Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam büyümüyor

seranyoldar

Yeni Üye
cem' Alıntı:
Hayvanın kabuğu toparlamış. Fırçalamaya gerek yok artık. Fazla strese sokmayalım. Gayet güzel gözüküyor göz ve kulaklarda sağlıklı.

Deri değişimi de plaka değişimi gibi büyüdükçe devam eder. Silis kum bacak derileri ve alt bağa plaka değişimlerinde etkili. Boyun için ekipman kabloları veya çok yapraklı ipek bitkiler lazım. Hayvan sürtünerek atar.

Eğer silis alacaksan vitasand marka tercih et. Başka alacaksan sarı silis olmak kaydıyla 0.5-1 mm arası kalınlıkta olmalı.

Suda uçuşan deriler için iç filtre kullanıyoruz. Bu açıdan ilerde de çöp olmuyor. Büyük akvaryumda dış filtre yanında bu deri için yine kullanıyoruz.

D vitamini farketmez hepsi aynı oranda ihtiva eder. Kullanmanda bir sıkıntı yok.

Hayvan red eared slider (res) yalnız üst atalarından birinde yellow belly kırmalığı gözüküyor.

Hayvan büyüme potasına girmiş. Ara çizgiler kalınlaşmış. Hastalanmaz ise yaz sonu 8 cm kabuk boyunu bulur.

Carnivor yanında sera raffy I yada herhangi bir markanın gammarusunu alabilirsin. 6 cm kabuk boyuna geldiğine göre ot türevliye de alıştırmak gerek. Ya eheim prof. food yada bulamazsan tetra reptomin al.
birşey soracağım benim kağlumbağam 4,5 ay oldu ve çok büyümedi  ama kabukğunun  üstünde siyah çizgiler var bu galiba büyümeye girince oluyor doğrumu

Ben 27.03.2018 tarihinde bir kaplumbağa aldım ve daha hiç büyümedi sanki ama kabuğunun üstünde çizgilerin arası siyah ve dün kardeşim yem kutusunu suya düşürmüş ve yemler şişmiş atmak zorunda kaldım yemleri şuan marul ve karidesle beslesem birkaç gün idaere edermi birde şu uzun 220-240 volt bir lamba var bu lamba hem suya hemde karaya vuruyor kaplumbağaya bir zararı olurmu filtre 640 l çeviriyor ve su yüksekliyi 11 cm akvaryumun boyutu uzunluğu 44 cm genişlik ise 32 cm felan ne yapmam gerek nasıl yaşıyor günde kaç saat güneşlendiriyim  Bide güneşlendirmek için 6cm suda su kadar bi taş katıyorum plastikte güneşleniyor ayrı zamanda ise akvaryuma koyuyorum ? .

Cvp:Kaplumbağam Nasıl yaşıyor

[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]Ben 27.03.2018 tarihinde bir kaplumbağa aldım ve daha hiç büyümedi sanki ama kabuğunun üstünde çizgilerin arası siyah ve dün kardeşim yem kutusunu suya düşürmüş ve yemler şişmiş atmak zorunda kaldım yemleri şuan marul ve karidesle beslesem birkaç gün idaere edermi birde şu uzun 220-240 volt bir lamba var bu lamba hem suya hemde karaya vuruyor kaplumbağaya bir zararı olurmu filtre 640 l çeviriyor ve su yüksekliyi 11 cm akvaryumun boyutu uzunluğu 44 cm genişlik ise 32 cm felan ne yapmam gerek nasıl yaşıyor günde kaç saat güneşlendiriyim  Bide güneşlendirmek için 6cm suda su kadar bi taş katıyorum plastikte güneşleniyor ayrı zamanda ise akvaryuma koyuyorum ? . He bide yaz diye Çok sıcak değil suyu derecesini ayarlamadım bilmiyorum ama gayaet sağlık yavru ve sürekli taşa tutunuypr şaklabanlık yapmaya gelince fır fır yüzüyor genelllikle gece kuru alana çıkıyor ve yüzüyor neden acaba nasıl yaşıyor yeterlimi acaba [/font]

RE: Kabukta beyazlama

Yavru hayvanlar yeşillik yemez ama yine de dene zararı olmaz. Yerse verirsin. Elinde gammarus var ise yanında haşlanmış yumurta akı da ver. En kısa zamanda sera raffy P veya sera carnivor al. Eheim professional food’ da bulabilirsen al.

