Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarımı başka yemleri yemeye ikna edemiyorum

slokros

Yeni Üye
Hikayeye ilk zamanlardan başlayayım şubat ayıydı sevgilimin hayvan fobisi için kaplumbağa almaya karar verdik kesinlikle satın almayı doğru bulmuyorum ama bazen şartlar el vermiyor. Petshop bize bir yem verdi stick şeklinde yeşil tonlu şuan adını hatırlamıyorum kesinlikle hiçbir verim alamadım bu yemden, iki dişi kaplumbağam da gram umursamadı.
Sera raffy p sitck ve grammarus aldım sıra sıra deneyimledim, kaplumbağalarımdan bir tanesi ilgisizliğini sürdürdü 1.5 hafta tek lokma yemedi forumda araştırdım ve içim rahatladı normal bir stres olduğunu öğrendim. diğer kaplumbağam canavar gibi grammarus yemeye başladı stick e karşı tamamen tepkisizdi hala. Un kurdu ile sürüngen türlerinin çok sık beslendiğini hatırladım ve un kurdu vermeyi denedim yemek yemeyi red eden arkadaş bi anda canlandı tamamdır sevdi dedim buraya kadar güzel bir süreçtir bu anlattığım kısım 2 hafta içerisinde gerçekleşti, ama harici olarak stick yediremedim hiç sebzeleri vermeye çalışıyorum şuana kadar salatalık marul havuç karpuz çilek muz bunların hepsini de vermeye çalıştım ilgi sıfır olarak birşey değişmedi şuan Ağustostayız ve Şubattan beri sadece un kurdu ve grammarus ile besleniyorlar sağlık açısından iyiye gittiklerini düşünmüyorum kabuk anormallikleri baş gösteriyor beslenme diyetlerini değiştirmem gerekiyor ilk başta yemek yemeyen arkadaş bu gün 7 - 8 cm arasında obur bir açılış yapan arkadaşımız 5 - 6 cm ufak bir göz iltihabı geçirdi 2 ay kendini toparlayamadı ilk terramycn sonra gentagut tedavi uyguladım hala devam ediyorum hayatını ankarada devam ettiriyorum 120L akvaryum, akvaryum ısıtıcısı ,iç filtre, uvb lamba, kuru alan a sahipler

Foruma hoş geldiniz.

Hayvanlar sevmediği yemleri yiyecekleri bazen reddedebilir.

Kurutulmuş yem verebilirsiniz, haşlanmış Kıyma, karides gibi yiyecekler verebilirsiniz.

Ama hayvan Kurutulmuş veya lezzetli yiyeceğe alışırsa stick yem yemeyi reddeder.

Stick yem yemesi gereklidir. Bunda ihtiyacı olan vitaminlerde var.

Tetra reptomin ve Sera carnivore yemlerini deneyebilirsiniz.

Reptomini solucan şekilli olanından alın. Ilk başta 100 veya 250ml alin. Severse 500gr lik paketler var atakanpetshop.com da ordan alabilirsiniz cok daha ucuza gelir.

Carnivore yemi burdan alabilirsiniz

Petshopun verdiği yem alt kalite bir yemse bu bitkisel iceriklidir. Hayvan severek yemez.

Son düzenleme:
Lutfen şu soruları cevaplayın.

Kullandığınız bütün ekipmanların görsellerini atın.

Kullandığınız takviye, su düzenleyici varsa görsellerini atın.

Akvaryumun ve hayvanların bir fotoğrafını atın.

Piyasadaki bazi ekipmanlar hayvan için satılsada zararlıdır.

1000011500.jpg
1000011498.jpg
şuan aile evine uğradım bu yüzden lambalarından uzak kaldılar. plakalarını attıklarında kireçli kısımlardan kurtulacaklarını düşünüyorum ilk günki hallerini de göstermek istedim 17 şubattan bu güne parmak boğumum kadardılar ilk.
İlk gün ekipmanları elime ulaşamadığı için leğendelerdi içiniz rahat etsin oradan hemen kurtardım onları ama plakarlarının düzgün olmayışı endişe yaratıyor bende
1000007171.jpg

Kullandığınız filtre çok güçlü hayvanı savurur. 1 ton akvaryum için uygun.

