seranyoldar
Yeni Üye
birşey soracağım benim kağlumbağam 4,5 ay oldu ve çok büyümedi ama kabukğunun üstünde siyah çizgiler var bu galiba büyümeye girince oluyor doğrumucem' Alıntı:Hayvanın kabuğu toparlamış. Fırçalamaya gerek yok artık. Fazla strese sokmayalım. Gayet güzel gözüküyor göz ve kulaklarda sağlıklı.
Deri değişimi de plaka değişimi gibi büyüdükçe devam eder. Silis kum bacak derileri ve alt bağa plaka değişimlerinde etkili. Boyun için ekipman kabloları veya çok yapraklı ipek bitkiler lazım. Hayvan sürtünerek atar.
Eğer silis alacaksan vitasand marka tercih et. Başka alacaksan sarı silis olmak kaydıyla 0.5-1 mm arası kalınlıkta olmalı.
Suda uçuşan deriler için iç filtre kullanıyoruz. Bu açıdan ilerde de çöp olmuyor. Büyük akvaryumda dış filtre yanında bu deri için yine kullanıyoruz.
D vitamini farketmez hepsi aynı oranda ihtiva eder. Kullanmanda bir sıkıntı yok.
Hayvan red eared slider (res) yalnız üst atalarından birinde yellow belly kırmalığı gözüküyor.
Hayvan büyüme potasına girmiş. Ara çizgiler kalınlaşmış. Hastalanmaz ise yaz sonu 8 cm kabuk boyunu bulur.
Carnivor yanında sera raffy I yada herhangi bir markanın gammarusunu alabilirsin. 6 cm kabuk boyuna geldiğine göre ot türevliye de alıştırmak gerek. Ya eheim prof. food yada bulamazsan tetra reptomin al.
Ben 27.03.2018 tarihinde bir kaplumbağa aldım ve daha hiç büyümedi sanki ama kabuğunun üstünde çizgilerin arası siyah ve dün kardeşim yem kutusunu suya düşürmüş ve yemler şişmiş atmak zorunda kaldım yemleri şuan marul ve karidesle beslesem birkaç gün idaere edermi birde şu uzun 220-240 volt bir lamba var bu lamba hem suya hemde karaya vuruyor kaplumbağaya bir zararı olurmu filtre 640 l çeviriyor ve su yüksekliyi 11 cm akvaryumun boyutu uzunluğu 44 cm genişlik ise 32 cm felan ne yapmam gerek nasıl yaşıyor günde kaç saat güneşlendiriyim Bide güneşlendirmek için 6cm suda su kadar bi taş katıyorum plastikte güneşleniyor ayrı zamanda ise akvaryuma koyuyorum ? .