Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarıma Ne Oldu? Suya Girmek İstemiyorlar.

alorka01

Bronz 4 Üye
Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle sizi Leyla ve Mecnunla tanıştırayım. Kendileri aldığım ilk gün palmiye havuzda kaldılar. Sonraki gün akvaryum aldım. Bir hafta falan ısıtıcı ve filtre yoktu ama sıcak su ekliyordum hep. Neyse, ekipmanları da aldıktan sonra rahat yüzsünler diye su seviyesini yükselttim. Isı 26 derecede sabit. Ama şöyle bir problem var; Suda yüzmek istemiyorlar!
-Bazen palmiyeli havuza koyup güneşlendiyorum, bazen de balkona kilimi yayıp salıyorum. Kıpır kıpırlar.
-Fırçalıyorum ara sıra, yine kıpır kıpırlar.
-Yemlerini her daim yiyorlar. Hatta çok iştahlılar o konuda. Hiçbir zaman attığım yemi geri çevimiyorlar.
-Dediğim gibi, hep kıpır kıpırlar.
-Ama akvaryumdayken sürekli kuru alanda duruyorlar.
-Yem atınca telaşlanıp kuru alanda ilerliyor sonra gelip yemi yiyip tekrar kuru alana çıkıyorlar.
-Uyuşuk ya da hasta gibi değiller. Sadece suya girmemelri telaşlandırıyor beni.
-Kabuklarda renk değişimi falan da yok.
Özetle;
Hep kıpır kıpır olan veletlerim neden suya girmemekte ısrarlılar? Bana filtreden korkuyolar gibi geldi. Ne yapmam gerekiyor?
Not: Alvaryumu taşınalı bir hafta olmadı sanırım.

Kuru alanı ısıtan ısıtıcı lamba var mı? Varsa kaç derece ? Su sıcaklığı 26° ise kurulanda 30_31°C olmalı.
Bir süre soğuk suda kaldılarsa kurualanda durmaları normal diyebiliriz ama ısıtıcı lamba varsa normal.

Cvp: Kaplumbağalarıma Ne Oldu? Suya Girmek İstemiyorlar.

1. Görüntüleri atmayı unutmuşum. Buyrun;
mailto:/O23PEz.jpg
2. Kuru alanda ısıtıcı yok :(

Opps. Akvaryumu atmamışım.
mailto:/zR2bnO.jpg

Bu çizgililer kuru alanı fazla sevmez genelde su içinde dururlar. Dışarı çıkarmaların huylarını bozmuş olabilir. Bunu yapma ısıtma lambası gerekli bir ekipman en kısa sürede temin etmelisin.

Bunun yanında hayvanlar tedirgin de olmuş olabilir. Birincisi o mağara gibi olan şeyi çıkar. Bulabilirsen biraz daha ince dere kumu al. 1-2 mm'lik. İkincisi filtrenin sirkülasyonu yüksekse oda yukarda kalmalarına neden olabilir. Uygun bir açı ile cama çarptırarak konumlandırırsan şiddet azalır. Akvaryuma göre filtre büyük.

26 derece su ısısı uygun

Sağolun. Cinsini bilmiyorum. Bakınırım biraz şimdi. Ama bu kadar sağlıklı görünen hayvancıkların ille de kuru alanda durması deli ediyor beni. Ama bana da filtre tedirgin ediyor gibi geldi. Tek boru takıp aşağı eğdim. Karışmayıp alışmasını bekleyeceğim :/

Çok güzeller gerçekten. Keşke bir çizgilide ben bulabilsem :)

Bende merak ettim bu çizgililer nereden alındı acaba? Yeni mi?

Kuru alanda durmasıda bir ihtiyaç ısıtıcı ampul ile beraber o ihtiyaçlarını karşılayabilirler tabii

Kuru alanda sıcaklık 29 derece, suda sıcaklık 25 derece olsun. Hayvanlar sıcaktan kaçıyordur. Kuru alan lambası unutulmamalı, önemli bir ekipman.

