Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam akvaryumdan kaçmaya çalışıyor

RE: Yeni Kaplumbağa akvaryumum Fikir ve önerilerinizi bekliyorum..

Bir iki zorlanır sonra alışır. Suyu yükselt bacaklar yüzme konusunda çalışsın kasları kuvvetlensin. Suda dengesini koruyup manevra kabiliyetini artırsın.

Baloncuk yutmanın iki sebebi var biri oyun oynama, diğeri yem algısı ile yutmaya çalışma. Bazıları bunu yavru iken yapar.

Su yüzeyine yakın gövdesi içinden tel geçen ipek yapraklı yapay bitki alabilirsin. Hayvan yorulduğunda yada uyumak istediğinde üstüne oturur. Kendini kamufle ettiğini sandığı için rahatlar. Doğal ortamlarında da sazlık ve bitkiler arasında saklanırlar.

Yalnız 7-8 cm kabuk boyu sonrası parçalıyorlar.

Yetişkinler ise su tabanında yada su ortasında uyurken burunlarında hava kabarcığı tutar bu burunlarından içeri su girmesini önler.

Bu konu için başlık bulun sizinle alakalı yorumları bu konudan ayırıp yeni konuya alayım konu dağılmasın.

Cvp: RE: Yeni Kaplumbağa akvaryumum Fikir ve önerilerinizi bekliyorum..

cem' Alıntı:
Bir iki zorlanır sonra alışır. Suyu yükselt bacaklar yüzme konusunda çalışsın kasları kuvvetlensin. Suda dengesini koruyup manevra kabiliyetini artırsın.

Baloncuk yutmanın iki sebebi var biri oyun oynama, diğeri yem algısı ile yutmaya çalışma. Bazıları bunu yavru iken yapar.

Su yüzeyine yakın gövdesi içinden tel geçen ipek yapraklı yapay bitki alabilirsin. Hayvan yorulduğunda yada uyumak istediğinde üstüne oturur. Kendini kamufle ettiğini sandığı için rahatlar. Doğal ortamlarında da sazlık ve bitkiler arasında saklanırlar.

Yalnız 7-8 cm kabuk boyu sonrası parçalıyorlar.

Yetişkinler ise su tabanında yada su ortasında uyurken burunlarında hava kabarcığı tutar bu burunlarından içeri su girmesini önler.

Bu konu için başlık bulun sizinle alakalı yorumları bu konudan ayırıp yeni konuya alayım konu dağılmasın.

yeni konu nasıl açıyoruz onu bulamadım  :neydi:

RE: Yeni Kaplumbağa akvarumum Fikir ve önerilerinizi bekliyorum..

Anasayfada ilgili başlığa girip sağ üstte yeni konu butonuna basıyoruz. Ben konuyu genel başlığına taşıyorum.

Geri