Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarimin sorunu nedir lütfen yardim edin :(

Ayaklarına bakarsın kızarıklık birşey var mı? Hayvanı bir iki gündür eline aldığın için panik atak yapıp hızlı hareket etmiş olabilir. Kuru alandan hızlıca inip su dibine doğru kaçmak ister.

Ayak perdeleri kuruyup gerildiği için yumuşatmak içinde yapmış olabilir.
Sadece sabah yapti bir daha yapmadi hiç kizarikliğa da baktim bugün normal gibi bide cookienin derisi biraz hassas ve ince ondan da belli belirsiz bir pembelik var, problem olduğunu düşünmüyorum keyfi gayet yerinde. Aresin lambasi yok demiştim bugün uvb olmasa da isi sağlayan bir lamba ayarladim kuru alanina çok sevdi birkaç kez 1 saatlik araliklarla çikti gerine gerine keyif yapti onlari mutlu görünce bende mutlu oluyorum :) ayrica cookieye de dediğiniz yeme programini uygulamaya başladim bugün itibariyle dün de zaten gammarus ve havuç vermiştim tamamen protein değildi düzeleceğini düşünüyorum pek bir sorun yok gibi zaten ama bakalım görücez :D

Moderatör tarafında düzenlendi:
Uvb ampulün önceliği yok. Isıtma lambası metabolizmasını canlı tutmak için önemli.

Uvb ampulün önceliği yok. Isıtma lambası metabolizmasını canlı tutmak için önemli.
Tekrardan merhaba. Bugün çeşitli yemler ve silis kum aldim. Fakat ares (akvaryumdaki) önceden içeri koyduğum her küçük-büyük taşi yemeye çalişti bu silis kumu da yer mi? Veya yerse bişey olur mu? Birde bir ay önce kabuğunu kontrol ederken aşağida koyduğum fotodaki ufak lekeye rastladim sağ altlarda farkedilio mantar diil koku yok fakat oraya hafif bastirinca çirpiniyor cani yaniyo sanirim. Eskiden köşeli bi kayasi vardi kuru alan yapinca çikardim onu onun zedelediğini düşünüyorum sizce nedir bu? Ve 1 aydir büyünedi hala ayni. Son olarak da alt kabuğu biraz bombeli aresin bu normal mi? Şimdiden teşekkürler fotolari alta birakiyorum.

Ekli dosyalar

• P_20210223_223252.jpg
    P_20210223_223252.jpg
    763.7 KB · Görüntüleme: 20
  • P_20210223_223333.jpg
    P_20210223_223333.jpg
    867.5 KB · Görüntüleme: 20
  • P_20210223_223303.jpg
    P_20210223_223303.jpg
    768.7 KB · Görüntüleme: 21
  • P_20210223_223347.jpg
    P_20210223_223347.jpg
    841.7 KB · Görüntüleme: 21
Kaplumbağanızın boyutu şu ankinden 2.5 kat daha fazla olmalıydı. Büyüyememesinin sebebi akvaryumun yetersiz boyutta olması. Akvaryumun yetersiz boyutta olmasından dolayı kaplumbağa büyüyemez, kabukta şekil bozuklukları oluşabilir ve derinliğin az olması sebebiyle ciğerleri yeterince gelişemez.

6.5 yaşındaki bir kaplumbağa için ara geçişli bir akvaryum kullanılamaz direk ömürlük alınmalı. Ömürlük akvaryumda ölçü 100x50x50h ve bütçeye göre üzeridir. Büyük bir akvaryum alırsanız 2si bir arada yaşayabilir. 50x30x35h uygun bir akvaryum ölçüsü değildir.

Bu akvaryumların üzerine camdan bir kuru alan yaptırırız. Bu sayede akvaryum suyunu olabildiğince fazla doldurabiliriz.

Cem beyin camdan kuru alanını incelemek için burayı okuyabilirsiniz: akvaryum üstü kuru alanım.

Silis kumu su kaplumbağaları yer. Kaplumbağalar hazımsızlık çektiğinde bu kumu yerler. Bu kuma sürtünüp eski derilerini atarlar ve dibe çöken yem parçalarını bulmak için kumu kazarak vakit geçirirler.

Akvaryum tabanında taş olmamalı. Bu taşlar altlarında pislik barındırır ve kaplumbağaların göz enfeksiyonu ya da kulak enfeksiyonu geçirmesine sebebiyet verir.

Alt bağdaki oyuk hakkında bir bilgim yok @cem bey yardımcı olacaktır.

Silis kum resler için faydalıdır. Yalnız 0.5-1 mm arası kalınlıkta olmalıdır vitasand marka 0.7 mm olarak uygun olması yanında sterilize de edilmiştir. Piyasa malları fazlasıyla pis oluyor. Hangisini aldınız ona göre sterilizasyonu anlatayım.

