Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağaların Hoşlandıkları

Cvp: Kaplumbağaların Hoşlandıkları

Benim kaplumbağam daha bana alışamadığı için kaşınmaktan ve çenesinin okşanmasından hiç hoşlanmıyor malesef sadece akvaryumda seve biliyorum kuru alanına yanımda çıkıyor ama elime aldığımda ödlek tıslıyor hep.

Arkadaşlar konuya ben biraz karamsar bir açıdan yaklaşacağım. Herzaman olduğu gibi muhalifliğimi sergileyeceğim :)

Öncelikle kaplumbağalarımız neredeyse sağırlar. Yani ses ve gürültüden o kadar da fazla etkilenmezler.

Ayrıca ZENCEFİL'in dediği gibi bu hayvancıklar vahşi. İstediğiniz kadar uğraşın ne kendinizi sevdirebilirsiniz ne de eğitebilirsiniz. Bunu eğer ben yaptım kaşığı vurunca kafayı çıkartıyor bidaha vurunca içeri sokuyor diyebilen varsa ona sponsor olup yetenek sizsiniz yarışmasına sokacağım.

Gerçekten aylardır denemediğim metod kalmadı. Her şeyi de not aldım yazdım acaba rastlantımı yoksa hayvanlar birşeyler kaptımı diye.

Sonuç: Negatif.

Ödül mekanizmasını denedim; bir sonuç alamadım.
Ceza mekanizmasınıda denedim yine bir sonuç alamadım. Ceza derken şimdi bazı şövenist arkadaşlar çıkıpta o yavrucaklara ne cezası vs. demesin. Sonuçta kendi hayvanlarım. Onlara olan sevgimden kimse şüphe etmesin. :)

O yüzden bence fazla ellemeyin hayvanalara. Bırakın sıcacık suları içinde keyiflerini sürsünler ;)

Ben seviyordum hep bugün öldü zaten :( Müzik açınca kafasını oraya doğru uzatıyor duyuyormuş gibi davranıyordu.Ben sana katılmıyorum bu konuda ne kadar vahşi olursa olsunlar her hayvanın sevgiye ihtiyacı vardır.Tabii ki de dediklerimizi anladıklarını yapma dediğimizde yapmadıkları görülmemiştir eğitilmezler ve eğitilmiş bir kaplumbağa görmedim hiç ama sevgimizi gösteriyoruz yani. :)

tuncomunco' Alıntı:
Arkadaşlar konuya ben biraz karamsar bir açıdan yaklaşacağım. Herzaman olduğu gibi muhalifliğimi sergileyeceğim :)

Öncelikle kaplumbağalarımız neredeyse sağırlar. Yani ses ve gürültüden o kadar da fazla etkilenmezler.

Ayrıca ZENCEFİL'in dediği gibi bu hayvancıklar vahşi. İstediğiniz kadar uğraşın ne kendinizi sevdirebilirsiniz ne de eğitebilirsiniz. Bunu eğer ben yaptım kaşığı vurunca kafayı çıkartıyor bidaha vurunca içeri sokuyor diyebilen varsa ona sponsor olup yetenek sizsiniz yarışmasına sokacağım.

Gerçekten aylardır denemediğim metod kalmadı. Her şeyi de not aldım yazdım acaba rastlantımı yoksa hayvanlar birşeyler kaptımı diye.

Sonuç: Negatif.

Ödül mekanizmasını denedim; bir sonuç alamadım.
Ceza mekanizmasınıda denedim yine bir sonuç alamadım. Ceza derken şimdi bazı şövenist arkadaşlar çıkıpta o yavrucaklara ne cezası vs. demesin. Sonuçta kendi hayvanlarım. Onlara olan sevgimden kimse şüphe etmesin. :)

O yüzden bence fazla ellemeyin hayvanalara. Bırakın sıcacık suları içinde keyiflerini sürsünler ;)

Merhaba
Yazdıklarınızın yarısında haklı yarısında haksızsınız :)
Kaplumbağalar eğitilemez.Dediğiniz gibi eğer eğittim diyen varsa bende sponsor olabilirim :) Ancak sevgiye tabiki muhtaçlar.Kesinlikle sevildiklerini biliyorlar...İstedikleri kadar vahşi olsunlar sevgiden anlayan hayvanlar.Bir çok anım var kaplumbağalarımla :) Her kaplumbağa aynı değildir kimisi hemen alışır kimisi hiç alışamaz.Sizinki nasıl bilmiyorum ama mutlaka anılarınız vardır kaplumbağanızla.Yani ben böyle düşünüyorum :) Ve kesinliklikle günde en az 1 saat onlarla vakit geçirmenizi öneriyorum...

