Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagalarimin kabugundaki beyazliklar

irem_s

Bronz 5 Üye
Katılım
16 Şub 2014
Mesajlar
26
Merhaba,
Kaplumbagalarimin kabuklarindaki beyazliklar konusunda burada konu acmistim, kirec olabilir demistiniz. Ama ben yine de emin olmak icin veterinere sordum, kendisi kaplumbagalar hakkinda pek fazla bilgisi olmadigini soyledi ama mantara benziyor dedi. Bana 2 tane ilac yazdi birini pamukla sertce sirtina surmemi (soldaki) sonra da digerini de sikmami soyledi.
Bu islemi devamli olarak yapmam gerekiyodu ama ben birazcik aralikli yaptim. bir ara azalir gibi oldu ama su anda hicbir azalma yok. Pamuk yerine firca kullandim fazla bastirmamak icin.
En son bugun surdum soldaki ilaci, peceteyle sildigimde bir kaplumbaganin pecetesi mavi oldu.
Nasil mavi oldu ve ne yapmam gerekiyor yardimci olursaniz sevinirim. Kaplumbaganin renginin cikmasi diye bir sey mumkun mu cunku ben anlam veremedim
 
Cvp: Kaplumbagalarimin kabugundaki beyazliklar

mailto:/rjQvrP.jpgmailto:/VAVRdj.jpgmailto:/nk7onB.jpgmailto:/vmE79r.jpgmailto:/14y055.jpgmailto:/L2a0rV.jpgmailto:/lL7Rlg.jpg
 
Mavilik kullandığın ilaç mavi değilse öncesinde metilen mavisi kullanıp kabuğa nüfuz ettiyse onun rengidir. Kabuk direkt emmez plaka altına İşler veya kireç gibi üstünde bulunan kalıntılar emer. Desen rengi çıkmaz.

Resimde yandaki 2. Plaka açılmış ve açıldığı için mat bir renk almış o plaka atılınca orjinal renk geri dönecektir. O plakanın üst kısmından tırnağını takıbca geliyor mu açılma yoksa elleme kabuğu yaralar ve tahrip edersin. O kısma devit sürüp bir müddet beklet sonra peçete ile sil. Açılmasını hızlandırır.
 
Metilen mavisi kullanmadim ilac da mavi degil, normalde plaka atiyorlar ama bu plaka degil aylardir var, devit surdum birkac kez bana pek plaka gibi gelmedi cunku alt kabukta da var beyazlik
 
Yandaki plaka altına girmiş beyazlık. Flaş plaka üstünden yansıma yapmış. Onu atmadıkça altındaki beyazlık hiçbir şeyle çıkmaz. Aynı şekilde alt bağadaki de bu şekilde ise ilacın faydası olmaz. Devit ve kuru alanda lamba altında beklemesi ile plakayı atması kolaylaşır.
 
plaka altında olduğu için ne olduğu belirsiz. eğer ki kireç ise içme suyu takviyesi ile yeni oluşumların önüne geçilebilir.

akvaryum kaç litre ve filtre olarak ne kullanıyorsun ?
 
Akvaryum 57 litre (65x25x35) ben 17 litre su koyuyorum (65x25x10)
Filtre Hailea RP-400 iç filtre
Suyu musluk suyunu birkaç gün bekleterek koyuyorum
 
su o hayvanlar için çok az. hatta akvaryumu büyütmen gerekecek. dediğim gibi kireç için içme suyu takviyesi yap.

mantar olasılığına karşı her su değişiminden sonra yaparsan iyi olur. her 10 günde 1 iki damla metilen mavisi damlat daha fazla değil. su açık bir mavi olacak kadar önce bir damla sonra ikincisini duruma göre damlatırsın. fazla damlatırsan suyu su takviyesi ile inceltirsin. bunu sadece bir ay yap. filtre ve filtre süngerini yıkarken sıcak ama el yakmayacak kadar bir su ile yıka. aynı şekilde dekor varsa onları da sıcak su ile yıkaman iyi olur. çakıl gibi büyük taşlar varsa onları çıkar aralarında bakteri üreyecek ortam oluştururlar. kir de dahil.

hayvanlara tuz uygulaması yapabilirsin. ıslak diş fırçasına sofra tuzu döküp hayvanların kabuklarını derilerine değdirmeden fırçala 1 dakika kadar komple kabuk sonra durulayıp akvaryuma koy. durulamayı akvaryum suyu veya aynı ısıdaki su ile yapmalısın. gözlerine de temas olmasın. bunu sadece bir kez yap. hayvanlar üşümesin.
 
Hayvanda bence mantar yok. Kireç dahi yok denecek kadar az. Bence eski plakalar renk kaybetmiş. Alttakiler bu konu. Üsttekilerde de bu durum var. Ikinci olarak kalkan plakalarda altta hava birikme durumu var. Başka sorun yok bence.

Ilaç uygulanınca renk değiştirmiş olabilir. Kaplumbağa kabuğu renk atmaz. Zaten mavi renk yoktur.

En önemlisi hayvanlar o kadar az suda eziyet görüyorlar. Hayvan başına 150 lt su olacak bir akvaryum gerekir. Bu konu gerçekten acil.
 
Geri
Üst