Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağaların gelişimi hakkında bilgi istiyorum,

smrotx

Bronz 4 Üye
Öncelikle merhabalar, 10 aralıkta kaplumbağalarımın fotoğraflarını çekmiştim, az önce su değişimi yaparken tekrardan fotoğraflarını çektim. Yaklasık 5-6 ayda gelişimi hakkında bana bilgi verebilirmisiniz? Olumlu veya olumsuz gördüğünüz şeyleri paylaşırsanız sevinirim. Büyüme oranı fazla mı? , yoksa yavaş mı ilerliyor. Birde küçük kaplumbağamın büyük kaplumbağama göre yavaş geliştiğini düşünüyorum. Sizece de öyle mi? Bir de genel sağlık ve kabukta ki olumlu olumsuz durumları hakkında bilgi paylaşırsanız sevinirim.

10 aralık 2024 de ki fotoğrafları:

28AEF641-7112-4C40-8F49-C036885D62FA.jpeg

4A6F9AE6-B3BF-478D-93A3-95CB802DC94A.jpeg

BDBA27A7-D8CA-4D1A-9F0F-5D7CE788A13B.jpeg

Şimdiki fotoğrafları (11 mayıs 2025):

12252A10-E6C0-40FF-A1B8-100C76C03E13.jpeg

1C3DA5F0-F7B4-4AAF-A059-E687C0D0CB44.jpeg

ED48AD8A-99DA-4773-B015-F6F6FBD37861.jpeg

29453DFC-ED7E-4C68-B740-28C78A13BEFF.jpeg

Hayvanların kabuk boyları kaç cm?

Mevcut akvaryumun ölçüleri nedir?
Isıtma lambası var mı su sıcaklığı kaç derece?
Yemler neler ne kadar yem veriyorsunuz?
Kullandığınız vitamin veya su düzenleyici takviye var mı?

Hayvanların göz ve kulakları sağlam. Kabuk yapıları da güzel. Hatta ufak olanın baş tarafı eğim büyük oranda toparlamış.

Büyük normal sınırlar dahilinde küçük olan ufak kalmış. Bu hayvan hastalık geçirdi mi?

Yada büyük olan yemlerinden çalıyor. Ayrı köşelerde besleyin.

Hayvanların kabuk boyları kaç cm?

Mevcut akvaryumun ölçüleri nedir?
Isıtma lambası var mı su sıcaklığı kaç derece?
Yemler neler ne kadar yem veriyorsunuz?
Kullandığınız vitamin veya su düzenleyici takviye var mı?
Kabuk boylarını bilmiyorum. Yaklaşık 30 litreye yakın, su sıcaklıgı ısıtıcı kullanıyorum 29 dereceye ayarlı. Isıtma lambam var 60 watt. Yemi bazen günde 1 defa bazen 2 günde 1 defa veriyorum. Kafa boyutları kadar. Yem olarak ahm nin karışık kaplumbağa yemini kullanıyorum. Ekstradan kurutulmuş karides ve sera marka kurutulmuş su piresi veriyorum. Bazen de arada yeşillik veriyorum. Vitamin veya su düzenleyici kullanmıyorum her 1.5 haftada bir bütün suyu değiştiriyorum.

Hayvanların göz ve kulakları sağlam. Kabuk yapıları da güzel. Hatta ufak olanın baş tarafı eğim büyük oranda toparlamış.

Büyük normal sınırlar dahilinde küçük olan ufak kalmış. Bu hayvan hastalık geçirdi mi?

Yada büyük olan yemlerinden çalıyor. Ayrı köşelerde besleyin.
Hastalık geçirmedi fakat dediğiniz gibi bazen büyük kaplumbağa, küçük olan kaplumbağanın yemlerini alıyor. o yüzden ayrı köşelerde beslemeye çalışıyorum. Hatta çok nadir olsada, bazen küçüğü ısırıyor. Ama çok sık olmuyor. Büyük olan kaplumbağa çok agresif. Küçük öyle değil. Mesela haraketleri çok zıt. Büyük olan yemi hemen görüp yerken . Küçük 3. Defa yemle uğraşıp öyle alıyor. Bir de size bir sorum olacak kabuklarında ki siyahlıklar neden kaynaklı? Özellikşe büyük kaplumbağanın kabuk araları çok siyah.

Yemi az veriyorsunuz. 8 cm kabuk boyuna kadar sabah akşam günde iki kez sonrasında günde tek öğüne düşeriz.

Hayvanları ayırın. Bu kavga işi daha çok şiddetlenir. Büyük küçüğü öldürür.

Yem olarak bir kereliğine omega one juvenile turtle sticks yemi alın.

Mineral yemde sera carnivoru alın.

Su 28 derece sabit olsun.

Geri