Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarimin sorunu nedir lütfen yardim edin :(

ares_cookie

Yeni Üye
Öncelikle genel şeylerden bahsedeyim 2 tane kirmizi yanakli su kaplimbağam var ares 7 cookie 6.5 yaşinda ikisi de dişi ilk aresten bahsedeyim ares akvaryumda ve isitici filtre kuru alani var lambam yok ama d vitamini takviyesi yapiyorum ve güneşlendiriyorum eskiden bi kayasi vardi zar zor çikiyor az bişey kuruyup geri suya iniyordu ona yeni bi kuru alan yaptim çikinca tamamen kurulanabiliyor bunu yaptiğimdan beri çoğu zamanini orada geçiriyor yem yemesinde problem yok iştahi çok iyi gözlerinde şişme yok bacaklari da normal ağzini açip kapatma da yok ve neden böyle olduğunu bilmek istiyorum bu normal mi yoksa bi problem mi var? Gelelim cookieye cookie büyük bir leğende evimiz müsait olmadiğindan böyle bakiyorum eskiden beraberlerdi fakat cookie arese saldirmaya başlayinca ayirmak zorunda kaldim leğende dediğime bakmayin kuru alani lambasi isiticisi var filtre yok ama 2 günde 1 suyunu değiştiriyorum zaten yakinda akvaryuma geçeceğim bunu da belirtmek istedim. Yem olarak ikisine da sadece sera marka kullaniyorum raffyp, gammarus, herbivor, carnivor kullaniyorum. Ara sira marul da veriyorum beslenmeleri gayet düzgün kisaca. Cookienin sorununa gelirsek yaklaşik 1-2 ay önce suyunu değiştirirken kabuğunun altinin hafif pembeleştiğini gördüm ve paniğe kapilip veterinere götürdüm. İlk götürdüğüm bakti biraz ve sonra bu akciğer enfeksiyonu olmuş hemen iğne yapmaliyiz 350 tl ücret dedi ve bu bana biraz para koparma amaci gibi geldi çünkü hiçbi belirti sormadi başka ve bendbende başka bi veterinere daha götürdüm o da kontrol etti ve başka bişey varmi vb sorular sordu ve büyürken olabilecek birşey ve suyun pH i da etkili dedi cookienin de iştahi gayet yerinde ağzini açma problemi yok ağzinda salyalanma yok kuru alanina çikiyor düzgün yüzüyor(leğen dediğime bakmayin derin bişey 1 kariş da suyu var yüzebiliyor) fakat rengi normal bi kaplumbağaya göre daha açik hem derisi hem kabuğu bunun sebebi nedir buna da yanit verirseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederimmm.

Ekli dosyalar

• IMG-20210122-WA0045.jpeg
    IMG-20210122-WA0045.jpeg
    1,001.9 KB · Görüntüleme: 20
Birinci hayvanın sorununu yazmamışsın.

İkinci hayvanın ön cephe ve arka bacak baldır ve boşluklarında aşırı şişlik ve/veya deri kızarması var mı?

Kabuk boyları kaç cm?

Daha önce olmayan bir belirti farkettin mi?

Reslerin kabuk renginin birkaç türü vardır. Bazıları haki renkte açık ve koyu tonda devam eder, bazıları kahverengiye döner, üstbağada siyah tonlar biraz daha geniş olur, bazılarında haki renk üstü sarı çizgiler biraz daha geniş olur. Kafalarının üstünde kırmızı nokta yada çizgi olan hayvanlarda sarı oran fazla oluyor. Yan kabuktaki desenler biraz daha C harfini andırıyor. Diğer hayvanlarda bu desenler yuvarlak olur. Bunların soylarının bir yerinde rio grande kırması olabilir mi diye tartışmıştık. Bazı hayvanlarda ise gri ve maviye çalan gri tonlarda görülüyor.

Derileri ise açık ve koyu olarak iki çeşit ton oluyor.

Tüm bu farklılıklar genlerinden yada pigment oranından kaynaklı gelebilir.

Bu dalaşma sebebine gelirsek bu hayvanlar eskiden beri aynı sistemde mi yaşıyorlardı yoksa biri sonradan mı geldi?

Akvaryumun ölçüsü nedir?

Son düzenleme:
ilk aresten bahsedeyim ares akvaryumda ve isitici filtre kuru alani var lambam yok ama d vitamini takviyesi yapiyorum

Kuru alanda muhakkak ısıtma lambası ve uvb bulunmalı. Kuru alanda ısıtma lambası yoksa kaplumbağanın akciğer enfeksiyonu olması kaçınılmazdır.

