Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarda El Titretmesi

Masters

Bronz 1 Üye
Katılım
5 Eki 2015
Mesajlar
118
Arkadaşlar büyük kaplumbağam ortanca kaplumbağama sürekli el titretiyordu. Şimdi ise bugün fark ettim. Ortanca kaplumbağamda Küçük kaplumbağama el titretiyor.

Aralarında baya fark oluştu fakat aynı yerde ve aynı boydayken almıştım ama ortanca baya büyüdü , küçük hiç büyümedi.

Bugünde ortanca küçük kaplumbağamı takip edip durdu ısıracak diye korktum bir an ama hiç ısırmadı. Fakat el titretti. Bu ne anlama geliyor kur mu yapıyor üstünlük mü taslamaya çalışıyor. Ortanca büyük ihtimal erkek ama küçüğü bilmiyorum. Dişi diye düşünüyorum.
 
Hireyarşik düzen davranışı. Alfa olduğunu belli etmeye çalışıyor. Konuyu kaplumbağa davranışlarına alıyorum.
 
Cvp: Kaplumbağalarda El Titretmesi

peki bu davranış sonucu ortanca kaplumbağam küçük kaplumbağama bir zarar verir mi?
 
O belli olmaz bu küçüğün vereceği tepkiye bağlıdır. Boyun eğerse sorun yok sallamaz ise daha sert çıkışabilir veya sürekli titretme ile devam edebilir. Her hayvanın karakteri farklıdır.
 
Cvp: Kaplumbağalarda El Titretmesi

Genel olarak küçük onu görünce hafiften korkuyor ama üstüne çıkıyor arada , yem vermemeye çalışıyor ağzından ve titretme sırasında ya kafasını çeviriyor yada altlara/üstlere yüzüp kaçıyor.

Ortanca da çok korkak. Titretirken bile hafiften kendi ürküyor biraz. Hele küçücük bir olayda hemen dibe kadar aniden gidiyor. 

Büyüğün yanına koydum. Büyük ısırıp ısırıp durdu. sürekli ya ayağını yada boynunu ısırdı. Kabuğunu ısırıp beyaz olan (kabuk gelişiminde çıkan bir şey. büyükte de var.) bir şeyi ısırdı ve çıkardı. En son kuyruk tarafını ısırıp tutunca ayırdım. Fakat ısırınca kendi de korktu baya hemen bıraktı. veya ortanca kaçtı :(


ısırdı derken ısırmaya kalktı ayak ve boynunu ısıramadı.
 
Küçüğe elinle set yapıp rahat yemesini sağlarsın. Ortanca ile küçük bir arada dursun en azında boyu büyüğe emsal olana kadar. Ortanca büyükten alacağı hasarı küçüğe o kadar yapmaz.
 
Benim de iki kaplumbagam var. Disi olan 2,5 sene once aldigimda daha ufakti. Erkek olan daha iri ve agresifti, gunumuze geldigimizde ise disi erkegin 1.5 kati oldu. Sanirim 17-18 cm disi 12 cm erkek. Ancak erkek disinin devamli yaninda dolasip ellerini titretip disinin arkasını kokluyor. Sonra da uygun bir pozisyon olusturup ciftlesmek isterken disi hemen kaçıyor. Bu durum devamli bir şekilde devam ediyor. Erkek basarili olamadıktan sonra bir kenara cekilip kafasini bagasina cekip cinsel organini cikariyor. Bu durum tehliklei mi? Ciflesmelerini saglamam icin herhangi bir sey yapmam gerekiyor mu? Böyle giderse ya disi bunalacak yada erkekte bir sikinti olacak diye düşünüyorum. Akvaryum 100 lt silis kumu ve mango koku var, 100 w isitici ve kuru alan. Isitici lamba yok, kapali balkonda yasiyorlar (Ankara)
 
Dişiler 10 cm kabuk sonrası erkeklerden daha hızlı gelişirler. Çiftleşme isteği erkeklerde yoğundur ama dişiler. Uygun zamanı bekleme dışında erkekte üreme kalitesi ve seçiciliğine de bakar. Dişi istemediği ya da uygun görmediği taktirde istemez bu bunaltmalar sürekli olacaktır. Hatta bu dişide her ayak titretme hadisesinde tik oluşmasına da sebep olabilir. Bu hadiselerin uzaması durumunda erkek sabırsızlanırsa dişinin boynunu, dişi ise erkeğin ön ayak ve burun kısmını ısırabilir. Bu konuda yapılacak tek şey bitki yada bir dekor ile akvaryumda dişinin bir parça kendini savunabileceği ortam yapmaktır. Bu dami olacak hadise

Akvaryumu ömürlük hale getirme zamanı gelmiş. Isıtıcı lamba mutlaka olsun. Bu ısıtma değil aynı zamanda kabuğu kuruttuğu için yosun, mantar oluşumlarının önüne geçip eski plakaların çıkmasını da sağlar. Yani zaruri ekipmandır. Sonrasında da uv ampul alırsın.
 
Geri
Üst