Matrixi bende kullandım. O süs havuzu filtrasyonu için aslında. Fazla bir faydası yok. Kalanı sonradan seramik sepetinde boşluklara serpiştirerek kullandım. Seramikle birlikte yıkayarak kullanabilirsiniz.
Notox zaruri değil onun işlevini carbon kömür görüyor. Şu açıdan faydası olur. Dış filtrede döngü bakterileri oluşmuşsa eklenecek suyla ölmemeleri için ayrı bir 5 litrelik petşişede suya eklenip dinlendirerek akvaryuma suyu dökersiniz. Arıtma cihazınız varsa bu uygulamaya da gerek yok.
Atakan petshopu bende ucuz olduğu için önereyorum zaten yalnız o söylemleri hatalı.
Filtre 4 sepetli ve kirli su alttan yukarı doğru gidiyor ise kurulum şöyle olacak. Alttan yukarı doğru numaralandırırsak;
1. Sepette seramik, ara boşluklara matrix üstü sünger koyun. Şişkin olmasın. Üst sepet tam oturacak şekilde malzeme koyun.
2. Sepette elyaf>zeolite>elyaf olacak
3. Sepette elyaf>eurostar aquaclay>elyaf (bunun kumu çıkmış o değil filtre malzemesini alacaksınız) bu yeterince iri olduğu için filtre torbasına koymanıza gerek yok. Bu jbl clearmec'e emsal ve dörtte bir fiyatına satılıyor.
4. Sepette yani üst sepette elyaf>carbon>elyaf olacak. Bunda coconut içerikli olan kömürü alın. Suya tat da verir.
Kurulumu yaptıktan sonra su çıkış hortumunu kovaya koyup çalıştırın. Su bir miktar siyah akıp sonra şeffaflaşacaktır. Fişi çekip akvaryuma takın ve çalıştırın.
Bunu yeterince filtre torbasına koyup lavaboda suya tutun. Kaba tozu gitsin. Siyahlık gitmez.