120 litre için 800L/h debili bir filtre alın.

Kullandığınız ampulde zararlı. Bağışıklık sistemini zayıflatır, göz enfeksiyonuna neden olur. Ayrıca reflektör tip hayvanı yakar.

Bu ampulü alın. Yazın 28 kışın 52Watt uygundur.

Teramisin kullanmayın. Bu sudaki pislikleri toplar iyileşmesini zorlaştırır.

Gentayı nasıl uyguluyorsunuz?

Leğene koymayın. Bu zararlı plastik suya salınım yapar. 80 litre gıda kabı alın.

Kuru alan yok mu? Kum dolu yer ne için? Un kurdu yatağı mi, yumurtlama yeri mi yoksa kuru alan niyetine mi

Gentayı sabah akşam gözlerine 2 damla şeklinde uyguluyorum ilk başta kullanmaya başladığımda 1 gözü açıldı gentam bitti Forumda gördüğüm farklı bi damlayı kullanmaya kalktım aynı etkiyi göremedim korsana dönüştü hayvan bende hemen gentaya geri döndüm şuan 1 gözü tamamen açık diğeri de yarım açılmaya başladı iyi yönde ilerliyoruz. bu görsellerdeki arkada olan şeyler un kurtların yataklığı .kuru alana sahipler şuan aile evinde de o alanı sağladım kendi evimde 120L akvaryuma sahipler kuru alanları sudan 10 cm kadar yüksek rampa ile ulaşım sağlıyorlar bambudan yaptın ama kaydıkları kısa yapay çim ile destekledim

Filtrenin motorunu dış filtre için kullansam nasıl olur dış filtreye dönüştüren farklı kişiler görmüştüm dışa verilen suyu da yayarak tahliyedeki basıncı düşürüp hayvanları savurmasını engellesem bu filtrede hayvanlar savrulmasın diye şeffaf hortum bağladım tahliye delikleri açtım hortuma farklı çıkışlar verdim hortumdaki tazik çok düşmüştü

Gentayı sabah akşam gözlerine 2 damla şeklinde uyguluyorum ilk başta kullanmaya başladığımda 1 gözü açıldı gentam bitti Forumda gördüğüm farklı bi damlayı kullanmaya kalktım aynı etkiyi göremedim korsana dönüştü hayvan bende hemen gentaya geri döndüm şuan 1 gözü tamamen açık diğeri de yarım açılmaya başladı iyi yönde ilerliyoruz. bu görsellerdeki arkada olan şeyler un kurtların yataklığı .kuru alana sahipler şuan aile evinde de o alanı sağladım kendi evimde 120L akvaryuma sahipler kuru alanları sudan 10 cm kadar yüksek rampa ile ulaşım sağlıyorlar bambudan yaptın ama kaydıkları kısa yapay çim ile destekledim
Sadece gentaya devam edin. Damlattıktan sonra 25dk kuru sıcak temiz bir kapta bekletin.

Uvb şuan piyasada yok gelince haber ederim.

Isıtma lambası olarak attıklarımı hemen alın.

Bunlar zararsız ve hayvani yakmaz.

@ilkar Isimli kullanıcı iç filtre motorundan dış filtre yapti. O nun açtığı konuya bakabilirsiniz.

Birde yapay çim kullanmayın.

Bu pislik tutar goz ve kulak enfeksiyonuna neden olur. Ayrica koparıp yerler.

6gen pvc paspas kullanın.

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanların kabuk yapıları güzel ciddi anlamda kireç yok. Plakalar atıldığında rengi ortaya çıkar. Isıtma lambası kurutup gerdirerek açılıp atılmasını sağlar.

Uvb ampulü en çok çıktıkları saatte 2 saat kadar yakın. Isıtma 12 saat yanacak.

Gözlere günde sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla tamam. Sonrasında kuru yerde yarım saat bekleteceksiniz.

Dış filtre yapmada dalga motoru uygun olur. İç filtre ile de yapılabilir ama hazne geçen delik kısmına uygun bir hortum takılacak. Gırtlak borudan yapıyorlar. Haznede 5 litrelik turşu bidonu oluyor. Sağlam silikonlanması lazım. Kaçak olmamalı bütün su odaya boşalır.

