Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Çok Halsiz

Gremory

Bronz 2 Üye
Merhaba arkadaşlar 2-3 gündür kaplumbağam halsiz bugün okuldan geldim hareketsiz gözü kapalı duruyor cama vurdum uyandı ama halsiz ve suyun üstünde beyaz beyaz yani şeffaf şeyler var vücudundan dökülüyor galiba pek anlamadım bi yardımcı olurmusunuz ? Ne yapmam gerekiyor

Cvp: Kaplumbağam Çok Halsiz

Su ısısı kaç derece?
Kuru alan ısısı kaç derece?
Hayvanda sarkan deri parçaları var mı? (dökülen beyaz parçalar)
Gözde şişkinlik var mı?
Bugün yem yedi mi?
Kuru alanda mı suda mı uyuyor?
Son zamanlarda komple su değişimi yapıldı mı?
Yüzmede sorun var mı?
AKvaryumda başka canlı var mı?

Geçmiş olsun bu arada.

Sistemin ve hayvanın resmi var mı?

Bu arada akvaryum değil şu ölüm kabında duruyor hala akvaryum alamadım hala malesefki

Su ısısı 15 derece falan
Kuru alan ısısı bilmiyorum tam
Evet sarkan deri parçası var
Gözde şişkinlik emin değilim ama var gibi
Yem yedi
Suda uyuyor
3-5 gündür yapılmadı
Yok yüzmüyor yürüyor alan dar olduğu için
Yok başka canlı

Saol

Zaten bu sekilde hayvan asla iyilesemiyecek once bunu bilmelisiniz acilen uygun kosullar saglanmali

Hayvan dusuk isi yuzunden metabolizmasini sadece yasamak icin kullaniyor
Tabi bunu uzun sure yapamayacak

emre, su ısısı nasıl 15 derecede ev içinde değil mi hayvan. gerekli besin depolamamış ve üstelik yavru ise ölür hemen evde kalorifer çalışıyor ise yanına yakın konumlandır. sakın sıcak veya ılık su eklemesi yapma. şu anda akvaryum ve su ısıtıcısı en önemli alınacaklar. arkasından kuru alan ve ısıtıcı lamba yoksa hayvan kurtarılmayacak hale gelecek.

Hayvanın metabolizması ortam şartlarından kapanmış. Hastalık belirtileri var. Isı değerleri sağlanmazsa akvaryuma geçilmezse ölür. Tedavi edilmesi gerekse işe yaramaz.

Yani emin değilim ev ortamında kalorifer üstünde kaloriferde yanıyor

Ozaman 15 derece olmasi imkansiz yanliz kalorifer ustundeyse buda cok sikintili kalorifere degmeden 1 cm yaninda olmali

Sanirim bu hayvan icin ekipman almayi dusunmuyorsunuz ?
Bari hayvani sahiplendirmeye calisin forum uzerinden bu sekilde buyuk eziyet cekiyor

Arkadaşlar sonunda akvaryumumu yaptırdım babam sayesinde 130 litrelik gayet güzel 80X40X40 boyutlarında ve özel kuru alan yaptırdım camdan diğer ekipmanlarıda sırasıyla alıcam ilk önce ısıtıcı ve filtre almayı düşünüyorum.

hayırlı olsun, hatta filtreden önce ısıtma lambası daha öncelikli.

Tamam şimdi ben ilk neleri alıyım en gerekli hayati önemde olanlardan ?

bunlarla birlikte iç derece ve zamanlayıcı yalnız filtreyi dış filtre al. en az 3 ay kafa dinle. temizlik derdin olmasın. bunların arkasından sırasıyla silis, ipek yapraklı bitki ve mango kökü gelir. silisi 20 kg alacaksın.

