Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbaga

talent

Yeni Üye
su kaplumbagami yeni aldim ve cok kucuk maalesef tam bilgim olmadan aldim ve bu plastik kaplardan birini aldim 1-2 gun gectikten sonra su bana soguk geldigi icin termometre aldim ve 22-23 derece su sicakligi gosteriyor yavru su kaplumbagasi icin cok dusuk bir sicaklik yakinda akvaryuma gecicem akvaryuma gecene kadar saglikli kalmasi icin ne yapabilirim

En az 30 litre olacak şekilde 50 80 100 ne kadar büyük alırsan o kadar uzun gider.

Sağlıklı kabuk gelişimi için geniş yüzme alanı lazım. Yuvayı kademeli olarak büyütebilirsin yada direkt ömürlük akvaryuma geçebilirsin.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası ikiside şart ekipmandır. Su sıcaklığı yavrularda 28 yetişkinlerde 26 27 derece olmalıdır.

Sudan çıkan hayvan üşeyeceği için bir ısıtma lambası da olmalı.

42Watt armut halojen ampulü metal çanaklı mandallı masa lambası ile 22cm mesafeden konumlandırın. Reflektorlü ısıtma ampulleri hayvanı yakar ve öldürebilir.

Akvaryuma geçene kadar şuanlık sıcak bir yere koyun. Hayvan su dışındayken pencere açmayın esintiden çarpılır.

En kısa sürede ekipmanlı akvaryuma geçin.

Yuvanın suanki fotoğrafı atar mısınız ve hayvanın. Kullandığınız takviye ilaç vs var mı?

Geri