Furkan'a ben de katılıyorum. Zira benim kaplumbağam da adamına göre tepki veriyor. Babaannemle kötü anısı olmuştu. Evde yürürken ona basacakmış gibi yaptığı için ya da bir kez ters çevirip tuttmuştu çırpınmıştı hayvan bu yüzden o gelince vıjjddddddd suyun dibine kaçıp saklanıyor. Anneme tepkisi yem isteme tepkisi oluyor genelde. Yabancılara karşı yabancı, kardeşime karşı deliriyor ama ben olursam iyice zıvanadan çıktığına şahit oldum. Akvaryum içi ya da dışı farketmiyor hatta bunun için :) Be boynunun altına dokunduysam olumlu tepki verir hep. korkmuşsa elime alıp boynunu hafiften yoklarsam biraz durur sonra yavaş yavaş çıkarır kafayı ve ben okşarken o etrafa bakınır en azından 3 dakika sürer bu canı sıkılana dek...

Her kaplumbağanın karakteri farklı.
Tabi bizlerinde farklı.
Ben çok içli dışlı olma taraftarı değilim kaplumbağalarla.Belkide 6 senedir Pakize bundan bana alışamadı.
Ben hala elime alınca elimde 2 dakikadan fazla durmaz.
Sadece ayrı kapta yem verirken, kontrol ederken veya dışarıda yaptığım alana bırakmak için elime alıyorum.
Çok göreceli bir kavram bu.Her birimizin yaptığı bakım farklı.Buna kaplumbağaların özellikleri de eklenince de değişik iletişim türleri ortaya çıkıyor.

evet bu olabilir Arzu.. Mesela ben de sanırsam aşırı sevgi ile üstüne düşenlerdenim ama benimki de abartılmış olabilir biraz yerde oyun oynatırım ona yem kapağını alır kaçırır, üstüme yerleştirir elimle hafif tutar, bilgisayarda dolanırım o ara ya da saf gibi öperim falan bakteri ya da ısırma dinlemem ben de bu yönden psikopat sevgi gösteriyorum ona.. Bu yüzden o da ele ve yere fazla alıştı :))))

zencefil'e ve furkan54ozan'a katılıyorum her kaplumbağanın ayrı davranışları olsa da sevgiye ihtiyaçları vardır.

duymadıklarına inanmıyorum bende..çünkü ben uzaktan seslendiğimde bakıyorlar:D umuuutttt diye sesleniyorum hemen kafayı kaldırıyor direk olduğum yöne doğru bakıp beni arıyor:d ben onları mutlaka günde yarım saat mıncıklıyorum.bilmiyorum dokunmadan sevgimi ifade edemiyorum ben:D

KırpıkKurabiye' Alıntı:
Ben seviyordum hep bugün öldü zaten :( Müzik açınca kafasını oraya doğru uzatıyor duyuyormuş gibi davranıyordu.Ben sana katılmıyorum bu konuda ne kadar vahşi olursa olsunlar her hayvanın sevgiye ihtiyacı vardır.Tabii ki de dediklerimizi anladıklarını yapma dediğimizde yapmadıkları görülmemiştir eğitilmezler ve eğitilmiş bir kaplumbağa görmedim hiç ama sevgimizi gösteriyoruz yani. :)
Nasıl yani veterinere götürecektiniz noldu. :(

Benim azımdan sevgiye muhtaç değildirler. Sevgi göstermenize gerek yok diye bir şey çıktımı arkadaşlar :)

Yiğit bey götürdüm ancak öldüğünü doğruladı yani az da olsa ölmemiştir ümidim boşa çıktı :(.Yok Tunç bey hani ellemeyin falan diyorsunuz ya ondan diyorum öyle her dakika ellenmez ancak herkes farklı şekilde severek sevgisini gösterebilir :D

O konuda mutabık. Benim kanaatimce izlemek daha güzel. Bana alışamadılar belkide :)

Olabilir tabii ki de anladığım kadarıyla en az 2/3 aydır birliktesiniz bence alışmışlardır ama elinize alışmamış olabilirler yoksa yüzünüze sesinize alıştıklarını tahmin ediyorum :)

Beni görünce zaten yem diye çıldırıyorlar ama okadar :) 6 ay oldu keratalarla :)

ama ben sevdiklerime dokunamadan sevgimi belli edemiyorum.. çocuklarımın da bundan rahatsız olduklarını sanmıyorum:D:D afacanlarım benim onlar:D:D

tuncomunco' Alıntı:
Beni görünce zaten yem diye çıldırıyorlar ama okadar :) 6 ay oldu keratalarla :)

Ne güzel işte alışmışlar demek ki :D

[font=Verdana, Arial, sans-serif]0084812254: Bende öyle işte seveceğim yumulacağım öpeceğim ben öyle belli ediyorum sevgimi :D[/font]

:D:Dyasemin hanım sizde benden fenasınız :D sevgiyi belli etme konusunda:D galiba ikimizde "ayı yavrusunu severken öldürürmüş" deyimine çok uyuyoruz:D:D

Benim kapluşlarla yaklaşık 2 senedir birlikteyim ama henüz kafalarına dokunduğum olmamıştır. En fazla farkettirmeden arka kabuklarını seviyorum onu da farkettikleri anda tıslarlar. Bana dokunma da ne yaparsan yap havaları var biraz :(

Geri