Hayvanın kabuğundaki ara çizgiler genişlemeye başlamış bu büyüdüğünü gösteriyor.

Büyümeme veya geç büyüme sebepleri yediği yemden yaşadığı sistemdeki şartlara kadar çeşitlidir.

Dediğin lamba çubuk florasan sanırım. O işe yaramaz yeterince ısı vermez. Kıskaçlı yada deveboynu bir lambaya 40-60 W armut ampul takacaksın tercihen soft olacak. Anasayfa aydınlatma bölümünde bilgi mevcut. Güneşlendirmeye gerek yok ısıtma lambası yeterli.

Bu bakım hakkındaki bilgilere de bak. Aklına takılanı sorarsın.

Yarın müsait bir zamanda bilgi veririm.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: RE: Kabukta beyazlama

Teşekkürler ama daha iyi bir bilgi verirseniz memnun olurum bu ampulleri kime sorsam getirtirim diyor akvaryumcuda bulunurmu  he bide o yem yerine ahm turtle sticks foot var o nasıl bir yem omega+3 multivitamin protein spralina energy vb şeyle içeriyor bu yemde olurmu ama illa o yemden tavsiye ederseniz alırım bide şu lamba konusu akvayumca nasıl söylersem anlan bakkalda bulunurmu

RE: Kabukta beyazlama

Elindeki gammarus açık ise onu at. Ya bayat yada parazit yumurtası içerebilir.

6 cm kabuk boyuna kadar sera raffy P veya sera carnivor ile gammarusta sera raffy I, tetra, prodac, tropical, jbl markalardan biri olabilir. Ahm pek makbul bir yem değil. Onu alma.

8 cm kabuk boyuna kadar sabah ve akşam toplam günlük kafa hacmi kadar veririz. 8 cm sonrası günde tek öğün.

Lambada horoz elektriğin kıskaçlısına bak. Yoksa başka sitelere bakarsın max 60 W güç kaldırabilen lambayı tercih et. 40 W olanları da var.

Ampulü petshoptan alma pahalıdır. Bulunduğun şehirde bauhaus var ise ecolite halosoft 42-52 W. Tekzende wiselite halogen energysaver 42 W var. Bu yapı marketler yoksa elektrikçilere bak eski tip armut ampul alacaksın. Soft yani camı buzlu olan tercih sebebi.

Birde zamanlayıcı al. Kendi otomatik yanar söner. Günde 12 saat yanacak. Kuru alan 32 derece su 28 derece olacak.

Şu aşamada uv ampul almana gerek yok. Öncelik kuru alan, ısıtıcı lamba, su ısıtıcı, iç filtre. Tabi bu akvaryum ufak buna alacağın ekipman gereksiz masraf olur. Öncelikli tavsiyem iyi bir akvaryum alıp ona göre ekipman alman. 50-60 litrelik birşey alırsan 2 seneye yakın götürür.

Akvaryum yüksekliği az. Kas kemik gelişiminde yüzebileceği oranda geniş su alanı; akciğer gelişimi içinde derinlik gerekli.

Kuru alanı cd kabından yada yoğurt kabından yapabilirsin. Kuru alan ve akvaryum paludaryum atölyesi bölümlerinde örnekler mevcut. O akvaryum için hazır kuru alan olmaz.

Aslında büyük bir akvaryuma geçer isen ona göre ekipman alıp sistemi düzenleyebilirsin.

Hayvanın geceleri kuru alanda durması iyi değil. Gece üşüyebilir. Hayvan gövde su içinde burun dışarıda durursa soğuktan etkilenmez. Su ve dış ortamdaki ısı değişiklikleri, ısı farkları hayvanı hasta eder. Onun için su yüzeyine yakın tutunabileceği bir tünek yapman iyi olur.

