Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağaların sürekli uyuması

Elinize sağlık. Rampa kısmına dondurma çubuğu yatay olarak konabilir. Yalnız silikonun sertleşip kokusunun gittiğine emin olun. Çengelli vantuz ile arka ve bir yan kısımdan ikişer delik açıp takarak cama yapıştırın.

Alttakini kum ile desteklemek lazım hayvan çıkarken düşebilir.

Merhabalar tekrardan,
Sanırım kaplumbağam tekrar hasta oldu, birkaç gündür sürekli kuru alanda duruyor, yemek yemiyor. Bir gün düzelir gibi oldu, hatta o gün suda yüzerken gördüm birkaç defa, o gün yemi attıktan sonra da yedi ancak şu an yine bıraktı yemek yemeyi.

Isıtma: Gündüz ecosoft halojen ampul, gece Exo Terra Night Glo 40 watt
Filtre ve iç ısıtıcı mevcut
Akvaryum 20 litre
Beslenme programı
1. Gün: sera raffy p
2. Gün: sera raffy I
3. Gün: sera raffy p
4. Gün: sera mineral
5. Gün: sera raffy p
6. Gün: sera raffy I
7. Gün: sera raffy p

Vitamin: deep fix reptivit ve crystal pro kullanıyorum.

Forumu araştırdım ve aynı şikayetlere akciğer enfeksiyonu olabileceği belirtilmişti, bu yüzden daha önce belirttiğiniz şekilde yine gentagut kullandım birkaç gündür.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm idi?

Esintiye maruz kaldı mı?

Eczaneden gentagut alıp sabah akşam ağzından ikişer damla ile başlayın. 6 cm üstü ise 3 damla yapın.

1 hafta devam edin durumuna bakalım.

Pencere kapı açıldığında hayvan mutlaka su içinde olmalı.

6 cm kabuk boyunu geçti ise tropical biorept W yemi alın, ayrıca tetra reptomin yada ahm turtle sticks yemlerinden birini alın.

Eczaneden gentagut alıp sabah akşam ağzından ikişer damla ile başlayın. 6 cm üstü ise 3 damla yapın.

1 hafta devam edin durumuna bakalım.

Pencere kapı açıldığında hayvan mutlaka su içinde olmalı.

6 cm kabuk boyunu geçti ise tropical biorept W yemi alın, ayrıca tetra reptomin yada ahm turtle sticks yemlerinden birini alın.
Bugün biraz daha iyi gibi. Dün geceki uykusunun bir kısmını suyun içerisinde geçirdi. Bugün attığım yeme de bir iki ısırık attı, bıraktı.
Kabuk boyunu da ölçtüm, 4 cm olmak üzere.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Aynen ilaca devam edin. Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin. Yem sert geliyor olabilir. Hayvan 4 cm kabuk boyunda yumuşak gıda yesin.

Aynen ilaca devam edin. Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin. Yem sert geliyor olabilir. Hayvan 4 cm kabuk boyunda yumuşak gıda yesin.
Hocam yumuşak yem olarak gammarus veriyordum zaten ama yumurta verdim, onu da yemedi maalesef. Yaklaşık 2 hafta gentagut kullandım ama bir değişim yok. hala minimum seviyede hareket ederek, yem yemeyi reddediyor.

Deep fix reptivit vitamin damla alın. Her gün 1 damla aynı gentagut gibi uygulayın. Bu iştahını açıp kırgınlığını alır. Ağzını açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün.

Lambalar 24 saat yansın. Üşütmemesine dikkat edin.

iki lambayı da dönüşümlü olarak açıyorum. suyun içerisine giriyor ama hala yemek yemiyor ve hareketleri minimumda. gündüz vakitlerinde hep uyanık ama. deepfixi de uyguluyorum. mesaj yazdım zannettim ama bir sorun olmuş, gönderememişim.
Lambalar 24 saat yansın. Üşütmemesine dikkat edin.
Deep fix reptivit vitamin damla alın. Her gün 1 damla aynı gentagut gibi uygulayın. Bu iştahını açıp kırgınlığını alır. Ağzını açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün.

Çok güzel, su içinde durduğuna göre akciğerleri aktif çalışıyor.

İlacı 2 gün daha verip bırakın.

Suyu 15 cm yükseltip tam batan model su ısıtıcı alın. Tetra ht 100 watt olur. 28 dereceye ayarlayın.

Su içinde tutunacağı bir tünek olsun. Dışı tırklı desenli cam kase varsa ters çevirip koyun. Öyle birşey olsun ki hayvan tutunduğunda burnunu su dışına uzatsın ama gövde su içinde kalsın. Böylece gece üşümeden durur. Gece kuru alana çıkmayacağı için gece lambası yakmanıza gerek kalmaz.

Vitamin damlayı haftada 2 kere 1 damla verin.

Bir de sera, tetra, dajana markalardan birinin gammarusunu alın.
Cem bey tetra ısıtıcıya muadil daha hesaplı bi seçenek yok mudur? Hayvan zarar görsün istemiyorum ama o kadar bütçem yok maalesef

Roxin ve ribao marka çelik ısıtıcılar var. Bunlar tam batar ve kırılma gibi bir dertleri yok.

O minerali suya damlatmayın. Bu tür ürünler yada vitaminler suya damlatıldığında yosunu coşturuyor.

İştahsızlıkta son nokta kıyma. Bunu yemiyorsa başka birşey de yemez.

Hayvanın önden başı dışarıda iken ve üstten komple resimlerini çekip atın bir daha bakayım.

Deepfix işe yaradı sanırım, bugün eski iştahı olmasa da biraz gammarus yedi. Şuanda da suyun içerisinde uyuyor.

Geri