Bildiğim kadarıyla D vitamini uygulaması 3 ay yapıldıktan sonra zararlı oluyor.

Kuru alanı ısıtma lambası ile 32 dereceye sabitlemelisiniz. Su 28 derece olmalı.

Isıtma ampulü olarak 40-60w halojen soft (buzlu cam) almalısınız. Bu ampul 12 saat boyunca yanmalı. Uvb lamba ise kaplumbağanın kuru alana çıktığı saatlerde 2-3 saat kadar yanmalı.

Uvb lamba olarak ise exo terra uvb 5.0 13-25-26w alabilirsiniz. Çin malı 5.0 13w uvbler mevcut fakat ömürleri hakkında bir bilgim yok.

leğende dediğime bakmayin kuru alani lambasi isiticisi var filtre yok ama 2 günde 1 suyunu değiştiriyorum zaten yakinda akvaryuma geçeceğim bunu da belirtmek istedim.

Leğende olan kaplumbağanın lambası var demişsiniz. Kuru alanı ve suyu kaç derece? Suyu tamamen değiştirirken suyun akvaryum suyundan sıcak ya da soğuk olmamasına dikkat edin.

İkinci hayvanın ön cephe ve arka bacak baldır ve boşluklarında aşırı şişlik ve/veya deri kızarması var mı?

Kabuk boyları kaç cm?

Reslerin kabuk renginin birkaç türü vardır. Bazıları haki renkte açık ve koyu tonda devam eder, bazıları kahverengiye döner, üstbağada siyah tonlar biraz daha geniş olur, bazılarında haki renk üstü sarı çizgiler biraz daha geniş olur. Kafalarının üstünde kırmızı nokta olan hayvanlarda sarı oran fazla oluyor. Yan kabuktaki desenler biraz daha C harfini andırıyor. Diğer hayvanlarda bu desenler yuvarlak olur. Bunların soylarının bir yerinde rio grande kırması olabilir mi diye tartışmıştık. Bazı hayvanlarda ise gri ve maviye çalan gri tonlarda görülüyor.

Bu dalaşma sebebine gelirsek bu hayvanlar eskiden beri aynı sistemde mi yaşıyorlardı yoksa biri sonradan mı geldi?

Akvaryumun ölçüsü nedir?
1. Hayvanin yani aresin sorunu var mi bilmiyorum işte sadece kuru alanda çok duruyor yaklaşik 3-4 saat sonra suya giriyor kendi ben ellemeden 2. Hayvanin yani resmini attiğimin derisinde veya herhangi biyerinde kizariklik yok daha önce olmayan bi belirti görmedim sadece cookienin kabuğu pembeleşti işte hafif olarak. Ares geldikten yaklaşik 3 ay falan sonra cookieyi aldim yanina yani tam beraber değillerdi 2 sene önce de cookie aresin ayağini baya bi isirdi derisini yoldu ve tirnaklarini kopardi oyuzden ayirdim veteriner deri merhemi verdi düzeldi tirnaklari da çikti geri akvaryumumun ölçüsü de 50x30x35 ve kabuk boylari 10 cm

Kuru alanda muhakkak ısıtma lambası ve uvb bulunmalı. Kuru alanda ısıtma lambası yoksa kaplumbağanın akciğer enfeksiyonu olması kaçınılmazdır.

Bildiğim kadarıyla D vitamini uygulaması 3 ay yapıldıktan sonra zararlı oluyor.

Kuru alanı ısıtma lambası ile 32 dereceye sabitlemelisiniz. Su 28 derece olmalı.

Isıtma ampulü olarak 40-60w halojen soft (buzlu cam) almalısınız. Bu ampul 12 saat boyunca yanmalı. Uvb lamba ise kaplumbağanın kuru alana çıktığı saatlerde 2-3 saat kadar yanmalı.

Uvb lamba olarak ise exo terra uvb 5.0 13-25-26w alabilirsiniz. Çin malı 5.0 13w uvbler mevcut fakat ömürleri hakkında bir bilgim yok.

Leğende olan kaplumbağanın lambası var demişsiniz. Kuru alanı ve suyu kaç derece? Suyu tamamen değiştirirken suyun akvaryum suyundan sıcak ya da soğuk olmamasına dikkat edin.
Suyu 29 kuru alani 32 derece ama onu zaten akvaryuma geçiricem 1-2 ay içinde ve d vitamini uygulamasi ben devit 3 kullaniyorum kabuklarina sürüyorun haftada 2 kez bazen de yemlerine damlatiyorum kötü mü yapiyorum :(

Deviti yemlere damlattığın damla sayısı nedir. Haftalık olarak?