Sağlıklı ömürleri olsun.

Bir iki aydır istiyordum su kaplumbağası. Kırmızı yanak peşindeydim de petshoplar yasaklandığını söyledi. Sonra, bilenler vardır belki, Adana Barajyolundaki bir petshopta buldum. :)
Evet yeniler, bir hafta on gün oldu alalı.
Sıcaklığı düşürüyorum o zaman. Zaten Adana yeterince sıcak ve nemli bir yer.
Evet kuru alan da ihitiyaç ama bunlar hep kuru alanda. Bazen suyun sığ olduğu yerlerde duruyorlar birazcık. Yarısı içerde yarısı dışarda. Bir de merak ettiğim bir şey daha var. Bu kadar hareketli olmaları hasta falan olmadıkları anlamına gelir mi?

Adanada yazin da sicak olacak kisin bir 5 cm falan buyuyunce 28-24 yapilabilir

Genelleme yapacak olursak hareketli hayvan sagliklidir diyebiliriz

Bu hayvani satan petshopu sikayet edin buarada ulkemiz hayvanidir koruma altinda nereye sikayet edeceginizi cem abi biliyordu

Su ısısını 25 dereceye düşürdüm. Bu defa kuru alanın suya gömülü kısmında duruyolar. Yani sadece kafalarını dışarda tutuyorlar. -_-
Bu arada küçüğün kabuğunun altında pembeleşme değil de ona yakın bi soluklaşma var sanırım. Çok az ama, dikkatle bakmadan anlaşılmıyor. :(
Ayrıca ben bunlara yem verdikçe yiyorlar. Ne yapmalıyım? Vermemem mi lazım?
Not: Şu ara sadece kaplumbağa yemi veriyorum. Marul, et falan vereyim mi? Çok küçükler henüz, 2-3 cm falan.

Hayir suanda vermeyin toplamda kafa hacmi olacak sekilde sabah aksam iki ogun vermelisiniz (zaten nekadar verseniz doymazlar) raffy p ve gammarus(tetra jbl tropical sera) almalisiniz yem olarak

Kuru alan ısısıda düzelsin, sistem tam olur.

Şimdi suda durmaları daha iyi. Kuru alanda ısıtma lambası olmadan üşütme riski var.

hayvanlar hareketli ise sağlıklıdır yalnız fazla harekette hastalığa davet çıkarır. yavru kaplumbağalar enerji kontrolünü bilmezler. enerjilerini dengesiz harcamaları bünyelerini zayıflatır. ortam soğuk olursa üşümeye maruz kalırlar. bu da hastalanmalarına neden olur.

Dedigim yemleride temin edin yem programi yapalim

Ya nomalde duruyorlar öylece. Arada bir kafalarını falan çıkarıyorlar. Ben yaklaşınca biraz beni takip ediyolar kafalarıyla. Yem vermek, yenilmeyenleri çıkarmak için falan daha da yakınkaşınca, elimi uzatınca falan hemen kaçışıyorlar. Bir de önceden güneşlebmeleri için balkona bırakıyordum, o zaman kaçışıyorlardı. Ha ayrıca arada gözlüyorum akvaryumda, kuru alanda ilerlemeye çalışıyorlar, yapabilseler cama tırmanıp atlayacaklar dışarı :D

Sanırım çok korkuttum. :( akvaryumu kurunca onları sokuyodum, çıkarıp başka ekipman yerleştirince tekrar sokuyodum. Cahil cahil o gün 10-15 kere sokup çıkardım evlatlarımı :(

Arkadaşlar flood yasağını çiğniyorum ama yardımcı olmanızı rica edecem :D sırf bana inat mı yüzmüyorlar bunlar ya? Hayır gayet de sağlıklılar. Filtrenin başlığını değiştirdim, o da artık suyu dalgalandırmıyor. Hâlâ anlamış değilim.

Geri