Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Cinsel bunalım mı yaşıyor

üçüncüyü almamalıydın bence. Gerçi bizimkilere de yakın Zamanda res bir dişi katılacak.

Sorun 3.de degil, gelen hayvani vahsi yetistirmelerinde bence.Kendi savunmak icin, boyle alismis kanimca.

Bende vahşi yetiştiriyorum gerçi. Vahşi yetişmeleri doğal davranışlar açısından çok daha olumlu.

Vahsi yetistirmekten kastin nedir? Benim kastim; evdeki genc cocugun bununla cok ugrasmis olmasi. Senin, elledigini sanmiyorum.Bu hayvan, evde geziyordu yem saati haric hep

www.hizliresim.com/nrdlbB

Fotoda goruldugu gibi; erkegin (Sansli) budu direk Nazli'nin onunde(isiran) ancak saatlerce boyle yattilar.Sonrasinda Tonton(diger disi) yan donunce, ayaklarini gordu ve direk saldirdi. 5-6kez isirmak uzereyken, kibarca geri ittim.Birinde kafasina dokundum hafif ama biraktigim gibi yine saldirdi. En son suya attim

Sonra sudan cikti, ayagini gorunce yine isirdi Bu sefer yetisemedim.Sonra Tonton'u aldim, gezdirdim.

Yani kisaca, mevzu sadece titretme degil, saldirganlik da degil. Hareket sadece disiye karsi ve kafa degil ozellikle arka bolgesi, ayaklari basta olmak uzere, popo ve kuyruk.

Ustunluk vs degil bu Bence baska birseyi mi cagristiriyor nedir..Butlu butlu sisman ayaklari cunku

Vahşiden kasıt hayvanlara doğal ortamındaki gibi karışmamak. Kendi hallerine bırakıp uzak duracaksın. Böyle olduğunda da hayvan seni gördüğü gibi kaçma eğiliminde bulunacak aynı doğal ortamındaki gibi.

Temizlik zamanı ve oda da işim yok ise hariç hayvanlar beni günde 5 dakika yakından görüyorlar o da yemlerken. Kapı önünden geçerken görürseler suya atlıyorlar

Seninkiler aynı cinsiyette oldukları için biri diğerine tahammül edemiyor. Uygun ortamı bulunca dalıyor.

Gercekten oyle degil, ayagi ortada yoksa, tum gun iciceler.Hatta Tonton defalarca, Nazli'nin uzerine cikip guneslendi.Hic kizmadi Nazli. Ayak isirmasi disinda, kurualanda kardes kardes ve dipdibeler.

Güneşlenme konusunda sürü psikolojisi hakimdir su dışında zayıftırlar. Fazla göz tehlikeyi çabuk algılamalarını sağlar. Onun için güneşlenmede bir arada olmalarında bir sıkıntı olmaz.

Durum dediğim gibi bir rekabet ortamı var. Bu da gerginlik yaratıyor.

Bu konuda ben de Cem gibi düşünüyorum. Sonuçta ısırmaya kadar gitmiş. Belki titretme fayda etmeyince böyle ufak uyarılar yapıyorlardır.

Ne yapacagim ben simdi. Ara ara ayirip geri koyuyorum.Fazla da yaparsam, iyice strese girecek diye, yapmak da istemiyorum.

Titretirken isirmiyor pek. Kurualanda genelde bu bacak kapma mevzusu

Ciddi bir yara olmadığı sürece elleme bacağı kalın sonuçta en fazla deri yırtılır. Hayvanı alırsan diğeri cesaretlenir. İyice üstüne gider.

Benimkiler mesela gayet iyi uyum içindeler yinede kızarıklık kan oturması gibi ısırılmaya bağlı hadiseler oluyor. Bunlar doğal ortamlarında da görülebilen durumlar karışmıyorum artık ısırıldığında savunmayı da öğrenebilsinler. Ki yapıyorlarda böyle bir durumda ya çekiliyor yada savunma amaçlı ağızlarını açıyorlar.

Yok maalesef durum daha ilerledi.Yoksa ufak siyrik, kanamalara ben de ses etmiyordum.

Burada yazdim mi hatirlamiyorum ama kanlar icindeydi ayagi.Kurualanda, koseye sıkıstırmıs hayvani, arkadan ayagini isirip duruyordu ki bir kismini yemis gibiydi.

O zaman onu alıp bir süre bir leğene at. Böyle devam ederse hayvan asosyal yaşamaya meyilli ayırmak ve tek bakmak gerekecek.

2 gun ayri tuttum Feci yosun oldu, 1 gun dayanmadi su. Omur boyu da ayiramam Ehlilesir mi zamanla diyorum Daha dogrusu demiyorum, ancak dua ediyorum

Bu arada; atlayip sicrama konusuna gelince;

Tonton; eger ki ben oldugumi farkederse, hemen tutunuyor ancak farkedemezse, odaya girince cosss atliyor suya

Sansi ise, eger o oyle yaparsa, o da korkup atliyor yoksa pek oyle huyu yok, rahat

Nazli ise, en gamsizi.Ikisi de atlasin, o oylece bakar.Kac kez arkasindan birden ciktim, odaya daldim vs Kili kipirdamadi, bir kez dahi

16 yillik kaplumbagam, hepsinden korkak oldu, hayret yani

İşte kaplumbağaların biri birine benzetemesi ve zamanla değişik karakterler göstermelerine net örnek. Bu konu saldırganlık içinde aynı.

Bu arada yem yerken birbirlerine sert davranışları yok değil mi? Yani konu suya bu anlamda da taşınmıyor.

Cvp: Kaplumbağam Cinsel bunalım mı yaşıyor

Maalesef bugun yine gozumun onunde olan hadisenin sonucu..

Artik sahiplendirmek zorundayim.

Erkekle cok iyiler ama ilk kez tasta digeriyle karsilasti ve ayagini gorurgormez daldi

Ekli dosyalar

• Screenshot_2016-07-14-14-59-46.png
    Screenshot_2016-07-14-14-59-46.png
    903.9 KB · Görüntüleme: 78
Geri