Kabuğa ve yeme ne kadar süredir uyguluyorsun?

Kabuğa plaka katmanlaşması olduğunda atımı hızlandırmak için süreriz. Normal durumlarda sürmeye gerek yok.

Boylarına görede haftada sadece 2 damla yeterlidir. Yalnız, verdiğin raffy P'deki kırmızı stickler, sera carnivor ve herbivorun göbeğindeki kırmızı renk yemler mineral yemdir. Hayvan D vitamini ve diğer mineral ve vitaminleri fazlasıyla alıyor. Onun için devite gerek yok. Onu bırak. Fazla D vitamini yüklemesi de zararlıdır.

Hayvan üşütmüş. Ama söylediğin belirtilere bakarsak enfeksiyon aşamasına geçmemiş. Suyu 28 kuru alanı yarım saatlik ölçümde 32 olacak şekilde mesafe ayarı yapacaksın. Hayvanı ikame sırtı hizasında birşey koyup üstüne cam derece yatıracaksın. Diğer detayları Emre vermiş. Dış ortamları soğuk olmamalı. Esintiye maruz kalmamalılar. Diğer hayvan içinde en kısa zamanda ısıtma lambası almalısın.

Geceleri de kuru alana çıkıyor ve uyuyorlar mı?

Dalaşmalarının sebebi;
-akvaryumdaki hayvanın akvaryumu sahiplenmiş olması,
-akvaryum darlığı,
-az yem yiyeceği hissiyatı oluşması durumlarından birisi yada hepsi olabilir. Hayvanlar dişi dediğin için; erkeklerde ek olarak liderlik otoritesini koruma yani alfa olma güdüsü de olur.

Akvaryumu büyütmen lazım. Ömürlüğe direk geçişte yapabilirsin.

Kabuğa plaka katmanlaşması olduğunda atımı hızlandırmak için süreriz. Normal durumlarda sürmeye gerek yok.

Boylarına görede haftada sadece 2 damla yeterlidir. Yalnız, verdiğin raffy P'deki kırmızı stickler, sera carnivor ve herbivorun göbeğindeki kırmızı renk yemler mineral yemdir. Hayvan D vitamini ve diğer mineral ve vitaminleri fazlasıyla alıyor. Onun için devite gerek yok. Onu bırak. Fazla D vitamini yüklemesi de zararlıdır.

Hayvan üşütmüş. Ama söylediğin belirtilere bakarsak enfeksiyon aşamasına geçmemiş. Suyu 28 kuru alanı yarım saatlik ölçümde 32 olacak şekilde mesafe ayarı yapacaksın. Hayvanı ikame sırtı hizasında birşey koyup üstüne cam derece yatıracaksın. Diğer detayları Emre vermiş. Dış ortamları soğuk olmamalı. Esintiye maruz kalmamalılar. Diğer hayvan içinde en kısa zamanda ısıtma lambası almalısın.

Geceleri de kuru alana çıkıyor ve uyuyorlar mı?

Dalaşmalarının sebebi;
-akvaryumdaki hayvanın akvaryumu sahiplenmiş olması,
-akvaryum darlığı,
-az yem yiyeceği hissiyatı oluşması durumlarından birisi yada hepsi olabilir. Hayvanlar dişi dediğin için; erkeklerde ek olarak liderlik otoritesini koruma yani alfa olma güdüsü de olur.

Akvaryumu büyütmen lazım. Ömürlüğe direk geçişte yapabilirsin.
Hayir geceleri kuru alanda uyumuyorlar ikame sirti ve derece olayini anlayamadim

Hayvan kuru alanda durduğunda üst tepe noktası hizasına gelecek kadar bir yükselti koyup dereceyi üzerine yatıracaksın. Yarım saat duracak ve 32 olan noktayı bulduğun yer uygun mesafeyi verir. Fazla bekletme lamba uzun süre yandığı için bunun birkaç derece üstüne çıkar. Biz mesafe ayarı için yarım saatlik süreyi baz alıyoruz.

Kabuk boyları kaç cm?

Reslerin kabuk renginin birkaç türü vardır. Bazıları haki renkte açık ve koyu tonda devam eder, bazıları kahverengiye döner, üstbağada siyah tonlar biraz daha geniş olur, bazılarında haki renk üstü sarı çizgiler biraz daha geniş olur. Kafalarının üstünde kırmızı nokta yada çizgi olan hayvanlarda sarı oran fazla oluyor. Yan kabuktaki desenler biraz daha C harfini andırıyor. Diğer hayvanlarda bu desenler yuvarlak olur. Bunların soylarının bir yerinde rio grande kırması olabilir mi diye tartışmıştık. Bazı hayvanlarda ise gri ve maviye çalan gri tonlarda görülüyor.

