Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağalarımı sahiplendirmek istiyorum

snmr17

Bronz 5 Üye
Gözüm gibi baktığım kaplumbağalarımı askere gitmemden dolayı sahiplendirmek istiyorm mersinde yaşıyorm adanadan isteyen olursa arabayla adanaya kadar getirebilirim yeter ki iyi bakılsın 7 tane kaplumbağam var 1i 10 cm 2 si 8 cm diğer 3de yavru sayılır 5 aylık falan 2 3 cm civarlarında

Cvp: kaplumbağalarımı sahiplendirmek istiyorm

kaplumbağa sayın çok fazla hepsini birden alan olmaz, alan olursa mecburi olarak tek tek gidecekler. inşallah alacak birilerini bulursun.

RE: kaplumbağalarımı sahiplendirmek istiyorm

Zaten hepsini bi kişinin almasını bende beklemiyorm :))) benim akvarym çok genil.olduğu için bakıyordm ama malesef ayrılık vakti geldi :((

şimdiden hayırlı tezkereler sağ salim git sağ salim gel.

Aslında evde bakmaya devam etselermiş keşke. Ayrılmak zorunda kalmazdın. Gerçi bunu kesin değerlendirmişsinzdir.

Trabzon a göndermeyi kabul ederseniz, hepsini sahiplenirim.

http://www.petarkadas.com/bataklikcanavari

trabzona gönderilmesi zor hele ki bu soğuk zamanda. yaz olsa dahi birisinin yolda en azından bir defa su vermesi lazım gelir.

Trabzon'a gönderilmesi zor değil. Yaklaşık 5 yıldır tüm mevsimlerde TR nin dört bir yanından kaplumbağa sahiplendim. Ayrıca su vermek ısı düzenini bozar (kesinlikle verilmemeli) . Kış şartları olduğu için havada yeterince nem var. Kuru mukavva veya plastik bir kutu içerisinde 48 saatlik yolculuk dahi yapabilirler. Hayvanların aleyhine bir durum olsa başta ben kabul etmem .

merhaba mümkünse ben sahiplenmek istiyorum birkaç tanesini mersinde oturuyorum

Kardeşim ben Manisa da öğrenciyim ama ailem Adana da hepsini birden alamam akvaryumum 55 cm derinliğinde 30 a 75 çünkü içinde kuru alan da mevcut şuan hepsini alsam olur ama büyüdükleri zaman rahat edemezler çünkü ne kadar ısıtıcısını filtresini ucblambasını ayarlasan da yerleri dar olunca ölebiliyorlarmış en fazla 4 bilemedin 5 tanesini alabilirim ama yine de büyüdüklerinde yeni akvaryum gerekecek :)

polat yerleri dar diye ölmezler. hayvanlar sağlıklı gelişemez, kir yoğunluğu artar ve buna bağlı olarak göz kulak enfeksiyonuna yakalanırlar. ve dar alan kavga etmelerine neden olacağı için ayırmak ve başka akvaryuma almak gerekir. max iki taneyi geçme her bir fazla kaplumbağa beraberinde akvaryum filtre ve ısıtıcı yenilemesi gerektirecektir. bunlar ek külfet olacaktır. mesela 5 kaplumbağa için ömürlük en az 600 lt akvaryum ve ona göre ısıtıcı ve dış filtre veya sump sistem.

cem' Alıntı:
polat yerleri dar diye ölmezler. hayvanlar sağlıklı gelişemez, kir yoğunluğu artar ve buna bağlı olarak göz kulak enfeksiyonuna yakalanırlar. ve dar alan kavga etmelerine neden olacağı için ayırmak ve başka akvaryuma almak gerekir. max iki taneyi geçme her bir fazla kaplumbağa beraberinde akvaryum filtre ve ısıtıcı yenilemesi gerektirecektir. bunlar ek külfet olacaktır. mesela 5 kaplumbağa için ömürlük en az 600 lt akvaryum ve ona göre ısıtıcı ve dış filtre veya sump sistem.

Biraz büyüyünce yeni akvaryum alırım zaten para sıkıntı değil ama ne yazık ki res bulmak sıkıntı zaten en sevdiğim tür bir de pink bellied sideneck turtle seviyorum ama onu bulmam imkansız gibi bir şey

Geri