Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Cinsel bunalım mı yaşıyor

sarcoptes

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar benim kaplumbağalarımdan biri erkek olmasına rağmen ( uzun tırnak, uzun kuyruk) diğer erkek kaplumbağama kur yapıyor. Hatta demin sırtına çıkıp çiftleşme pozisyonu aldı. 3- 4 kere erkeğe kur yaparken gördüm. Akvaryumumda 2 tane de dişi var. Kimlik bunalımı gibi bir durumu var mı :D Rengarenk bir akvaryumum mu var acaba :D Foto çekemedim tekrar yakalarsam çekeceğim.

Cvp: Kaplumbağam Gay mi ?

Üslubunuz garip geldi ama her neyse  :D Kaplumbağalarınız yavru ise zaten cinsiyetlerinin anlaşılması imkansız gibi birşeydir.Eğer yavru değillirse fotoğrafını ekleyin yorumda bulunalım 

Kaplumbağam Gay mi

El titretme kur değil hireyarşik düzende karşısındakini sınama ve üstünlük kurma çabası ile de yapılan harekettir. Üstünlüğü kuran dişileri sahiplenir. Tabi çiftleşmede dişi kendisi seçip onay verir onu belirtelim. Aynı şekilde üstüne çıkmada ona kendini kabul ettirme çalışmasıdır.

Bunun harici cinsel gelişim sürecini yeni tamamlamış 10 cm kabuk boyu civarındaki hayvanlar (bu daha önce olmaz) cinselliğini keşfetme sürecinde hormonları yükseldiği için bu yanılgıya düşebilir. Bu sebeplerden biri akvaryumdaki dişilerin idrar ile salgıladıkları östrojen hormonunun suya salınması ile karşısındakini yanlış algılamasına yol açmasıdır. Bu hayvanlarda dediğin kimlik bunalımı yaşanmaz. Zamanında benimkilerde de böyle bir durum oluşmuştu. Bu geçici bir durum.

Cvp: Kaplumbağam Gay mi

cem' Alıntı:
El titretme kur değil hireyarşik düzende karşısındakini sınama ve üstünlük kurma çabası ile de yapılan harekettir. Üstünlüğü kuran dişileri sahiplenir. Tabi çiftleşmede dişi kendisi seçip onay verir onu belirtelim. Aynı şekilde üstüne çıkmada ona kendini kabul ettirme çalışmasıdır.

Bunun harici cinsel gelişim sürecini yeni tamamlamış 10 cm kabuk boyu civarındaki hayvanlar (bu daha önce olmaz) cinselliğini keşfetme sürecinde hormonları yükseldiği için bu yanılgıya düşebilir. Bu sebeplerden biri akvaryumdaki dişilerin idrar ile salgıladıkları östrojen hormonunun suya salınması ile karşısındakini yanlış algılamasına yol açmasıdır. Bu hayvanlarda dediğin kimlik bunalımı yaşanmaz. Zamanında benimkilerde de böyle bir durum oluşmuştu. Bu geçici bir durum.

Anladım ancak anasayfadan neden kaldırdınız başlığı anlam veremedim. Kötü bir şey yok sorup öğreniyoruz. Çekinecek bir şey yok bence. Neyse dediğiniz gibi 10 cm kabuk boyu var ve eğer yer belli etmeyse sorun yok. Teşekkürler.

Ben, ustunluk kurma vb niyetlerinden ayri sebepleri de olduguni dusunuyorum.Nitekim wikipedia'ya bakarsaniz, dogada cogu hayvanda, benzer seyler olmus.Yonelimin nedeni tespit edilmemis, arastirilmaya da gerek gorulmemis sanirim.

Benim, son sahiplendigim disi, akvaryumda erkek olmasina ragmen, geldiginde beri diger disiye titretiyor. Ustunluk kurmak istese, zaten hepsine titretirdi.

Hayvan olduklari icin, bazi seyleri anlatamiyorlar veya tam bilemeyiz tabi ki.Ancak sadece ustunluk olmadigi kesin.

Son olarak da; konu basligi silinmis ancak yorum basligi olarak hala duruyor.Ben de silinen basligin ne oldugunu o sekilde gordum.