Dış ortam soğuk ise ve hayvan kuru alanda durmaya devam ediyorsa geceden sabaha 40 Wattlık mavi yada kırmızı renk armut ampul kullanacaksın. Bu loş ışık verip hayvanı uyurken rahatsız etmez ve ısıtır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: RE: Kabukta beyazlama

Cem bey ben Dediğiniz tetra ve sera markalı yemlerden bulamadım ama bulabildğim en kaliteli yem Ahm Turtle Stıcks Food İçindekiler:Multivitamin Protein Energy Spıruluna kalsiyum Vitamin C Omega3 40g Ve yem boyutu 1.5mm  Kaplumbağamın kabuk boyutu 5,6 veya 7 olması lazım atıyorum yemi bakıyor ısırıyor bırakıoyr neden birde şu yapay bitkilerden aldım yıkayıp içine kattım kuru alan içinde taş aldım iyice yıkardım  Ve birde tetra ve sera yemleri 3 ay içinde alabilirim bilgi vermeye devam ederseniz iyi olur

Yemler için atakan petshop ve teleskop akvaryumun sitelerine bakacaksın. Hem ucuz hem taze olur.

Ahm kaliteli değil, tarihini de bak. Hayvan ya bayat olduğu için yada beğenmediği için yemiyor. Dediğim yemleri en kısa sürede al. Bunlar gerekli yemler hayvan bu boylarda en verimli gelişimi sağlar. Tek yönlü beslenme de olmaz.

Hayvanın net boyunu öğren. Bir de akvaryumun yandan ve üstten birer resmini atarsan bakalım eksik gedik ne var.

Cvp: RE: kaplumbağam büyümüyor

Ben size akvaryumu Tarif edeyim 44cm uzunluk 30 cm genişlik 14 cm yükseklik ve 12 cm su dolu dikey olarak baktıgımızda solda orta boy filtre dağda hem suya hem karaya vuran bir 220-240 voltluk ısı veren bir lamba filtrenin üst kımına baktığımızda yapay bitki bitkinin sağ tarafında ise üst üstte 2 taş var en üsteki taş bugün satın aldım iyice yıkadım içine kattım yemin kullanma tariyini yazayım   SON kullanma tarihi 06.03.2020

Cvp: kaplumbağam büyümüyor

karideside kapalı boşetten aldım sakıncası varmı bilmem o 220-240 v lamba ise beyaz ışık veriyor kaplumbağam erik ve karides yiyor ama bu ahm  turtle sticks food eskiden yiyordu yeni aldım ve eskisinden bi kademe daha iyi ama bunu yemiyor bozuk diyemi  acaba tarihide 06.03.2020  yani tarihide geçmemiş tetra sera dedidiniz ikisinin arasındaki fark ne en çok hangisini tavsiye edersiniz birde tetra raffy felan diyorsunuz ben akvayumcuya bunu söylesem anlamaz tetra deyin ve gerisini türkçe deseniz daha iyi olur

Lambada güç ölçütü watt’tır. 220-240 dediğin şebekeden gelen ana akımdır. Onunla işimiz yok.

Ahm’yi hayvan sevmemiş demekki skt 2020 olduğuna göre. Bu yemlerin makbul olmayışı içeriğindeki malzemelerin kalitesi ve oranlarının farklı olmasından. Misal sera malzeme içeriklerini farklı ülkelerden temin ediyor. Kalite ön planda olunca pazar payı da geniş oluyor. Poşetteki yemler sakıncalı. Bunlar hesaplıya gelsin diye kovada alırlar. Bu şekilde bölüp koyarlar. Ne markası bellidir ne de skt. Bu uzun süre kalıp bayatlamış veya açıktayken herhangi bir böcek yumurtlamış olabilir. Bu yumurtalar suya temas ettiğinde aktif hale gelir. Bir kısmı akvaryumda çoğalıp kötü görüntü akvaryumda temizlikte sıkıntı yaşatır bir kısmı doğrudan kaplumbağaya zarar verir.

