Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağaların Güneşlenmesi

Zargusia

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar bu aralar çok güzel güneş var malum yaz geldi. :t65y: Güneşlendireceğim benimkileri fakat tam olarak nasıl yapsam bilemiyorum. Balkona çıkartacağım ve arada cam bile olmadan güneşlendireceğim ? Anlayamadım. Kaplumbağaları nereye koyacağım ? Onları güneşte ne kadar bekleteceğim ? Yanlarında olmalı mıyım ?
DETAYLI BİR ŞEKİLDE ANLATIRSANIZ SEVİNİRİM. ^^

Ben büyük bir kutu yaptım kartondan icine deniz kabuğu koydum sende böyle yap bence balkona koy baslarında bekle kargalar saldırabilir güneslenirken elleri ayaklari gererler cok sirin olurlar :D

Kutuya gölgelik bir yer yap daralınca girerler ben 2 saat güneste tutuyorm :)

Cvp: Kaplumbağaların Güneşlenmesi

Kutunun kenarları kapalı değil mi ? Çıkmamaları için ? :D
*Sorduğum sorunun mantıksızlığını şimdi anladım kusura bakma :D*

Cıkmalarına gerek yok zaten yardımcı olduysam ne mutlu banna :D

Evet yardımcı oldun teşekkürler ^^
Yarın çalışmalara başlıyorum.:smile:

Yok sprun mantıksız değil elinde ölüm fanusu ya da kuru alanı olan başka bir kap varsa onu kullanabilirsiniz. Güneşlendirme hakkında bildiklerim kuru alanın güneşte suyun daha yoğun olduğu tarafında olması gerek hayvan sıcaktan bunaldığında serinleyebilsin ayrıca güneşe 11:00 ile 15:00 arasında güneşe çıkarmayın ve 2 saatten fazla tutmayın. Güneşlenirken kesinlikle görünmeden takip edin hem onlar sizi görüp tedirgin olmazlar hemde siz onların muhteşem balerin durşunu görebilirsiniz. : )

Yok sprun mantıksız değil elinde ölüm fanusu ya da kuru alanı olan başka bir kap varsa onu kullanabilirsiniz. Güneşlendirme hakkında bildiklerim kuru alanın güneşte suyun daha yoğun olduğu tarafında olması gerek hayvan sıcaktan bunaldığında serinleyebilsin ayrıca güneşe 11:00 ile 15:00 arasında güneşe çıkarmayın ve 2 saatten fazla tutmayın. Güneşlenirken kesinlikle görünmeden takip edin hem onlar sizi görüp tedirgin olmazlar hemde siz onların muhteşem balerin durşunu görebilirsiniz. : )

koyacak bir kap yoksa leğene kaçamayacağı şekilde su koyup (leğen sert plastik olmalı) ortasına kuru alan niyetine bir taş oturtmalısın, kaçmasın. bu taşı iyi yıka. sonra rüzgarın esmediği bir günde 11:00-15:00 arası saatler hariç güneşe koyabilirsin. leğenin bir kısmı gölgede kalsın hayvan bunalırsa inip gölgede dinlensin. hem de sudan içsin. yalnız fatihin dediği gibi kuşlara dikkat et. ekstra kartonla çevreleyip gölgeyi yapabilirsin o fikir de güzel.

cem' Alıntı:
koyacak bir kap yoksa leğene kaçamayacağı şekilde su koyup (leğen sert plastik olmalı) ortasına kuru alan niyetine bir taş oturtmalısın, kaçmasın. bu taşı iyi yıka. sonra rüzgarın esmediği bir günde 11:00-15:00 arası saatler hariç güneşe koyabilirsin. leğenin bir kısmı gölgede kalsın hayvan bunalırsa inip gölgede dinlensin. hem de sudan içsin. yalnız fatihin dediği gibi kuşlara dikkat et. ekstra kartonla çevreleyip gölgeyi yapabilirsin o fikir de güzel.

Tamam yarından itibaren başlıyorum. Teşekkürler :) Ayrıca ne kadar güneşte kalacağını da söyler misiniz ?

normalde kendi alanlarında dahi 2 saati geçmezler 2 saat uygundur. fazlasında üşüme riski olabilir. bu açıdan alınacak önlem iyi olur.

2 saat uygun ben 11.00,13.00 saatleri arası güneslendiriyorum zaten o zamana kadar günes balkondan gidiyor :D

güneşin fazla ısı vermesi hayvanı çarpabilir fatih buna dikkat et.

Cem abi gölgelik yerleri var arada girip serinliyolaar sonra cıkıp eli ayağı uzatıyolar :D

Sagol Cem abi :)

Cem in sistemi en mantıklısı. Ancak artık tam öğlen güneşinde hayvanı güneşe bırakmayın.

Ben olsam ölüm fanusu ile guneslendirirdim. Bu kapta guneslendirmek dogru olurmu?

Konusu acilmisken bir sey sormak istiyorum ben benimkileri guneslendirmek icin disari cikarinca cok telaslaniyorlar ve hic guneslenmiyorlar kutunun icindeki sulu golgelik alanda kacisiyorlar nasil alistirabilirim ?

Ortamdan uzaklaşınca bir süre sonra sakinleşirler bence. Perde arkasından falan bakarsan daha iyi olur.

Geri