Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarıma Ne Oldu? Suya Girmek İstemiyorlar.

Cvp: Kaplumbağalarıma Ne Oldu? Suya Girmek İstemiyorlar.

hayvanlar haddinden küçük tedirginlik olacaktır elbet. bir arada oldukları ortamdan ayrı düştüler. filtreyi bir iki gün kullanma. gerekirse suyu biraz düşürebiliyorsan düşür. suya bir alışsınlar. akvaryum içi boş dursun. o mağara gibi dekoru çıkardın mı onu canlı birşey sanabilirler. kapta su içinde durduklarına göre akvaryumdaki malzemelerden korkuyorlar.

Filtreyle ısıtıcıyı almadan önce kayanın altında bi platform vardı, gündüz yüzüp gece bi kısmı su seviyesinden yüksek olan kayada uyuyorlardı. Şimdi onlara yaklaştığım zaman hızla kaçışıyorlar, cama doğru yüzüp yüzüp kuru alana tekrar dönüyorlar. Ölüm fanusunda güneşe çıkarıyordum, durmadan yorulmadan kabın kenarına yüzüp geçmeye çalışıyorlardı. Tamamen kaçmak istiyorlardı. Artık daha geniş bir alanda güneşlendiriyorum, yine kaçmaya çalışıyorlar. Yarın o kayayı çıkaracağım artık. Filtreyi de kapatıyorum bazen de değişiklik olmuyor. Kabuk renkleri, sertlikleri, gözler, bakışlar, oburluk, ben odadauken sürekli beni takip etmeleri falan hepsi yerli yerinde. Korktuğum şey yüzmemeleri bi hastalık, rahatsızlık belirtisi midir acaba? Ve bide çok ürkek olmaları? Kabuklar uzunlamasına 2xm en fazla :)

dediğim gibi hayvanlar ufak daha bulundukları akvaryuma adaptasyon süreci haftayı geçer sana tam güvenmeleri ise ayları bulur. kuru alandan kaçmaları 10 cm kabuk boyunu geçselerde olacaktır. lamba işini halletmelisin. güneşlendirmeyi bırakırsın. hatta geceleri de kuruda duruyorlar ise yeşil veya mavi renk 40 w armut ampulde alabilirsin. elektrikçilerde bulman mümkün. her iki ampulü tak çıkar yapman patlamasına neden olabilir bu sebeple iki lamba alman iyi olur. gece için kullandığını ilerde uv ampul için kullanırsın. bu lambalara zamanlayıcı da alırsan aç kapa derdinden de kurtulursun otomatik yanar kapanır. hayvanlar ıslak vaziyette lambasız kuru alana çıkıyorlar ise üşüyüp hasta olmaları yakındır. bu dönem bünyelerinin en zayıf olduğu zamanlar. ki bu 6 cm üstü kabuk boyuna kadar böyledir.

Evet, ışık olayını halletmeliyim. Kendilerini kuru bırakmıyorlar. İhtiyaç duyunca kuru alanın suya batık kısmına geçiyorlar. Hatta öyle bir pozisyon ayarlıyorlar ki kafaları kuru alanda, kabuklar suda duruyorlar. :) Sıcağın ve nemin başkenti Adana'dayız, ısı ve nem işini halletmeliyim. Şimdilik üst kapaklardan birini açık bırakıyorum, bunaltıcı öğlenlerde de pencereyi açıyorum. İlerde mango gerekecek sanırım. Çok sağolun bu arada.

Sistem tam olup hayvanlar çıkarılmamalı. Bir kaç ayda bir temizlik yada kontrol için çıkabilirler. Aksi halde strese girerler. Ayrıca hastalanma riski artar. Güneşlendirmeye önümüzdeki ay o ilde başlanabilir. Tabi uygun sistemde ve esintisiz havada. Ama bunların hepsi risktir. Birde hayvanları gözlem altında tutmalıki kargalar almasın.

havalandırma yaptığında hayvanların su içinde olmasına dikkat et.

Yeni konu açıp kirlilik yaratmak istemedim. Gözleri sanki şişkin gibi mi? Bir de sağ taraftaki bi haftada kocaman oldu. Bilinçsiz bir şekilde yem düzenine uymamıştım. Sanki kilo almış Leyla?
mailto:/1PY3JY.jpgmailto:/LPpXba.jpg
Not: Dokunca içe çekebiliyorlar el ve ayaklarını.