Türkçesi yok onlar yemin ismi. Sera tetra emsaldir ama yavru hayvanlarda sera raffy P ve sera raffy I gammarus kullanıyoruz. Bu ikisini al.

Sera, tetra, jbl, tropical, prodac marka ürünler dışındaki yemleri önermem. Hayvan büyüdükçe yem çeşitliliği artar.

Petshopçu bunları bilmiyorsa zaten işi bıraksın. Bunlar yem sektöründe en fazla ismi geçen yemler.

Kredi kartın varsa veya normal kartın internet alışverişine açıksa yukarıda yazdığım sitelere bakıp al. Bunlar nispeten hesaplıya verir. Hatta nerdeyse yarı fiyatına. Atakan prtshopta teleskop akvaryumda güvenilir sitedir. Bir de juenpetmarket var. Bu bütün hepsi içinde en geniş ürün yelpazesine sahip ama ücretsiz kargosu 150 tl üstü. Bunlarda yemleri sürüngen bölümünden diğer ekipmanları balık bölümünden bakacaksın.

Elindeki akvaryum değil paludaryum. Bu fazla ömürlü olmaz. Yükseklik az. Hayvan bir süre sonra kaçacaktır.

Cvp: RE: kaplumbağam büyümüyor

Merak etmeyin bayramda yada bayramdan sonra bir akvaryum değişikliyi yapacağım  Bu arada dediğiniz yemleride yarın bi petshopçuda gördüm sabah yarın ilk iş gidip sera veya tetra yem alacağım biraz  yumurta akı verdim afiyeletle yedi  Uv lamba İse Belli değil ne  zaman alacağım ama büyük ihtimalle Kışa girmeden alır çubuk lambanın yerine katar birde eski su ısıtıcısı camı patladı bi  tane katarım  kışı atlatırız daha bilgi varsa yazın her saat kontroldeyim

Uv ampul pahalıdır ve belli bir ömrü var onun için 7-8 cm kabuk boyu itibariyle yada daha ileri safhada alabilirsin bu öncelikli değil. Bunda exo terra uvb 100 en uygun fiyatlısı.

Yemleri alırken tarihi kontrol et 2019 ikinci yarısı veya 2020 olsun. Ortadoğu girişlilerde bazen tarih yazmaz. İkinci olarak kapağını açıp jelatini açılmış mı kontrol et. Açılmış aralanmış ise alma. Sera raffy P’yi al. Gammarusta hepsi emsaldir. Yukarıda önerdiğim markalardan herhangi biri olabilir bunda en ileri tarihliyi al. Gammarus kutu olarak güneş ışığı görmemeli sıcak yüzünden acılaşır.

Su ısıtıcı çalışırken yani cam sıcakken hava teması bir anda ısıyı yükselttiği için camın tavı bozulup patlar. Camlar 3 kalitededir. En kalitelisi quartz ikinci kristal üçüncü normal cam tüptür. Quartz olanlar evladiyelik, koruma sistemlidir. Jbl, eheim bu gruptadır. Yalnız yatay olarak batabilen jbl protemp’dir. Bu plastik korumalı olduğu için kaplumbağalar için en uygun ısıtıcıdır. Ama pahalı olduğu için bunu ömürlük akvaryumda tercih ederiz.

Birde çelik ısıtıcılar var. Bunlar ucuz ve daha güvenlidir kırılma riski yoktur. Rubio, RS electrical ve roxin markaların çelik ısıtıcıları mevcut. Bunlardan birini al. 100 W olsun.

Çelik ısıtıcılar geç ısınır geç soğur; camlar çabuk ısınır çabuk soğur.

Birde derece al. Net ısıyı derece verir. Jbl ve sera markaların cam çubuk dereceleri var 0-50 göstergeli içi sarı renk. Bunu ısıtıcıdan uzak ön köşeye koyup ona bakarak ısıtıcıyı ayarlarsın.

Geri