Başka birşey var mı?

Şuan için en yakın zamanda ampul ve gıda sonrasında yapay çim yerine paspas tedarik edeceğim fakat sebze ile besleme konusunda biraz tıkandım kaldım üst kalite bir sitck, gammarus ve un kurdu diyetinde günlük olarak değiştirip haftada bi gün sebze ile besleme yapsam diye bi fikre sahibim ama benim iki canavarın bu fikre pek sıcak bakmadığını düşünüyorum aksi taraftan bazı günler küçük olan iştahsızlık gösteriyor ne versem bilmiyorum. 2 hafta önce çok güzel yiyordu ama bu hafta aksine iştahı yok tek tük şeyler yiyor

Şuan için en yakın zamanda ampul ve gıda sonrasında yapay çim yerine paspas tedarik edeceğim fakat sebze ile besleme konusunda biraz tıkandım kaldım üst kalite bir sitck, gammarus ve un kurdu diyetinde günlük olarak değiştirip haftada bi gün sebze ile besleme yapsam diye bi fikre sahibim ama benim iki canavarın bu fikre pek sıcak bakmadığını düşünüyorum aksi taraftan bazı günler küçük olan iştahsızlık gösteriyor ne versem bilmiyorum. 2 hafta önce çok güzel yiyordu ama bu hafta aksine iştahı yok tek tük şeyler yiyor
Ben sebze olarak TATLI KAPYA BIBER KIRMIZI veriyorum.

Kesinlikle acı olmasın ufak parça verin. Hayvani yakar cok fena acı olursa.

Mango ve yaban mersini ve muz veririm ayda bir.

Marul ve salatalık verdim.

Havuç da çok sever.

Hayvanların biri 7-8 cm öteki 5-6 cm civarı yemler un kurdu ve gammarus, başka ne marka yemler var?

Un kurdu canlı mı kuru mu?

Sera raffy p stick
Elimde bir tane daha stick yem var fakat şuan ankarada o yüzden ismini hatırlamıyorum yeşil bi stick idi.
Un kurtlarını canlı veriyorum
Sitcklere ilgi duymadılar hiç.
Denediğim meyveler muz karpuz çilek. Çilekten biraz yediklerine şahit oldum.
Denediğim sebzeler salatalık marul lahana ilgisizler.
Haşlanmış havuçtan 1 2 ısırık yedirdim şimdiye kadar bi 10 kere denedim sonra internet kaynaklarında direkt sulu havuç püresi yapıp içinde besleme yapan bi eleman gördüm bu sayede birazdaha havuç midelerine girdiğini söylüyordu 3 kere denedim bu yöntemin ne kadar verimli olduğu konusunda yeterinde deneyim elde edemedim. Hazır közlenmiş tatlı kırmızı biberim var denemekten zarar gelmez deneyeceğim

Besleme kısmını genelinde başka bi kapta yaparım akvaryum harici doğru şekilde besleme yapmadığımdan şüphe ediyorum biraz

Sera raffy p stick
Elimde bir tane daha stick yem var fakat şuan ankarada o yüzden ismini hatırlamıyorum yeşil bi stick idi.
Un kurtlarını canlı veriyorum
Sitcklere ilgi duymadılar hiç.
Denediğim meyveler muz karpuz çilek. Çilekten biraz yediklerine şahit oldum.
Denediğim sebzeler salatalık marul lahana ilgisizler.
Haşlanmış havuçtan 1 2 ısırık yedirdim şimdiye kadar bi 10 kere denedim sonra internet kaynaklarında direkt sulu havuç püresi yapıp içinde besleme yapan bi eleman gördüm bu sayede birazdaha havuç midelerine girdiğini söylüyordu 3 kere denedim bu yöntemin ne kadar verimli olduğu konusunda yeterinde deneyim elde edemedim. Hazır közlenmiş tatlı kırmızı biberim var denemekten zarar gelmez deneyeceğim
Közlenmiş konserve gibiyse olmaz. Taze olması lazım.

Canlı un kurdu vermeyin.

Geri