Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa yemek yemiyor

tort2

Yeni Üye
Katılım
23 May 2024
Mesajlar
4
Merhaba, kırmızı yanaklı su kaplumbağası olan Tört, üç yıldır benimle. Nisanda üç yaşına girdi. Bu zamana kadar yemekle ilgili hiçbir sorunu olmadı. Su kaplumbağası için özel yapılmış geniş cam, kuru alanlı bir akvaryumda yaşıyor, ısıtıcısı vs mevcut. Ne hamsili karidesli yemini ne de bitkisel bazlı yemlerini yiyor. Birkaç gündür böyle anlamıyorum neden yemek yemeyi bıraktığını normalde çok iştahlıydı. Yemlerin hepsi Sera marka. Davranışlarında yemeği bırakması dışında bir tuhaflık yok. Ne yapmam gerekiyor bir fikri olan varsa çok sevinirim.
 
Hayvanın kabuk boyu kaç cm oldu?

Dişi mi erkek mi?

Balık yüzgeci ağzına batmış olabilir mi?

Bir de yumurta akı deneyin. Onu da yemezse birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin. Onu da yemezse ağzına iki damla zeytinyağı damlatın.

Hayvan kabızlık çekiyorsa bu iyi gelir.
 
Merhaba sanırım dediğiniz gibi boğazına bu balıklardan birinin bir kısmı takılmış ağzını cımbızla açtım ama göremedim de tam. İstanbul, Üsküdar'dayım ve aradığım veterinerler in hepsi "biz kaplumbağalar bakmıyoruz" dedi. Kafasını sağa ve sola attırıyor ayağıyla bir şey varmış gibi çıkartmak için kafasına dokunuyor muhtemelen boğazında takılı kalan bir şey var. Yardımcı olur musunuz
 
Haşlanmış yumurta akı verin. Belki ona takılıp çıkar.

Bu sebeple vermeden önce balıklarda yüzgeçleri, iri karideslerde ağzındaki dikensi dokuyu ve cırcırböceğinde arka uzun bacakları söküp veriyoruz.
 
Çok teşekkür ederim o zaman yazamadım ancak dediğiniz gibi yumurta akı verdim ve geçti sorunu. Çok çok çok teşekkür ederim.
 
Geri
Üst