Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağaları Suya Tutmak-Aman Dikkat!

Peki bi daha fircalmayiz ozamn peki ilik hafif dus aldirmak bagirsaklarini rahtlatiyormus bu da sakincali mi ? .S

Cvp: Kaplumbağaları Suya Tutmak-Aman Dikkat!

Tabiki sakıncalı, hayvanın metabolizması olumsuz etkilenir. Doğada böyle bir durum yok. Kabukta olumsuz bir duruma müdahale edilecekse akvaryum suyu kullanılır.

Hatta hadi biri yapın dedi musluktan akan suyun ısısı genelde değişkendir. Hayvanın ani ısı artışı ile haşlayabilir yada ani ısı düşüşü ile üşütmesine sebep olabilecek bir uygulama. Kesinlikle bu tip uygulamalar yapılmamalı.

Peki anladim gerekmedikce fircalama yok. Dus aldirmakda yok tesekkur ederim :)

gizem böyle bir durum oluşursa bize danışırsın biz duruma göre yapılıp yapılmamasını ve yapılırsa ne şekilde uygulama gerektiğini söyleriz. gereksiz uygulama hayvanı hasta eder.

bu arada hayvanın durumu nasıl. hangi uygulamalara devam ediyorsun. vitamin, ilaç ?

Tamam abi gayet iyi bu hafta basinda ilac uygulamayi kestim durumu cok iyi herhangi bi hastalik belirtisi kalmadi. Senin verdigin vitaminden kullaniyorum sadece suan icin 4gunde bir falan mavi su kullaniyorum en son bugun damlattim onuda bi dahakini bi hafta sonra damlatmayi dusunuyorm.

Buarada cem abi devite baslayalim demistik ya bu pazartesinden itibaren baslayalim mi ?

Unutmusm bide parca parca oldu suyun sicakligini hala 30 derecede tutuyorum nolur nolmaz diye bi sure daha 30 derece de kalsin mi dusureym mi ?

vitamini çarşamba, deviti pazar günü bir yeme bir damla olacak şekilde damlat. metileni de haftada bir kısmi su değişimleri sonrası bir damla damlatırsın. hatta raffy P'deki kırmızıları ayırıp vitamin damla yerine, önce onları sabah ve akşam olmak üzere o gün tam öğün ver sonra vitamine geçersin.

su ısısı 28 derece olsun. kuru alan 31-32 derecede seyretsin.

Abi bu mavi ilacin zarari var mi hastalik sirasinda epey kullanildi cnku. Peki aynen oyle yapicam ama deviti agzina da damlatblrm daha iyi olursa hergun mu bu devit ?

metilen sudaki zararlı bakterileri öldürür. antiseptik özelliği vardır. amonyak ve nitrat zehirlenmesini elimine eder. alkol bazlı olduğu için hayvanı sakinleştirir. tabi bu balıklara özgü kullanıldığı için biz yüksek dozda kullanmıyoruz. hayvan tam toparlayıp filtrede randımanlı biçimde temiz tutuyor ise kullanmana gerek olmaz.

Anladim ozamn suana kadar kullandigim miktarin bi zarari yok icim rahatladi

Abi bide cok derisi dokuyo suyun ici pul pul deri olmus boynunun etrafi cenesnn alti soyulmus ck heycanlandm buyudugu icin demi baska bisi yok kotu bisi

deri değişimi normal şimdi lamban da var kuru alanda kurudukça açılıp alttan yeni deri gelmeye başlar. deri değişim işi akvaryumun kirlenmesindeki en büyük sorun. belli dönemlerde bu sürekli görülür.

akvaryumda silis ve ipek yapraklı bitki olursa deri atımı kolaylaşır. sürtünerek dökerler.

Ayy abii nasill mutluyummmmm yaaa duramiyorummm yermde :) iyilesti buyuyorr artikkk ipek yaprakli bitki yok ben bilmedigm icn hem sus olsn hemde tutncak yer dye plastk bi btki almstm ama en kisa zamnda alinacak:) tum forumu toplayip parti veresmm var suan walaa

plastik bitki salınım ve koku yapar. ipek yapraklı dediğim bitkiden alacaksın. yaprakları bez gibidir. dalı sert olsun ki geceleri üstüne basıp su içinde uyuyabilsin. hemde arasından geçerek derilerini soyabilsin.

İyi toparladı ufaklık. Geçmiş olsun.

Geri