Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağalara yaranamıyorum.yardım lütfen

tevet0777

Bronz 1 Üye
bu yeni akvaryuma geçtim büyüttüm.sonra korkmaya başladılar.delirecem kuru alana çıkmıyorlar.maymun oldum.
yemek yemeye gelince iştah bomba hapur hupur sonra kuru alanın altına tüyüyorlar.acaba her akşam dip temizliği yapıyorum ondanmı tedirgin oluyorlar çözemedim.çok işiyorlar.

Korkuyorum kabukları yumuşayacak diye

Ekli dosyalar

• IMG_8040.JPG
    IMG_8040.JPG
    193.2 KB · Görüntüleme: 221
  • IMG_8042.JPG
    IMG_8042.JPG
    220.6 KB · Görüntüleme: 222
  • IMG_8041.JPG
    IMG_8041.JPG
    183.5 KB · Görüntüleme: 206
  • kapluş.JPG
    kapluş.JPG
    194.6 KB · Görüntüleme: 231
Yeni ortama girdiklerinde bir süre adaptasyon süreci olacaktır.

Florasan lambayı arka camın ortasına doğru çek kuru alandan uzak dursun. Suyu rampa üstüne 1 cm kalana kadar yükselt.

Lambayı rampaya doğru hafifçe çevir. Keşke onu hiç silikonlamasaymışsın. Mandal arasına strafor sıkıştırınca boşluğu alıyor, kaykılmıyor.

Her gün dip temizliğine gerek yok. Temizliği ise gündüz yap. Akşamları uykuya hazırlık aşamasıdır. Uykuları kaçmasın. 20:30-21:00 civarı florasanı kapa. Loş bir ışık yada sokaktan gelen ışık yeterli olur.

Hayvanları gündüz ısıtma açıkken bir defaya mahsus kuru alana alıp koy ne işe yaradığını algılasınlar.

Geri