Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağaların Hoşlandıkları

Cvp: Kaplumbağaların Hoşlandıkları

0084812254' Alıntı:
:D:Dyasemin hanım sizde benden fenasınız :D sevgiyi belli etme konusunda:D galiba ikimizde "ayı yavrusunu severken öldürürmüş" deyimine çok uyuyoruz:D:D

Bence de yağmur hanım ama çok sevimliler kıyamıyorum :D

Tuba hanım sizin kapluşunuz sevilmeyi sevmiyorsa bile sizi seviyordur uzaktan da olsa seviyorsunuz sonuçta kimse aynı şekilde sevmez :D

tubidik' Alıntı:
Benim kapluşlarla yaklaşık 2 senedir birlikteyim ama henüz kafalarına dokunduğum olmamıştır. En fazla farkettirmeden arka kabuklarını seviyorum onu da farkettikleri anda tıslarlar. Bana dokunma da ne yaparsan yap havaları var biraz :(

Bizimkiler yabani :D:D
Temastan hoşlanmıyorlar :) Pakize kendini muayene eden veterinere resmen saldırdı.Kadın çok şaşırmıştı :D:D

Ne yapsın rahatını kimse bozsun istemiyordur Pakize de :D

Kaplumbağaların Hoşlandıkları

:D Bizim veteriner de scrapynin muayenesini kafasını havluyla kapatıp yapmıştı. Koca adam minicik kapluştan korktu :Tongue:

Cvp:   Kaplumbağaların Hoşlandıkları

tubidik' Alıntı:
:D Bizim veteriner de scrapynin muayenesini kafasını havluyla kapatıp yapmıştı. Koca adam minicik kapluştan korktu :Tongue:

o da çok kötü ya:D:D benimkiler çok fena:D:D kimi görürlerse görsünler hiç yabancılık çekmiyorlar:D aynı anneleri:D:D aşırı sıcak kanlılar:D

Katılıyorum size yağmur hanım herkesten yem bekliyorlar parmağını uzatınca tutuyorlar maşallah :D Veteriner kapluştan korkuyorsa köpeklere nasıl bakacak :D

zavallı veteriner:D çok güldüm gerçekten:D

Kardeşm çok güzel paylaşım çok yardımcı oldun tşkr ederim :133:

0084812254' Alıntı:
duymadıklarına inanmıyorum bende..çünkü ben uzaktan seslendiğimde bakıyorlar:D umuuutttt diye sesleniyorum hemen kafayı kaldırıyor direk olduğum yöne doğru bakıp beni arıyor:d ben onları mutlaka günde yarım saat mıncıklıyorum.bilmiyorum dokunmadan sevgimi ifade edemiyorum ben:D

çok güzel bir konu olmuş bu :) tebrik ederim düşünce cok güzel :) bütün yorumları tek tek okudum insan okurken keyif alıyor.benim kapluşlarımda sizinki gibi sesimi duyduklarında kafalarını cıkarıyorlar.annemle kardeşimi seviyorlar babamdan korkuyorlar aynı benim gibi :D müzik vivaldiyi cok seviyorlar özellikle küçük kafayı çıkartıp dinliyor sonra suyun içine tekrar girip resmen dans eder gibi yüzüyor normal zamanlarda hiç öyle yüzmez :)benim benjamin büyük olan gezmeye bayılır ama ben yataktan yere indiremiyorum mikrop kapar diye gözleri cok hassas cünkü.yatağa koyuyorum beraber güneşleiyoruz yanlarına uzanıyorum,küçük olan (daisy) hemen göbeğimin oraya gelip hafif içeri doğru girip göbeğimin orda güneşe karşı uyuyor :) büyükse fırlama benjamin fıldır fıldır etrafı incelemeye bayılıyor :):))dışarda kalacağım gün annemi arayıp kapluşlarım napıyor bir bak diyorum oda telefonda anlatıyor.sonra sabaha kadar sana rapor verecekmiym diyor :D yok tmm sorun yok diyip kapatıyorum :)) iyiki varlar,iyiki kapluşlarımız var

uyumayı sevdiği yeri ve şuan bulunduğu durumuda anlatamadan geçemicem.iç filtresnin üstünde borunun arka kısmına yerleşmiş ellerini ayaklarını içine çekmiş kafasını cama yapıştırmış burun dışarda :D küçük olanda hemen büyük olan benjaminin üstünde yatıyor :D

