Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarımın kabuklarında bir problem var mı? (resimli)

Cagatay

Bronz 3 Üye
Bahattinin kabuğunda ilk aldığım dönemden veri ortaya yakın bir yerde beyazlık bi kısım var hafifçe. Kaplumbağa zamanla biraz büyüdü beyazlık çok belli olmuyor. Bu bir hastalık mıdır yoksa kabuk değişimiyle ilgili bir sıkıntımı.

]Bahriyede de kabuğunun sol üst köşede kenarı kavladı gibi kabuğun önce kabuk değişimidir dedim ama bir değişiklik yok hala. Birde en üstte renk açılması var.

Bilgisi olanlar yorum yaparsa sevinirim. Telefon çok iyi çekmedi zoom yaparsanız biraz daha net görebilirsiniz noktaları.

Cvp: Kaplumbağalarımın kabuklarında bir problem var mı? (resimli)

bahattinde gözle görülür bir sıkıntı yok. bu musluk suyuna bağlı kireçlenme olabilir. kabuğunu kuru alanda ısıtma lambası altında kuruttuğu sürece mantar oluşma riski de olmaz. kabuk atma zamanı geldiğinde dediğin gibi bir parça kavlama olur.ve altında oluşan boşluk bir parça renk değişimi yapar. ikisinde de sorun gözükmüyor dediğim gibi lamba altında kuruması kabuğun gerilip atmasını kolaylaştırır. fakat bir mango kökü olursa bunu biraz daha hızlandırabilirler. müdahalede bulunma kendisi halletsin. yalnız belirttiğin üstteki noktaları tam çözemedim.

Mango kökü var günde min. 8 saat ısıtıcı lambalı kuru alana çıkıyorlar. Üst noktalardaki renk açılması dediğim bu omurga gibi olan üst kabuk çadırının üst kısmını kastettim en üst kısımları yani. :)

Aldığım günden beri var o beyazlık. Haftada birde yumuşak kaliteli bir diş fırçasını hafifçe sürtüyorum.

kireç kabuk ara çizgileriyle kalkmış kabuk aralarında olur. mantar belli bir bölgede ve çoğaldığında aynı brokoli benzeri bir kabartı yapıyor. flaşın yansıma yapması da net bir durum ortaya koymayı zorlaştırıyor.

O omurga gibi olan yerdeki beyazlık normal, büyüme çağındaki kaplumbağalarda o var, endişelenmenizi gerektiricek birşey yok.

Her iki kaplumbağa için arkadaşlar yorumları yapmışlar. Eski kabuklar zamanla canlılığını ve işlevini yitirir. Hatta alt kabuktan ayrılmalar olur. Bu esnada araya hava ve su girer. Bahriye için noktalar kabuk içinde ise eski kabuk hava almış gibi geldi. Atınca sorun olmaz.

Sağ olun arkadaşlar aklımdaki soru işaretleri kalmış oldu :)

Yeni aklıma takılan bir şey oldu. Bahattinin kabuğunda siyah noktalar var bahriyede olmayan. Bunun nedeni nedir? Bahattinde akciğer enfeksiyonu belirtilernin hiç biri yok yemi gayet iyi yiyor. Kuru alanı oldum olası pek sevmiyor suyun sıcaklığı 28 29 derece.

mailto:/28j86e1.jpg

bu D vitamini ve pigmentlerin etkisi sorun yok. hatta siyahlaşma daha iyidir. uvb altında iyice artar. bu ayrıca erkeklerde daha belirgin olur. benim dikkatimi çeken de erkekler kuru alanda fazla durmuyor. ısıyı 27-28 derece aralığına indirmelisin. 29 derece yüksek olur.

Benek olmasinda sorun yok hatta digerlerin farkli :) mesela Şelale de hic bir kaplumbagada bulunmayan (ben gormedim) +1 kabukcuk var :)

Bende uvb yok. Devit ve multitabs kullaniyorum yemleri kaliteli vitamin sikuntisi cekmeyecegini dusunuyorum ama diger kaplumbagada siyah benekler yok ondan biraz killandim iyiyse problem yok ama. Bide bu kabuklar dokulmedi alttan yenileri geldi ustteki bloklar yarisi kadar alttan gelenlerin. Mango koku ve 0 kum var. Akvaryumdan cikarip disarda kendim yapmak iatemiyorum usutuyolar.

bazı hayvanlarda kabuk atma çabuk görülürken bazı hayvanlarda katman şeklinde birikiyor. benimkilerde öyle mesela daha kopmuş bir kabuk parçası görmedim. bunu biraz aldığı besin vitaminlere bağlıyorum. üst plaka sürekli bir yenilenme sürecine giriyorsa en üst plakada gerilme olmadığı için katmanlaşıyor.

sen hiç elleme, yenilenme sürecinde kaşıntı basarsa kendi işini kendisi yapar. ben bazen kaşınırlarken denk geliyorum. kafa kökün altında kıçını sağa sola sallıyorlar. beni görürseler hemen su üstüne. doyumsuzlar

arkadaşlar kaplumbağamı geçici süreliğine bir yere vermmiştim tatile gitmiştik orada suyunu değiştirmemeişler kaplumbağamı aldığımda kabuğu kirlti gibiydi siyah noktalar var yosunlu gibi nedeni nedir ve nasıl tedavi edilir lütfen acil cevappp:ff::ff::ff::':)':)'(

kirli gibiydi demek istedim

ya yemeğini yiyor vitamin alıcam acaba tuzlu ılık suyla kabuklarını ovsam bir gelişme gözlemler miyim kabuğu kötü gözüküyor:':)'(

diş fırçası yardımıyla tabi:ff:

diş fırçasını ıslatıp üstüne sofra tuzu dök. sonra derisine değdirmeden yavaşça kabuğunu ovala. birkaç dakika beklet veya fırçayı sürmeye devam et sonra da akvaryum suyu ısısında su ile durulayıp akvaryuma koy.

cem abi bu işlemi kaç günde bir yapmalıyım

diğer konuda yazmıştım. eğer plaka içindeyse temizleme ile geçecek bir durum değil yenilenme de plaka koptuğunda alttaki temiz olan çıkarak bu görüntüden kurtulmasını sağlar. ama dış yüzeyde ise iki gün sabah akşam dene bakalım ne durum gösterecek.

ona göre yapman gerekeni anlatırız.

tmm çok teşekkürler

plakanın altı derken nasıl anlaşılıyo benimkiler normal görülüyo kabukların içinde ben yinede bir deniyim ne olacak bakalım

pardon üstünde

Geri