Yavrular bütüne odaklı olduğu için bir süre aynı giysi ile yaklaşarak yem verin. Misal eşofman üstü, hırka gibi.
Yemi vermeden evvel kutuyu sallayın yemlerin sesini duysun bu ne amaçla yaklaştığınızı anlamasını sağlar. Yaklaştığında yemi atıp biraz uzaklaşın. Birkaç gün sonra yemi atıp orada durun. Buna alışınca yemi elden uzatın kıpırdamadan gelmesini bekleyin.
Elinize zaruri durum olmadıkça almayın. Dışarı çıkarmayın. Kabuk fırçalamayın. Temelde hayvanı uzaklaştıran başlıca sebep budur. Ele alınmayı sevmedikleri için strese girer ve güvenli olan suya kaçarlar.
Hayvan tek olduğu için tedirgin, tek hayvanın dezavantajı budur. İkinci bir hayvan olsaydı daha rahat hareket edebilirdi. Ona cesaret verebilirdi. Onun için bu süreç biraz daha uzun olur. Hayvan odada hareket görürse bu tedirgin edeceği için kuru alana çıkmak istemez. Ağırlıklı öğle civarı çıktıkları için o vakitler oda kapısı kapalı durabilir. Kapı önünden geçme bile suya atlama sebebidir.
Hatırlıyorum da hayvanları rahatsız etmemek için kapıyı hafifçe aralayıp elimde ayna ile alana doğru bakardım. Oradaysalar girmezdim. Yine de aynayı görüp kaçtıkları çok oldu. Çıktıklarında kapıya doğru dönüp gözetliyorlar.
Yetişkin hayvanlar içinde geçerli bu ortamda birisi varsa çıkmazlar. Alandaysalar suya kaçarlar. Nadir bir kısmı güven bağı oluştuğu taktirde yavaş hareket ederek ve akvaryuma doğru bakmamak suretyle kuru alanda durmaya devam edebiliyor. Keyif kaçmaya baskın gelebiliyor.
Isıtma lambasını bir süre rampaya doğru çevirin ısı algısı çıkmaya teşvik eder.