Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam akciğer enfeksiyonu geçiriyor

elifff

Yeni Üye
İyi günler hocam yavru su kaplumbağam yaklaşık 4 5 günden belli gözlerini açmıyor.elleri kolları aşırı zayıfladi.alt tabakasında siyahliklar var.suyun icine asla koymuyorum.agzini asla açmıyor.ölü gbi sadece yaşıyor.canli hayvani çöpe atamam.gentagut damlasi aldım sabah akşam 1er damla damlatiyorum 10 dk arayla.sonra vitamini günde bir kere damlatiyorum hicbi faydasıni gormedim.yemek olayininida şırıngayla yemin suyunu sıkıp şırıngayla veriyorum.ne yapmam lazm nolur yardımci olun.fotografini atabilirim.iyilesmesini istiyorum 😥

Ekli dosyalar

• IMG_20250529_112255.jpg
    10.6 MB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20250529_112312.jpg
    10.6 MB · Görüntüleme: 18
Suyun disinda genellikle hep agzini acip kapatiyo.sicak tutmaya çalışıyorm ama

Yok akvaryumum yok ama hep ılık suda .ama ilk defa böyle oldu yani iyiydi.
Büyük akvaryum, kuru alan, su ısıtıcısı ve ısıtma lambası şart ekipman.
Lamba ve su ısıtıcı olmadan ilaç pek fayda etmez.

Bir tane gıda kabı alın en az 20 30 litrelik.
Bir tabağı ters çevirip bundan kuru alan yapın.
42 veya 52watt halojen ampulü kuru alanın 22 cm yukarısına konumlandırın.
Kaba sığacak boyutta bir akvaryum ısıtıcısınalın 30 dereceye ayarlayın.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası acil. Iyileşmesi için almalısın.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gentayı sabah akşam günde iki kere ağzına 1 2 damla damlatın. Gözlerine de 2şer damla damlatın. Damlanın gozune işlediğinden emin olun. Damlattıktan sonra kuru ve sicak bir yerde 20dk bekletin.

Vitamini öğlen ağzına 1 damla damlatın.

Hayvanı yere koymayın. Soğuga veya esintiye maruz bırakmayın.

Iyiydi diye birşey yok hayvanı hasta etmişsin işte.

Büyük akvaryum, kuru alan, su ısıtıcısı ve ısıtma lambası şart ekipman.
Lamba ve su ısıtıcı olmadan ilaç pek fayda etmez.

Bir tane gıda kabı alın en az 20 30 litrelik.
Bir tabağı ters çevirip bundan kuru alan yapın.
42 veya 52watt halojen ampulü kuru alanın 22 cm yukarısına konumlandırın.
Kaba sığacak boyutta bir akvaryum ısıtıcısınalın 30 dereceye ayarlayın.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası acil. Iyileşmesi için almalısın.
Peki hocam.akvaryum olmadan veterinere gotursemde iyilesmezmi diyosunuz

Gentayı sabah akşam günde iki kere ağzına 1 2 damla damlatın. Gözlerine de 2şer damla damlatın. Damlanın gozune işlediğinden emin olun. Damlattıktan sonra kuru ve sicak bir yerde 20dk bekletin.

Hayvanı yere koymayın. Soğuga veya esintiye maruz bırakmayın

Hayvanı yere koymayın. Soğuga veya esintiye maruz bırakmayın.
Ağzını açmıyor hocam işte.suruyorum agzina ama faydası olurmu.bide gozleride şişmeye başladı.dokuyorum ama hiç açmıyor.eskiden yine açıyordu biraz.devam edeyim dimi gozlerine dökmeye

Gerekli ekipmanlar olmadan geri dönülemeyen bir hastalık bu

Lütfen bu hayvanları sahiplenmeden önce araştırıp sahiplenin sonra hasta ediyosunuz bide üstüne vicdan azabı cekiyosunuz

Merhabalar ,

2 aydır genta ve vitamini devamlı kullandınız mı?

Sabah-akşam olmak üzere hayvanın gözlerine ikişer damla gentagut damlatın 25-30 dakika kuru , esintiden uzak ve sıcak bir yerde beklesin. Gözün içine işlediğinden emin olun. Ayrıca hayvanı dik tutup ağzına da 2 damla 10-15 saniye arayla gentagutu ruj sürermiş gibi sürün hayvanı o vaziyette biraz bekletin. Bu işlemleri yapmadan önce ve yaptıktan sonra elinizi bol sabunla yıkamayı unutmayın.

Vitamin damlayı ise gentaguttan uzak bir vakitte hayvanı dik tutup ağzına 1 damla ruj sürermiş gibi sürün o vaziyette biraz bekletin.

Yemi sulu lapa şekilde yapıp verdikten sonra hayvan ağzından çıkarmıyorsa iyi. Çok hızlı ve sert bastırmayın aman.

Hayvanın genel vaziyeti iyi değil. Su sıcaklığı gün içerisinde 28 derece civarı ya da yüksek , geceleri ise 27 derecenin altına inmiyorsa su ısıtıcı es geçilebilir ama aksi taktirde su ısıtıcı da alınması lazım. Isıtma lambası ise kesinlikle en elzem malzeme şuan hemen alınması lazım tedavide de büyük rol oynuyor.

• Beğen
Tepkiler: cem
Hayvan hala tepki veriyor mu?

Suya müdahale etmeyin. Sabit ısıda ve su sırtını geçmeyecek derinlikte olsun.

İşin gerçeği bunlar son resimleri ise fazla bir yaşama durumu yok günleri sayılı yine de sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine ve ağzına damlatın.

Vitamini ağzına günde 1 damla damlatın.

Geri