ares_cookie
Yeni Üye
Öncelikle genel şeylerden bahsedeyim 2 tane kirmizi yanakli su kaplimbağam var ares 7 cookie 6.5 yaşinda ikisi de dişi ilk aresten bahsedeyim ares akvaryumda ve isitici filtre kuru alani var lambam yok ama d vitamini takviyesi yapiyorum ve güneşlendiriyorum eskiden bi kayasi vardi zar zor çikiyor az bişey kuruyup geri suya iniyordu ona yeni bi kuru alan yaptim çikinca tamamen kurulanabiliyor bunu yaptiğimdan beri çoğu zamanini orada geçiriyor yem yemesinde problem yok iştahi çok iyi gözlerinde şişme yok bacaklari da normal ağzini açip kapatma da yok ve neden böyle olduğunu bilmek istiyorum bu normal mi yoksa bi problem mi var? Gelelim cookieye cookie büyük bir leğende evimiz müsait olmadiğindan böyle bakiyorum eskiden beraberlerdi fakat cookie arese saldirmaya başlayinca ayirmak zorunda kaldim leğende dediğime bakmayin kuru alani lambasi isiticisi var filtre yok ama 2 günde 1 suyunu değiştiriyorum zaten yakinda akvaryuma geçeceğim bunu da belirtmek istedim. Yem olarak ikisine da sadece sera marka kullaniyorum raffyp, gammarus, herbivor, carnivor kullaniyorum. Ara sira marul da veriyorum beslenmeleri gayet düzgün kisaca. Cookienin sorununa gelirsek yaklaşik 1-2 ay önce suyunu değiştirirken kabuğunun altinin hafif pembeleştiğini gördüm ve paniğe kapilip veterinere götürdüm. İlk götürdüğüm bakti biraz ve sonra bu akciğer enfeksiyonu olmuş hemen iğne yapmaliyiz 350 tl ücret dedi ve bu bana biraz para koparma amaci gibi geldi çünkü hiçbi belirti sormadi başka ve bendbende başka bi veterinere daha götürdüm o da kontrol etti ve başka bişey varmi vb sorular sordu ve büyürken olabilecek birşey ve suyun pH i da etkili dedi cookienin de iştahi gayet yerinde ağzini açma problemi yok ağzinda salyalanma yok kuru alanina çikiyor düzgün yüzüyor(leğen dediğime bakmayin derin bişey 1 kariş da suyu var yüzebiliyor) fakat rengi normal bi kaplumbağaya göre daha açik hem derisi hem kabuğu bunun sebebi nedir buna da yanit verirseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederimmm.