Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarımı başka yemleri yemeye ikna edemiyorum

Kapalı kutu şekilde alabilirsiniz

Taze biber alınca deneyeyim közlenmişi görünce uzaylı görmüş gibi oldular
Aslında sorun olmaz ama siyahlik olan yer hayvana yaramaz.

Bide konserve suyunda tuz ve koruyucu kimyasal olur o da dokunabilir.

Taze tatlı biberi yıkarım tohumu ayıklayıp ufak tadim testi yaparim aci mi diye sonra veririm.

Ulan bu hayvanda ne versem yiyor ben anlamadim bu nasil iş. Yem kutusunu görüyor jete bağlıyor ölümüne jet gibi yüzüyor.

Şuana kadar verdiklerim:

Kavurma
Haşlanmış kıyma
Haşlanmış kılçıksız balık
Haşlanmış tavuk
Haşlanmış karides
Haşlanmış beyin
Havuç
Salatalık
Aşurenin içindeki portakal kabuğu
Marul
Çilek
Karpuz
Tatlı yeşil biber
Tatlı kırmızı biber
Mango
Yaban mersini
Muz
Elma
Armut
Ayva
Üzüm
Ekmek
Kayısı
Seftali
Kırmızı erik

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Meyve grubunu çok nadir verin.

Sebzeler olur

Etler yağsız tuzsuz kilciksiz iyi pişmiş yumuşak olur.

Bazılarını yılda bir verebilirsiniz mesela koyun beyni gibi. Pişmiş şekilde kurbandan kurbana az bir parça verilebilir.

Balık karides haftada bir olur.

Yine sebzede haftada bir olur.

Meyveler ayda bir olur.

Kendi doğal diyeti %80 et %20 bitki diye biliyorum onun dışına çıkmak istemem de benimkiler de %100 et oldu o açıdan tuhaflar

Kırmızı biberi kendimiz közledik tuz, koruyucu gibi şeyler yok tamamen de temizlemir kabul be tohumlarından sadece etli kısmı kalır o etli kısımı denedim

Küçük 6 cm kabuk boyuna gelene kadar sorun değil ama büyük olanın sürekli un kurdu yemesi sakıncalı. Yoğun protein alımı zamanla gut yapıyor. Yani eklem iltihaplanması. Böyle olunca da hayvanın bacaklarını hareket ettirmesi azap verir.

Mineral ve vitaminleri yeterince almıyorlar. Bunların eksikliğinden de kaynaklı sağlık sorunları oluşabilir.

Onun için deep fix reptivit vitamin damla alın bunu haftada iki kez 1 damla 45 derece açıyla tutup ağızlarına damlatın. Açmazsalar dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun ağız aralığından girsin.

Yeme gelirsek mineral yemde sera carnivor alın. Yalnız önce RaffyP yeme alıştırmamış lazım o stick yemlerde diğerlerine göre yumuşaktır.

Dajana gammarus sticks yemi alın. Bu gammarus, krill gibi canlıların stick formda yemidir. Bununla stick yeme alıştıracaksınız. Şimdiye kadar yumuşak yeme alışmışlar, gagaları baskı görmediği için sert yem zorluyor.

Sert yemler gagalarının gelişimi ve sert bir yapıya sahip olmasını sağlar.

Hayvanlar sağlıklı ve yeterince yağ bağlamışlarsa ki un kurdu yağ depolama konusunda en önemli gıdadır. Aç bırakma yoluyla stick yem yemeye zorlayacaksınız. Dajana gammarus sticks ve RaffyP yemler buna uygun. Her gün 1 adet önlerine atın. Yemezlerse yarım saat içinde alıp ertesi gün deneyin. Başlarda inat edeceklerdir. Geneli 3-4 güne kalmadan yer. İnadı yüksek olan 15 güne kadar yemiyor.

Verirken stick yemleri ikiye kırın bu yemelerini kolaylaştırır.

Meyveleri haftada bir verebilirsiniz. Fruktoz içeriyorlar.

Sebzede alan geniş. Ama kırmızı renk sebzelere eti andırdığı için mi bilemiyorum biraz yeme eğilimleri var.

Benimkilere kırmızı marul ve atom marul gibi ama daha çok minyatür lahanaya benzer birşey vardı. İsmini unuttum. Tatları acı yenecek birşey değil ama yiyorlardı.

Kapya bibere tepki vermediler. dediğiniz gibi vitamin ve stick yemleri alacağım raffyP elimde vardı zaten diğer öneri olan yemi de tedarik edeceğim sonrasında aç bıraka bıraka yemelerini bekleyeceğim

Geri