Gay turtle diye bir konh vardi.O da ucurulmamistir umarim

Başlık düzeltilip genelden kaplumbağa davranışlarına alındı. Ana başlıktan kaldırılmadı. Başlık yaş aralığımız geniş ve küçük yaştaki üyelerde girdiği için düzeltildi.

Cvp: RE: Kaplumbağam Cinsel bunalım mı yaşıyor

berrakerkin' Alıntı:
Ben, ustunluk kurma vb niyetlerinden ayri sebepleri de olduguni dusunuyorum.Nitekim wikipedia'ya bakarsaniz, dogada cogu hayvanda, benzer seyler olmus.Yonelimin nedeni tespit edilmemis, arastirilmaya da gerek gorulmemis sanirim.

Benim, son sahiplendigim disi, akvaryumda erkek olmasina ragmen, geldiginde beri diger disiye titretiyor.  Ustunluk kurmak istese, zaten hepsine titretirdi.

Hayvan olduklari icin, bazi seyleri anlatamiyorlar veya tam bilemeyiz tabi ki.Ancak sadece ustunluk olmadigi kesin.

Son olarak da; konu basligi silinmis ancak yorum basligi olarak hala duruyor.Ben de silinen basligin ne oldugunu o sekilde gordum.

Gay turtle diye bir konh vardi.O da ucurulmamistir umarim

Ben de beklemiyordum böyle bir şey. Sanırım moderatörlerimiz gay turtle videosunda kaplumbağa satın almak isteyen müşterilerden biri. Size katılıyorum berrak hanım. Tam olarak bilemeyiz sonuçta onların da psikolojisi ve hisleri var. Şu an (geçici olarak) akvaryumumda 7 kaplumbağam var ve sadece 1 tanesi bu şekilde davranıyor diğer erkekler hiçbir erkeğe bu şekilde davranmıyor. İlginç bir durum.

Ne kadar cokmus kaplumbaganiz Nasil bir ortamda bakiyorsunuz merak ettim.

Forumdan bir arkadas da, yillardir 2 erkeginin titrettigini soyledi ancak son durum ne bilmiyorum. Ilginc olan; bir de isirma var bizde.Nedense;disiden erkege yok ancak diger disiyi isirip duruyor.Hatta dun yine ayirmak zorunda kaldim.

Cvp: Kaplumbağam Cinsel bunalım mı yaşıyor

Akvaryumum 360 litre kuru alan siparişi verdim pazartesi uvb ile birlikte alacağım cem bey sağolsun kuru alan konusunda çok yardımcı olmuştu araya bayram girdiği için ertelendi biraz.

[url=mailto:/WYPp0q][img]mailto:/WYPp0q.jpg[/url]*

[url=mailto:/WYPpGL][img]mailto:/WYPpGL.jpg[/url]*

Ve bu da 'cinsel bunalım içerisinde' olduğunu düşündüğüm kaplumbişim. :)

[url=mailto:/AJbXzp][img]mailto:/AJbXzp.jpg[/url]*

Cok tatlilar. Bazilarini sahiplendirecek misiniz yoksa alani mi buyuteceksiniz ilerde?

Bu büyütmüş halim daha büyüğünü koyacak yerim yok. Sahiplendirme adına birçok başlık açtım faceden de burdan da ancak 1 kişi ulaştı bana 8 taneden 7 e düşürdüm. Ben 3 tane bakmak istiyorum geriye kalan 4 taneyi iki tehlikeli yere ya doğaya ya da petshopa bırakacaktım. Ancak petshopta alıp ilgilenen olma olasılığı yüksek olduğu için petshopa vereceğim ücretsiz iyi bakılmak sözüyle anlaştık adamla. Artık benim yapabileceğim bir şey yok. Resmen bunlarla ilgilenmekten başka bir şey yapamıyorum :D terör estiriyorlar.

Buyuyunce vermek daha zor olur, herkes (sanki buyumeyecekmis gibi) kucuk kaplumbaga istiyor.