Bugün kaplumbağalarım için güzel bir gündü balkonda güneş keyfi yaptılar ve keyifleri bozulmasın diye uzun süre hiç kimseyı balkona cıkarmadım hatta yemlerini bile daha sonra vermek zorunda kaldım çünkü harika bir güneş vardı ve ben bunu kaçırmalarını istemedim.Birde kuru alanları önce büyük bir taştı sonra kapaklardan bir alan yaptım .Bugün ikiside orda epey zaman geçirdiler.

Arkadaşlar ben cuma günü 2 kaplumbağa aldım . :133: Bunlara uygun ortamı sağladım falan , ama ne zaman yanlarına yaklaşsam benden kaçıyorlar. :'( Elime almak istiyorum ama hemen yüzüp kaçıyorlar . :59: Onları kendime alıştırmak için neler yapabilirim ? Bu arada buyurun akvaryum ve kaplumbağalarım :
http://d1302.hizliresim.com/16/k/k72ns.jpg
http://d1302.hizliresim.com/16/k/k72px.jpg
http://d1302.hizliresim.com/16/k/k72rs.jpg
http://d1302.hizliresim.com/16/k/k72sw.jpg

en iyi yöntem kendi hallerine bırakmanız, yanlarında ani hareketler yapmayın, özellikle yem verirken yavaş hareket etmeniz hem sizi farketmelerini ve size ısınmalarını hemde korkmamalarını sağlayacaktır, 2-3 hafta kadar böyle devam ederseniz problem olmaz. kuru alan olabildiği kadar sabit olsun... bu arada su değişimlerini dinlenmiş suyla yaparsanız çok daha iyi olur, tankın her tarafı hava baloncuğu olmuş.

gülce onların sana alıştığı tek nokta yemi elinle uzattığında onu alması başka bir şey yok. kaçmaları normaldir ürkek hayvanlardır ki seninkiler ufak onlar haydi haydi. zorunlu olmadıkça eline de alma, böyle bir temas öncesi ve sonrasında elini çok iyi yıka. mümkünse kimsenin girmediği bir odaya koy. benim danalarla temasım yem verme ve temizlik oda günde yarım saat süre. kaplumbağa beslemenin olumsuz tarafı bu yani olduğunca az rahatsız etme.

şimdi akvaryuma gelelim. taşlar renkli salınım yapar o olmaz su içtiklerinden hareketle. ince kum al bu pisliği kum yüzeyinde tuttuğu gibi deri değişiminde sürtünerek kolay atarlar.

su gördüğüm kadarıyla 25 litre altı ısıtıcı olarak 25 wattlık bir tane işini görür. 15 wattlık bir iç filtre eğer ucunda ek boru aparatı varsa, bulamazsan 15 watttan küçük bir tane al. bulabilirsen pervane mili seramik olsun. akvaryum çok yavan bir iki tane ipek yapraklı dediğimiz bitkilerden koyabilirsin; plastik olanlarında suya salınımı var. birde kuru alan için ısıtıcı lamba lazım bu ya kıskaçlı veya deveboynu tarzında olabilir. bunu kuru alanı 32-33 derece olacak şekilde konumlandırmalısın. bir tane de içine konulan derecelerden.

yem olarak sadece ordakini kullanıyorsan çeşide gitmelisin. ne olduğunu göremedim. ama başlangıç olarak tetra reptomin, sera raffy p ve karides (raffy I) uygundur.

bir dinledin bin ah işittin gibi oldu ya neyse sana başarılar, hayırlı olsun.

Çok güzel bir anlatım Cem. Son cümle en güzeli olmuş :)

daha da detay istiyorda ben uzun yazı yazmaya üşeniyorum.:smile:

Bu arada arkadaşın diğer konusunda farketmediğimden yeme hiç değinmemiştim. Senin gözünden kaçmamış :)

bende o mesajı sonradan açtığım için burda yazdığımdan oraya ekleme yapmadım.

Geri