Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağaları Suya Tutmak-Aman Dikkat!

alorka01

Bronz 4 Üye
Merhaba arkadaşlar. Demin bir arkadaşımla konuştum. Başına çok kötü birşey gelmiş. Kaplumbağasını suya musluğa tutunca haycancağız kabuğumdan çıkmış, içi çıkmış, ölmüş. Olay tam olarak nasıl gerçekleşmiş, böyle birşey mümkün müdür falan bilmiyorum ama benim başıma öyle birşey gelirse psikolojik destek almak zorunda kalırım kesin. Ama böyle bir risk olabilir, o yüzden ayrı bir özen gösterelim minik arkadaşlarımıza.

Kaplumbağayı almış arkadaş, sanırım temizlemek için musluğun altına tutmuş, kabuğundan çıkıp düşmüş hayvan. Mümkün müdür bileyorum. Belli de başka sorunu vardı. Ben de anlamadım tam.

Cvp: Kaplumbağaları Suya Tutmak-Aman Dikkat!

hayvan yavru ve suyu tazyikli biçimde iki kabuk arasından vermişse olabilir. bu musluk altında yıkama işi hiç yapılmayacak birşeydir. akvaryumdaki su ile musluktaki aynı ayarda olmayacağı için hayvanı hasta eder. soğuk su verirse üşür; sıcak verirse haşlar. hayvanı akvaryum suyu ile durulamak gerekir ki bu da özel durumlarda olur. yoksa yapılmaz.

böyle bir şeyi ilk defa duydum bu işi nasıl ne şekilde yapmış suyu nasıl vermiş.

İlk defa böyle birşey duydum.. Ama bence başka birşey var çünkü musluktan akan suyun kuvveti ona yetmez

eski tip çevirmeli musluklarda o basınç oluyor. şu tuvalet ve bahçelerde kullandıkları tiplerde. hayvanda kalsiyum eksikliğine bağlı kabuk yumuşaması varsa bu da olabilir.

Yani böyle bir şey mümkün mü? Kabuklardan çıkıp düşmesi ? :w00t:

şiddetli bir darbe olması durumunda olur.

Olayı söyleyince şok oldum zaten. Ne onun dili vardı ayrıntıları anlatmaya ne de benim mecalim kaldı sormaya. İrkildim, direk odaya, benim şebeleklerin yanına koşturdum.

Hayvanın derisi ile kabuk birleşik. Ayrıca kabuğun içinde ayrı bir canlı değil yani kabuğun altında ayrıca deri yok.
Böyle bir şey olamaz. Ancak hayvan parçalanmıştır. Söylerken dahi kötü hissettim

Hatta bir insan bunu nasıl düşünemez böyle şeymi olur? Sonra kaplumbağa satışı tabi yasaklanır!

Kesin birşey var söylenmeyen..

Açıkçası banada hiç mantıklı gelmedi. içinden çıkıp düşmesi falan hayal ürünü bir hikaye gibi. Emre nin dediği gibi parçalanma durumudur ne yazik ki. :(

Yine de cok buyuk bi trajedi. Su nasıl tazyikli aktiysa artik...

Toma su sıktı herhalde hayvana

Bana cok sacma geldi benim bildigim cizgi filmlerde olur o hayvan kabugunun icinden cikar. Vala ne yalan soyleym onu bende yapiyodum suyun sicakligini ayarlayip cok hafif akitarak yikayip kabugunu fircaliyodm demek ki sakincaliymis

Cvp: RE: Kaplumbağaları Suya Tutmak-Aman Dikkat!

qizem.' Alıntı:
Bana cok sacma geldi benim bildigim cizgi filmlerde olur o hayvan kabugunun icinden cikar. Vala ne yalan soyleym onu bende yapiyodum suyun sicakligini ayarlayip cok hafif akitarak yikayip kabugunu fircaliyodm demek ki sakincaliymis

Belli durumlar dışında kabuk fircalama tavsiye edilen bir uygulama değil.

Düşük tazzikte böyle bir şey mümkün değil. Hatta yüksek tazziktede pek mümkün görmüyorum çünkü emre abininde belirttiği gibi kabuk bedenden ayrı değil. Arkadaşın sadistlik yapıp hayvani yüksek tazzikte yikadiysa belki hayvan parcalanmistir.

Bende facebookta bi kaplumbaga sitesinde okuyup rahatladiklarni zannetmstm .s

Cvp: RE: Kaplumbağaları Suya Tutmak-Aman Dikkat!

qizem.' Alıntı:
Bende facebookta bi kaplumbaga sitesinde okuyup rahatladiklarni zannetmstm .s

Nerden biliyorlar rahatladiklarini :-D mantar veya kireç oluşumu dışında fircalanmamali

Geri