Akvaryumun ölçüsü nedir?
Siz bu mesaji yazdiğinizda kizarma yoktu az önce baktim arka ayak perdelerinde ve arka bacaklarinin oradaki boşlukta kizarma var şuan elime alinca fark ettim ne yapmaliyim çok korkuyorum şuan

Kabuk boyları kaç cm?

Akvaryumun ölçüsü nedir?
Siz bu mesaji attiğinizda kizariklik yoktu fakat az önce elime alinca kizariklik başladiğini gördüm arka ayak perdeleri kirmizi baya ve o arka ayak boşluğunda da hafif pembeleşme var ne yapicam çok korkuyorum bişey olucak diye

Böbreklerde sorun olabilir. Hayvan üşümesin. Dediğim yarım saatlik derece kontrolünde lambayı 32-33 derecelere ayarla. Suyu 29-30 derece yap. Vitamini verme demiştim zaten. Proteini azalmak gerekir. Bu hafta sadece dönüşümlü raffy P ve herbivor ver. Arada marul sebzede verebilirsin. Günde tek öğün besleyeceksin. Cumaya kadar böyle devam et durumuna bakalım. Bu arada tetra reptomin de al.

Anüs bölgesinde kızarıklık var. Yada arka bacaklarda ödeme bağlı (su toplanması) şişlik?

Hayvanın yüzerken ve yürürken arka bacaklarını kontrol et, aksama yada zorlanma var mı? Böbrek enfeksiyonu ileri safhasında bacakları hareket ettirmek acı verir ve hareketlerini kısıtlar.

Böbreklerde sorun olabilir. Hayvan üşümesin. Dediğim yarım saatlik derece kontrolünde lambayı 32-33 derecelere ayarla. Suyu 29-30 derece yap. Vitamini verme demiştim zaten. Proteini azalmak gerekir. Bu hafta sadece dönüşümlü raffy P ve herbivor ver. Arada marul sebzede verebilirsin. Günde tek öğün besleyeceksin. Cumaya kadar böyle devam et durumuna bakalım. Bu arada tetra reptomin de al.

Anüs bölgesinde kızarıklık var. Yada arka bacaklarda ödeme bağlı (su toplanması) şişlik?

Hayvanın yüzerken ve yürürken arka bacaklarını kontrol et, aksama yada zorlanma var mı? Böbrek enfeksiyonu ileri safhasında bacakları hareket ettirmek acı verir ve hareketlerini kşaka

Şaka gibi ama ayak perdelerindeki kizarikliklar yok oldu şuan normal renkteler o bacak boşluğu hafif kizarik sadece anüsün orasi da çok az bişey kizarik yani nerdeyse normal hareketlerinde bi sorun yok gayet enerjik bi şekilde yüzüyor dediğiniz diyeti uygulayacağim umarim işe yarar

Derinin ince olduğu bölgelere ışık tutulduğunda deri altı yansır. Gündüz normal ışıkta kontrol edersin bir daha.

Ayak ucundaki dediğin gibi ısıtıcıya bastığında olmuştur. Enfeksiyon olsaydı şişlik oluşur kırmızılık gitmezdi.

Bu arada kulağı sağlam.

Derinin ince olduğu bölgelere ışık tutulduğunda deri altı yansır. Gündüz normal ışıkta kontrol edersin bir daha.

Ayak ucundaki dediğin gibi ısıtıcıya bastığında olmuştur. Enfeksiyon olsaydı şişlik oluşur kırmızılık gitmezdi.

Bu arada kulağı sağlam.
Teşekkür ederim şuan kuruyor rahatsiz etmek istemedim bakinca kizariklik hakkinda birşeyler yazarim tekrar sabah bişey fark ettim kuru alanindan inince arka ayaklarini sertçe çirpiyor sanki ayaklarina bişey dolanmiş çikarmaya çalişiyor gibi bir hali vardi baktim acaba saçim falan mi düştü diye birşey yok ilk defa yapio böyle anlayamadim

Ayaklarına bakarsın kızarıklık birşey var mı? Hayvanı bir iki gündür eline aldığın için panik atak yapıp hızlı hareket etmiş olabilir. Kuru alandan hızlıca inip su dibine doğru kaçmak ister.

Ayak perdeleri kuruyup gerildiği için yumuşatmak içinde yapmış olabilir.

Geri