Sanki ikinci resimde biraz tombul cikmis :) Isin sakasi ilk fotograftan bakinca bir sorun gozukmuyor, sikinti yok

Bunlar nasil ilginç hayvanlar ya :) hem çok çirkinler hem de çok sevimli :D
Masallah Sağlıklı ömürler

cem' Alıntı:
dediğim gibi hayvanlar ufak daha bulundukları akvaryuma adaptasyon süreci haftayı geçer sana tam güvenmeleri ise ayları bulur. kuru alandan kaçmaları 10 cm kabuk boyunu geçselerde olacaktır. lamba işini halletmelisin. güneşlendirmeyi bırakırsın. hatta geceleri de kuruda duruyorlar ise yeşil veya mavi renk 40 w armut ampulde alabilirsin. elektrikçilerde bulman mümkün. her iki ampulü tak çıkar yapman patlamasına neden olabilir bu sebeple iki lamba alman iyi olur. gece için kullandığını ilerde uv ampul için kullanırsın. bu lambalara zamanlayıcı da alırsan aç kapa derdinden de kurtulursun otomatik yanar kapanır. hayvanlar ıslak vaziyette lambasız kuru alana çıkıyorlar ise üşüyüp hasta olmaları yakındır. bu dönem bünyelerinin en zayıf olduğu zamanlar. ki bu 6 cm üstü kabuk boyuna kadar böyledir.

Abi benim tosun benden hiç kaçmıyor ya kafasını oksatiyor kuru alanda ayaklar gergin dururken. Ama yem görünce çıldırıyor :-D bugün parmağıma ilk issirigimi aldım etinden tuttu valla acıdı biraz. Bu kaçmaması iyi birsey sanırım.

Alistigini gosterir aynen iyi birsey

sana alışmışlar o zaman. ilk safhayı atlatmışsın. senin şebelekte şimanlık var biraz bacaklar kalınlaşmış. bol yüzerse kurtulur. şimdi verdiğin miktardan bir eksik ver. kafa hacmi -1. gözler resim bulanık olduğu için bir şey gözükmüyor. kafatasları farklı yapıda olduğu için böyle bir izlenimde verebilir.

cem' Alıntı:
sana alışmışlar o zaman. ilk safhayı atlatmışsın. senin şebelekte şimanlık var biraz bacaklar kalınlaşmış. bol yüzerse kurtulur. şimdi verdiğin miktardan bir eksik ver. kafa hacmi -1. gözler resim bulanık olduğu için bir şey gözükmüyor. kafatasları farklı yapıda olduğu için böyle bir izlenimde verebilir.
Benimkindemi şişmanlık var

Yok benimkine siyor sanırım :D abi derdim de o zaten. İnada bindirdiler, yüzmüyorlar :D

alorkaya dedim. bir yüzseler sorun kalmayacak. yemi yerlerken suda yiyorlar değil mi hayvanların tükürük bezi yoktur. bu hafta sonu evde isen bir kaç saatliğine kuru alanı çıkar akvaryumdan ama suda tutunacakları bir şey olsun, yorulduklarında tutunup dinlensinler. mesela filtreyi çalıştırmadan yüzeye yakın koyabilirsin. tutunduklarında kafaları dışarda olacak kadar. bu sayede filtreye de alışmış olurlar. bir ihtimalde pergelleri çalıştırırlar. hatta evdeysen gün boyu da kuru alanı koymayabilirsin.

anlaşılan bunları zorlamadan birşey yapacakları yok.

Haha :D Aynen dediğiniz gibi. Bazen suya daldırıp bırakıyorum, müthiş hızla kırı alana çıkmaya çalışıyorlar. Haftasonuna kadar işsiz işsiz evdeyim. Dediğiniz gibi yapacağım ana kesin resimde gördüğünüz filtreye çıkıp bekleyeceklerdir. -_-
mailto:/aqorM4.jpg
Ve evet, suda yiyorlar yemi. Ortaya atıyorum, alıp kuru alanın sulal kısmında yiyorlar. Acaba sığ su mu seviyor bunlar ?

daha yavru oldukları için derin su fobisi olabilir. ısıtıcı komple batan model ise yan yatırıp suyu azaltıp bir deneme yapabilirsin. filtreyide yan konumlandırırsın. motor kısmı ufak bu sefer üstüne çıkmak için birbirlerini yemesinler. bir de o sarı oyuncağı çıkar.

Öyle yapayım bari. Onlar mutlu mesut yüzerken delirecek ben de onları izlerken. Ama nerdee :(

Geri