Tabandaki çakıl taş ne varsa çıkar Emrenin saydıkları hariç yutması da sıkıntı çıkarır. Bağırsaktan çıkamayacak kadar büyükse midesinde birikir. Bir arkadaşımızın kaplumbağasının başına geldi hayvanı uyutup endiskopi yoluyla ağzından çıkardılar.

Emre genel olarak anlatmış ek olarak yediklerinde bağırsaklarındaki olası parazitleri de atarlar. Dışkılamaları kolay olur. Ve altbağalarını sürterek eski plakalarını atarlar.

Hayvanın kabuğundaki deformasyonlar, yaşına göre dengeli büyümemesinden kaynaklı. Çok ciddi bir deformasyon yok uygun şartlar sağlandığında toparlar. Sağlıklı gelişimi için bulunduğu sistemin yeterliliği kadar yem çeşitliliği de önemli. Bunlar sağlandığında hayvan büyüme potasına girecektir. Bu hayvana D vitamini verme kabuk iyice sertleşmesin. Yeterince kalınlaşmış.

Bu arada göz ve kulakları sağlıklı durumda gözüküyor.

Isıtma lambası yok demiştin bu metabolizmasını yavaşlatmasına sebep olur. Metabolizma yavaşlayınca gelişimde yavaşlar.

Diğer taraftan hayvan 10 cm civarı cinsel gelişim sürecine girdiyse bu dönemde büyüme durur enerji buna kanalize olur. Cinsel gelişim tamamlandığında boy uzama kaldığı yerden devam eder.

Muhtemelen darbe kaynaklı yinede cımbız yada törpü ucuyla hafifçe kazı. Eczaneden baticon alıp sürersin. Mantar ihtimalini eleyelim. 10 dakika kuru yerde bekletir öyle akvaryuma alırsın. Baticonu kulak pamuğu ile sür. Baticon yakmaz. Bunu bizi yaraladıklarında da kullanıyoruz.

Kaplumbağanızın boyutu şu ankinden 2.5 kat daha fazla olmalıydı. Büyüyememesinin sebebi akvaryumun yetersiz boyutta olması. Akvaryumun yetersiz boyutta olmasından dolayı kaplumbağa büyüyemez, kabukta şekil bozuklukları oluşabilir ve derinliğin az olması sebebiyle ciğerleri yeterince gelişemez.

6.5 yaşındaki bir kaplumbağa için ara geçişli bir akvaryum kullanılamaz direk ömürlük alınmalı. Ömürlük akvaryumda ölçü 100x50x50h ve bütçeye göre üzeridir. Büyük bir akvaryum alırsanız 2si bir arada yaşayabilir. 50x30x35h uygun bir akvaryum ölçüsü değildir.

Bu akvaryumların üzerine camdan bir kuru alan yaptırırız. Bu sayede akvaryum suyunu olabildiğince fazla doldurabiliriz.

Cem beyin camdan kuru alanını incelemek için burayı okuyabilirsiniz: akvaryum üstü kuru alanım.

Silis kumu su kaplumbağaları yer. Kaplumbağalar hazımsızlık çektiğinde bu kumu yerler. Bu kuma sürtünüp eski derilerini atarlar ve dibe çöken yem parçalarını bulmak için kumu kazarak vakit geçirirler.

Akvaryum tabanında taş olmamalı. Bu taşlar altlarında pislik barındırır ve kaplumbağaların göz enfeksiyonu ya da kulak enfeksiyonu geçirmesine sebebiyet verir.

Alt bağdaki oyuk hakkında bir bilgim yok @cem bey yardımcı olacaktır.
Büyük bir bilgi yanlişi yaptiğimi fark ettim ilk aldiğim fotoğraflarindaki tarihe baktim ocak 2016 yaziyor. 7 ve 6.5 yaşinda değillermiş. Üste fotoğrafini koyduğum 5 yaşinda diğeri 4.5. Yanliş hatirlamişim kusura bakmayin.

Silis kum resler için faydalıdır. Yalnız 0.5-1 mm arası kalınlıkta olmalıdır vitasand marka 0.7 mm olarak uygun olması yanında sterilize de edilmiştir. Piyasa malları fazlasıyla pis oluyor. Hangisini aldınız ona göre sterilizasyonu anlatayım.

Tabandaki çakıl taş ne varsa çıkar Emrenin saydıkları hariç yutması da sıkıntı çıkarır. Bağırsaktan çıkamayacak kadar büyükse midesinde birikir. Bir arkadaşımızın kaplumbağasının başına geldi hayvanı uyutup endiskopi yoluyla ağzından çıkardılar.

Emre genel olarak anlatmış ek olarak yediklerinde bağırsaklarındaki olası parazitleri de atarlar. Dışkılamaları kolay olur. Ve altbağalarını sürterek eski plakalarını atarlar.

