AbbasPanpa
Bronz 3 Üye
Selam, nazara geldik galiba arkadaşlar, daha geçen gün forumda bu konu hakkında yazıyordum 2 saat önce aynı şey benim başıma geldi. evde yokken annem kaplumbagaları balkona cıkardı ben eve geldim üstümü değiştim annem çığlık attı, kaplumbagayı aşağıya asfalta düşürdü 3.kattan. gittim hemen aldım, ve sitelerde gezip baktığım kazalardan en kötüsü başıma geldi, kaplumbağam abbas'ın kafasının üstündeki kabuk 1 cm kadar çatlamıştı ve arasında kan vardı, elime aldım ve ağzınında kan olduğunu gördüm ağzı açık bi şekilde duruyo ve ağzını kapatığında kan çıkıyordu. o telaşla hemen veterineri aradım "ben kaplumbağalardan anlamam, kabuğu kırıldıysa ölür" dedi, onu allah bilgiği gibi yapsın zaten yarın ilk işim onun yerini basmak olacak! Hemen koydum abbas'mı bi kaba ve trabzon özel idarenin hayvan sağlığı merkezine götürdüm tam içeri girecekken kaplumbağamın basının yere doğru sarkılmak üzere oldugunu gördüm sanırım bayılacaktı kovaya vurup sesler cıkardım kafasını kaldırdı veterinere gittim rahat bi şekilde "dur genç heyecanlanma bi soluklan" dedi, ben üstüne gittim o sinirle ağzını açtı iç kanama varmı diye baktı neyseki ağzının içi kanamıyordu boğazının altı biraz yarılmış boydan boya, orda kanama vardı ayrıca yüzündede ufak tefek çizikler vardı ve hafif kanıyordu..."allahtan iç kanama yok BATİKON 100 cc al" dedi kanamasını sil ve bekle, yapacak başka bişe yok dedi, abimin eczanesine gittim ilacı aldım ve sürdüm kanaması durdu sonra biraz dinlenmeye başladı. yarım saat sonra kovadan sesler geliyodu patır kütür kovadan cıkmaya calısıyo bilmiyorum yarına kadar yaşar mı ölür mü? çünkü hareketli yürüyebiliyo tırmanabiliyo kafasıda dışarda bence bişeyi yok, ama yinede korkuyorum çünkü çok kan akmıştı!! kuru bi alanda beklet dedi, şimdi eski akvaryuma koydum su falan koymadım sabaha kadar böyle kuru bir şekilde durabilir mi? yoksa suya koymalımıyım?
Abbas 18 cm boyunda gelişmiş bi kaplumbağa, baya kan kaybı oldu yorgun düştü, şu an kuru alanda dinleniyor seslere tepki veriyo yürüyo akvaryumdan cıkmaya çalışıyo ama ben yinede korkuyorum, batikonla sildikten sonra daha kanama olmadı
Abbas 18 cm boyunda gelişmiş bi kaplumbağa, baya kan kaybı oldu yorgun düştü, şu an kuru alanda dinleniyor seslere tepki veriyo yürüyo akvaryumdan cıkmaya çalışıyo ama ben yinede korkuyorum, batikonla sildikten sonra daha kanama olmadı