Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarımızın Gözleri :)

Ağustos

Bordo Bereli
D3 kabuk uygulaması yaparken farkettim ki kaplumbağalarımız 2 gözünü aynı anda farklı yerlere odaklıyabiliyorlar :)

Buda tedavi sırasındaki garip bir duruş :)

mailto:/nb67w0.jpg

Onların gözleri nerde yem varsa oraya odaklanıyor Yaşarcan :) Nasıl farkettin? Ben şimdi denedim en yakın parmak hangisiyse ona odaklandı :)
Maşallah Ağustosta kameralara oynamaya başladı :) yakında takla atacak sportmen eleman :)

Cvp: Kaplumbağalarımızın Gözleri :)

tedavi ederken farkettim 2 taraftan yaklaştırdım elimi gözlere bi baktım biri öne bakıyo biri arkaya :)

Bu tedavi çok iyi oldu yakınlaştık iyice boynunu falan sevdim hep :)

Ne bakımdan değişik İpek :)

Kabugunun renkleri bencede guzel ve degisik sanirim UVB kullanmiyorsun yasarcan benim limonda boyleydi koyulasti baya
Buarada alttada test gordum gecen sene sbs yi hatirlatti bana test bana ben ona bakardim :)

Uvb yok ali sarp onlar 3 sene önceden kalma öss içindi :) uvb olunca koyulaşıyor sanırım çünkü doğadakilerde hep koyu renkli kabuklara sahip

Aslinda sarimtraksa koyulasiyor ama yesilde kalabiliyor gerci nadiren sarida kaliyor sanirim

aslında ben böyle kalmasını isterim zaten daha 1 ay alamam uvb bir ay tadını çıkarırım bu kabuğun :)

Benim shrek ve fionanın koyulaşmadı şımarıkın zaten simsiyah neredeyse. Shrek büyük ihtimalle rio grande slider (Emre abiyle benzetmiştik) fiona belki küçük olduğundan öyledir ama 6cm kadar olmasına rağmen kabuğu ilk aldığım zamanki gibi açık yeşil
Şımarık aldığımda yaş olarak büyüktü zaten o zaman da böyle simsiyahtı kabuğu.
Alisarp sen de mi geçen sene sbsye girdin. O zaman yaşıtız sanırım :)

Benimde gördüklerimin arasında hep koyu renkliydi büyük kaplumbağaların kabuğu :)

uvb'nin bronzlaştırma yani kahverengileştirme etkisi var ama bu her kaplumbağada görülmüyor. benimkilerin birinde kahverengilik fazla birinde yeşil hakimiyet duruyor bir diğerinde maviye çalan yeşil hakim ama ortak özellikleri siyah tonların fazlalaşması. ve sarı çizgilerde büyüyor. alt bağaları da dolaylı yoldan koyu sarıya dönüyor.

Yeterki sağlıklı mutlu olsunlar renkler önemli değil :) Abi kış uykusuna yatan kaplumbağalar daha mı uzun yaşıyor?

hepsi değil içlerinde yeterince depolama yapmayanlar gidiyor. ama diğerleri uzun yaşar. uyku sürecinde organlarda dinleniyor. bizimkilerde sürekli çalışıp yorulmaları söz konusu. bir de aşırı büyüme olursa organ iflası da mümkün gözüküyor.

Anladım ama evde çok zor malesef doğada 3 ay uykuya yatıp dinlenseler genel olarak 4 te 1 daha fazla yaşıyorlar

öyle doğada toprağa çıkıp kar altında donmadan uyuyorlar. kar sıcak tutuyor. sıcak gelip kar eriyince hayvanlar altından çıkıyor. bizim öyle bir imkanımız olmuyor.

Buyuk ihtimalle ipek kaclisin ? 99 luyum ben

Benim reslerden biri açık yeşi hatta su içerisinde sarımtırak kaldı, aynı İpek teki değişik olan gibi. Diğer res koyu yeşil olanlardan . Ancak cumberland-yellow bellied mix olan zenci oldu resmen :) Hatta burada görüntüleri var. Genetik yapıları tabi etkendir ama kuru alan ziyaretleri ve uvb lamba etkisi doğrudan siyahlanmada etken.
mailto:/forum/Konu-boy-olcumleri-06-2013.html

RES ler bildiğim kadarıyla kar olan bölgede yaşamıyorlar Cem. Ancak Amerika kıtasında kuzayde painted türleri soğuk havaya aşırı tolerans gösteriyor. Çizgili de su altında kendini kuma gömüyordu bildiğim kadarıyla.

Cem, bir ara uvb konusunu tekrar gündeme getirsek mi? Kışın 3 saate mi çeksek acaba. Benimkiler hadi suyu çok sevdiği için kuru alanı az kullanıyor ama normal yada fazla kullanan için ilerde kanser yada başka bir arıza riski doğurur mu? Kış uykusuna da yatırmıyoruz. Ama buda yumuşama yada eksiklik yapar mı diye düşünüyorum. Bunu bir ara değerlendirelim bence. 1-2 aydır düşünüyorum, ama kafamda net bir fikir oluşmadı.

Sonuçta yapay bir şey aslında ben aldığımda kendi üzerimde denemeyi düşünüyorum uvb yi mesela bir 2 saat tenime tutup etkisini görmek istiyorum ona göre uygulamayı düşünüyorum kaplumbağama çünkü direk üstünde açık doğalda değil 4 saat 6 saat çok gibi geliyor arada bulut yok ozon tabakası yok..

Geri