Hayvanın kabuğundaki deformasyonlar, yaşına göre dengeli büyümemesinden kaynaklı. Çok ciddi bir deformasyon yok uygun şartlar sağlandığında toparlar. Sağlıklı gelişimi için bulunduğu sistemin yeterliliği kadar yem çeşitliliği de önemli. Bunlar sağlandığında hayvan büyüme potasına girecektir. Bu hayvana D vitamini verme kabuk iyice sertleşmesin. Yeterince kalınlaşmış.

Bu arada göz ve kulakları sağlıklı durumda gözüküyor.

Isıtma lambası yok demiştin bu metabolizmasını yavaşlatmasına sebep olur. Metabolizma yavaşlayınca gelişimde yavaşlar.

Diğer taraftan hayvan 10 cm civarı cinsel gelişim sürecine girdiyse bu dönemde büyüme durur enerji buna kanalize olur. Cinsel gelişim tamamlandığında boy uzama kaldığı yerden devam eder.

Muhtemelen darbe kaynaklı yinede cımbız yada törpü ucuyla hafifçe kazı. Eczaneden baticon alıp sürersin. Mantar ihtimalini eleyelim. 10 dakika kuru yerde bekletir öyle akvaryuma alırsın. Baticonu kulak pamuğu ile sür. Baticon yakmaz. Bunu bizi yaraladıklarında da kullanıyoruz.
Kazimam yanliş olmaz mi? Zaten hafif çukur ve kabuğa oranla daha yumuşak. İsitma lambasi edindim buarada ikisinin de var. Leğende dediğimi de 3 hafta içinde akvaryuma geçiricem. Cookie için kizarikliklari takip ediyorum sabit gözüküyorlar cookienin derisi ince ve açik renkli ondan sanirim.

O yaşlar içinde ufak kalmışlar. Normal bir büyümede ortalama 1,5 yaşına gelmeden o boylarda olurlar.

Kazı biraz içinde ne olduğunu bilmiyoruz. Temizlensin. Mantar varsa içerden oya oya genişletir. Baticon sürdüğünde orada kabuk bağlamasını sağlar. Boşluk çok yani derin olursa kantaron yağı, biberiye yağı yada bepanthen onarıcı kremi al. Buraya sür. Eczanede makara şeklinde yara bandı satılır. Bu banttan al. Yeteri kadar kesip üstüne yapıştır. Bu bant suda bir yere sürtmedikçe kolay kolay açılmaz. İzole eder. Her gün birkez uygularsın.

Öncelikle genel şeylerden bahsedeyim 2 tane kirmizi yanakli su kaplimbağam var ares 7 cookie 6.5 yaşinda ikisi de dişi ilk aresten bahsedeyim ares akvaryumda ve isitici filtre kuru alani var lambam yok ama d vitamini takviyesi yapiyorum ve güneşlendiriyorum eskiden bi kayasi vardi zar zor çikiyor az bişey kuruyup geri suya iniyordu ona yeni bi kuru alan yaptim çikinca tamamen kurulanabiliyor bunu yaptiğimdan beri çoğu zamanini orada geçiriyor yem yemesinde problem yok iştahi çok iyi gözlerinde şişme yok bacaklari da normal ağzini açip kapatma da yok ve neden böyle olduğunu bilmek istiyorum bu normal mi yoksa bi problem mi var? Gelelim cookieye cookie büyük bir leğende evimiz müsait olmadiğindan böyle bakiyorum eskiden beraberlerdi fakat cookie arese saldirmaya başlayinca ayirmak zorunda kaldim leğende dediğime bakmayin kuru alani lambasi isiticisi var filtre yok ama 2 günde 1 suyunu değiştiriyorum zaten yakinda akvaryuma geçeceğim bunu da belirtmek istedim. Yem olarak ikisine da sadece sera marka kullaniyorum raffyp, gammarus, herbivor, carnivor kullaniyorum. Ara sira marul da veriyorum beslenmeleri gayet düzgün kisaca. Cookienin sorununa gelirsek yaklaşik 1-2 ay önce suyunu değiştirirken kabuğunun altinin hafif pembeleştiğini gördüm ve paniğe kapilip veterinere götürdüm. İlk götürdüğüm bakti biraz ve sonra bu akciğer enfeksiyonu olmuş hemen iğne yapmaliyiz 350 tl ücret dedi ve bu bana biraz para koparma amaci gibi geldi çünkü hiçbi belirti sormadi başka ve bendbende başka bi veterinere daha götürdüm o da kontrol etti ve başka bişey varmi vb sorular sordu ve büyürken olabilecek birşey ve suyun pH i da etkili dedi cookienin de iştahi gayet yerinde ağzini açma problemi yok ağzinda salyalanma yok kuru alanina çikiyor düzgün yüzüyor(leğen dediğime bakmayin derin bişey 1 kariş da suyu var yüzebiliyor) fakat rengi normal bi kaplumbağaya göre daha açik hem derisi hem kabuğu bunun sebebi nedir buna da yanit verirseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederimmm.
Kardeş bak birisinde akciğer enfeksiyonu var hemen tedavi ettir

Geri