşların yapması gerekendir. ama diğer arkadaşlara sadece kendi fikirlerimizi dikte eder gibi görüş bildirmiyoruz. her konuya "acaba" yaklaşımıyla bakarsak uygun neticeye varırız; eksik ya da hataları bu şekilde düzeltiriz diye düşünüyorum.

yurtdışı benzer forumlardan ve konusunda uzman veteriner hekimlerden edindiğimiz bilgileri göz önüne alarak uygun olan biçimde hayvan bakımlarını öneriyoruz. kaplumbağaların yediği yemlerden bakıldığı ortamlara kadar belli kriterleri uygulamak durumundayız. bazı arkadaşlar kedi köpek, bakar gibi kaplumbağa bakıyor bu arkadaşları da yeri geldiğinde uyarıyoruz. herşeyden önce kaplumbağaların sağlığı bizim için önemli olandır.

bu açıdan tüm arkadaşları uyarayım, hayvanlar için yapığımız önerilere dikkat etmemizde fayda var yanlış bilgiler bir başkasının hayvanının ölmesine sebep olabilir. iyi forumlar

Bu haberi bende okudum fakat tam olarak hatırlamıyorum yanlış olmasın yürürlüğe girmemiş daha sadece böyle bir durumun olabileceği söz konusu.

Geri