Rowe
Bronz 5 Üye
Selamlar, geçenlerde bir konu açarak kısa bir süreliğine kız arkadaşımın evine akvaryum kurmamız için yardım istemiştim. Cem moderatörün yazdığı her şeyi uygun şekilde tamamlayarak bir akvaryum kurduk ve kaplumbağalarımızı oraya saldık. İçlerinden biri uyum gösterip takılırken bu konuyu açmama vesile olan diğer kaplumbağamız ise gözlerini hiç açmadan dibe batmış ve yamuk bir şekilde durmuş kız arkadaşımın gözlemine göre. Şimdi kaplumbağalarımızı ufak bir şekilde tanımlamak istiyorum, bize çok absürt geldi bu durum. Dibe batan kaplumbağamız normalde gün içinde çok aktif, iştahı yerinde ve hatta çok iştahlı demeye yakın bi' kaplumbağa. Akvaryumlara bu iki yavruyu almadan önce dibe batan kaplumbağamız yüzme konusunda çok çekingen ve atılgan değildi zaten. Hafif boyunda bir suya koyduğumuzda bile yürüyerek ilerlemeye çalışıyordu. Hani kaplumbağanın bu akşama kadar böyle bir sorunu yokmuş akvaryum değişimi olana kadar. Sabah bile aktifmiş ve yemlerini yemiş. Konuyu da kız arkadaşım kaplumbağanın plastron kısmında pembelik olup olmadığından şüphelendiği için açıyorum. Yani eğer kaplumbağada bir hastalık başlayacaksa veya başlamışsa merak ediyoruz, önlem almak istiyoruz. Ayrıca göz açmama olayı için de yazayım, sabah iki gözünü de sağlıklı bir şekilde açıp kapatıyormuş. Kısa süreli üşümüş olabileceğini düşünüyorum ben ama yine de konu açmak istedim. Çünkü gelen görselde pembelik var mı yok mu ben anlayamadım. Görseli bırakıyorum, şimdiden yardımcı olacaklar için teşekkür ederim. (Bir de konuyu şüphelendiğimiz gibi açıyorum, belki de hiçbir şeyi yoktur ve sabaha turp gibi yine yaramazlık yapacaktır ama endişe edince dayanamadık)
Sorulacaktır muhtemelen, o yüzden şimdiden belirteyim. Akvaryum ısısını 28de tutarken kuru alanı da 31-32lerde tutuyoruz. Yem olarak Tetra ve karides (karidesi henüz pek atmadık, sadece yemeleri için 1 kere denedik ve konuyu açtığım kaplumbağa yemiş) kullanıyoruz, vitaminler de elimizde var ve çoğu ürünü forum üstündeki başka konulardaki önerilerden aldık. Yem haricinde de muz, marul gibi meyve ve sebzeler de atıyoruz. İki yavrunun da kabuk boyu 3.3 cm çıktı.
Sorulacaktır muhtemelen, o yüzden şimdiden belirteyim. Akvaryum ısısını 28de tutarken kuru alanı da 31-32lerde tutuyoruz. Yem olarak Tetra ve karides (karidesi henüz pek atmadık, sadece yemeleri için 1 kere denedik ve konuyu açtığım kaplumbağa yemiş) kullanıyoruz, vitaminler de elimizde var ve çoğu ürünü forum üstündeki başka konulardaki önerilerden aldık. Yem haricinde de muz, marul gibi meyve ve sebzeler de atıyoruz. İki yavrunun da kabuk boyu 3.3 cm çıktı.