Tamam sağolun arkadaşlar bildiğiniz internette ucuza dış filtre ve ısıtıcı var mı acaba ? Link atmak yasaksa öm ile atabilirmisiniz ?

yasak değil reklam amaçlı kullanımlar yasak. bildiğim için sana önerebileceğim filtre bu diğer seçenekleri arkadaşlar anlatsın.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4531&ad=tetra-tec-ex-700-dis-filtre

içinde malzemelerin bir kısmı ve 4 sepet olması avantajı var. diğerlerinde 3 sepet ve bunda olan malzemeler yok. bu malzemeleri hesapladığında diğerleri de bu fiyata gelir. dolu şekilde başka bir yerde daha hesaplı bulabilirsin belki. bu filtreye sadece elyaf, zeolit ve lav taşı veya substrat alacaksın. diğerlerinde tam takım yanında süngerde gerekecek.

Hocam bu benim için çok çok pahalı ben şimdilik iç filtre alayım daha sonra dış filtreyi düşünürüm nasip olursa :)

olabilir hayvan tek akvaryum büyük kısmi değişimler ve buharlaşmaya bağlı su eklemeleri seni götürür. iç filtrede 10 W üstü motor gücü olan ve bulabilirsen ucunda fıskiye borusu olandan al.

100 w eheim, jbl yada tetra ısıtıcı iş görür. Su ısısı 26-28 derece olmalı.
15 w bir iç filtre yada eheim 2012 bir süre işe yarar. İleride imkan dahilinde dış filtreye geçilince buda destek yapar.
Isıtma lambası 40-60 w soft ampul ve uygun mesafe ile kuru alan zemini 31-33 derece olmalı.
Derece ile hem su hem kuru alan ısısı kontrol edilmeli. Böylece suda ısıtıcı ayarı izlenmiş olur. Kuru alanda lamba mesafesi ayarlanır.

Bunlar zorunlu. Ama hayvanlar ve bizim için başka gerekenlerde var.

Lambayı zamanlayıcıya bağlayıp sabah kışın 07:00-18:00 arası sabit yanması sağlanabilir. Aksi halde bunu sabah ve akşam o saatlerde evde biri olup yakıp söndürecek. Mekanik olanlar iyi iş görür ve ucuzdur. Elektrik kesintilerinde geri kalır ve arada kontrol edilince manuel düzeltilir.

Silis kum hayvanların deri değişiminde ayak ve bacakta sarkan eski derilerin kokay atılmasını sağlar. Ayrıca bu hayvanlar sindirime yardımcı olsun diye kumu yerler. 0,5-1 mm kalınlıktaki silis sarı olan kum buna uygundur. Arasına dışkı ve yem artığı almayacağı için gayet uygundur. Buda önemli bir malzeme.

İpek yapraklı bitki yavrularda gece tutunarak su yüzeyine yakın uyumayı kokaylaştırır. Ayrıca saklanma ve doğal görünüm içinde iyidir. Deri değişiminde boyun ve baş kısmındaki eski derilerin atılmasını kokaylaştırır. Plastik olanlar sağlıklı değildir. Buda önemli bir ürün.

Mango kökü özellikle 5 cm ve sonrasında kabuk plaka yenilenmesinde hayvanın kaşınmasını sağlar ve hatta bazen eski plaka atımlarına yardımcı olur. Buda önemli bir ürün.

Tekrar hayırlı olsun.

Tamam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ilk olarak ısıtcı ve filtre alıcam evde ısıtıcı lamba için gerekli malzemeler var onlarla idare edeceğim filtre olarak bunu düşünüyorum fiyatıda benim için gayet iyi ama uygun mu onu bilmiyorum bi bakarmısınız: http://www.mamaci.net/U1426,244,jeneca-ipf-2253-akvaryum-ic-filtresi.htm

Isıtcı içinde petshopları dolaşacağım iyi bir tane bulamazsam internetten alacağım

Teşekkürler :)

Guzel yanliz dis filtre olmayacagina gore ipf4200l alinip seachem denitrate koyarak bakteri kulturu olusturabilirsiniz

Geri