Face'te hangi sayfa/gruplara verdiniz? Asagidakileri de bir deneyin( denemediklerinizi)

Sayfalar
1) Sukaplumbagasi. com
2) Su Kaplumbağası
Gruplar
1) Kirmizi yanakli su kaplumbagasi(red eard slider)
2) Su Kaplumbağası Sevenler Besleyenler
3) Su Kaplumbağası Dünyası
4) Su Kaplumbağası Arenası / Turtle Arena

Benim 250 likte 3 tane var suan Sizinki 4 taneyi kaldirir.

Petshop'a hic guvenmem ama dediginiz gibi ikisi de tehlikeli yer. Nerden geldiler ki size bunlar? =)))

Pet shop'a vermeyin, verdiğiniz hayvanı işkence çektire çektire öldürür, iğrenç küçük bir yerde satana kadar bakmaya çalışır. Hayvanat bahçesine verebilirsiniz fakat facebook gruplarında birden fazla ilan açın, akvaryumlarının resmini isteyip verin. Tavsiyem hayvanat bahçesine  vermeniz

Kaplumbağalarınız çok tatlı sayısı fazla ama lütfen pet shop'a vermeyin, kaplumbağanızı sığ suda, boyuna göre küçücük leğende satana kadar besler. Büyük olduğu için ölemezde eziyet çeke çeke yaşar :(

Su kaplumbağası kimlik bunalımı yaşamaz arkadaşlar. İki erkek birbirine el titretip üstten kapanıyorsa bu bölgedeki liderliği alma ile ilgili bir durum. El titretme sadece hiyerarşik bir üstünlük dışında bir iletişim şekildir ve kur amaçlı da yapılır. Kapanma ise çiftleşmede uygulandığı gibi net hakimiyet göstergesidir ve alttaki kaplumbağa genelde bunu kabullenir. Benim iki erkek yıllardır aynı durumda. Ancak birbirlerine karşı farklı sadece bunu yaptılar. Hatta ilk başta erkeklerden biri akvaryumda farklı bir tür varken ona da bu şekilde baskınlık kurmaya çalıştı.

Emre selam. Benim son gelen disi, suda ne zaman bulsa Tonton'a saatlerce titretiyor.Hatta bugun ozellikle izledim.Kapanmadan kastini anlamadim ama baya erkek nasil titretiyorsa, bu da aynisi.Ayrica ortada kavga edilecek bir yer kapma vb yokken, neye ustunluk kuracak ki? Tonton son derece uysal zaten.

Daha farkli durumlar soz konusu ama bunu belli bir sekilde adlandiramayiz, bilemeyiz yani esas nedeni

Ancak ben bu durumdan muzdaribim.Erkek zatn tum gun tirnaklariyla Tonton'u bezdiyor.Disi da gitti ayni seyi yapiyor. Nerdeyse 2 erkek almis gibiyim Ayrica acaba erkek de gelismemis diye bile dusundum ama kuyruk bariz disi, iriligi de disi ve tirnaklari da.

Arkadaşlar tekrar sahiplendirme konusu açıp eğer sahip çıkmazsa evimin yakınındaki bir göle bırakacağım. Petshop a vermeye içim razı olmadı. En azından senelerce işkence yerine yaz boyunca keyifli yaşayıp kışın ölürler. En azından onların yerinde olsam 2. seçeneği seçerdim. Teşekkürler ilgilendiğiniz için.

Acele etmeyin, suan kavga falan yok ve yeriniz yetiyor.Bazen cok uzun zaman sonra da sahiplenme yapilabiliyor.Yani biraz beklemenizi oneririm.
Siz, listeledigim tum grup ve sayfalara 3-4 gunde bir ayni ilani ekleyin.Eminim birileri cikacaktir.

Akvaryuma alismis hayvani, hemen olume terketmeyi dusunmeyin, yazik. Bu kadar bakmissiniz onlari, kurtarip, bari sonuna dek getirin de vicdaniniz da rahat olsum

Berrak bence tonton bariz akvaryuma hakimdir. Diğerleri sonradan geldiği için gene de bir bezdirme düşüncesi yapabilir. Hatırlarsan tonton Zaman'ında kuru alana erkeği istemiyordu. Etme bulma dünyası :)

Hahaha, evet, kafasiyla kabugunu kaldirip itekliyordu.

Yalniz yeni gelen isiriyor da.Basim dertte anlayacagin. Titretmeler biterse, isirmalarin ds bitecegine inaniyorum.

Geri