Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Çok Halsiz

Cvp: Kaplumbağam Çok Halsiz

Veya bu http://www.mamaci.net/U5943,244,sun-sun-jp-093-internal-filter-akvaryum-ic-filtresi-5-watt-450-l-h.htm ?

Hm tamam son yazdığını görmedim ondan tekrar attım

emre gösterdiğin jeneca ıpf 2253 uygun alisarpın gösterdiğine göre motor bir önceki nesil 2 W fazla elektrik harcar ama 160 lt/h fazla debisi var ayrıca fıskiye de var ve o akvaryumu uçurur. ikiside çift hazneli. sun sunu geç.

Peki teşekkür ederim fakat akvaryumun yüksekliği 30 cm bu motor baya büyük gibi gözüküyor bana daha küçük bir şey lazım gibi petshopda bulurum ve bir sorum olacak akvaryuma suyu koydum fakat filtre falan yok sadece su ısıtıcım var şuanlık kaplumbağamı içine koymalımıyım yoksa filtreyi alınca mı koyuyum içine bide suda baloncuklar falan var

Sudaki oksijen ayrılmış, baloncuklar normal.

Isıtıcıyı devreye sokup hayvanı içeri almalı bence. Su ısısı çok düşükse dengelenince alıp gerisini hayvan içerideyken yükseltmeliki ani değişim olmasın.

Yanliz kuru alan ve lambasi var degilmi lamba 40-60 w olacak bunlar varsa emre abinin dedigi gibi alabilirsiniz

Kuru alanı henüz tamamlayamadım malesef ama lambası falan hazır sadece etrafı kapalı değil tek sorun o yinede alıyım mı kaplumbağayı suya şimdi ? ve ısıtcıyı 30 dk önceden çalıştırdıktan sonra mı koyuyum kaplumbağamı ?

alisarp sendeki filtrenin boyu kaç ikisi de emsal boydadır.

baloncuğu emre anlatmış. suyu hızlı eklediysen oksijen kabarcıkları cama yapışır zamanla yüzeye çıkıp kaybolur. tabanda kum varsa tozlarıda kabarcıkla yükselip yukarıda tortulu birikme yapar bu olursa onları maşrapa ile alırsın. filtre ısıyı tüm akvaryuma yaymada kolaylık sağlar. derece varsa bunu ısıtıcıdan en uzak köşeye konumlandır onun verdiği değer gerçek ısıyı gösterir. filtre gelene kadar arada maşrapa ile dalgalandırma yap su karışsın. normalde soğuk su dipte kalır. sıcak su yukarda. su çok değil illaki ısınacaktır belki biraz fazla çalışır ısıtıcı. iç derece uygun ısıya geldiğinde hayvanı alırsın akvaryuma.

Gremory' Alıntı:
Kuru alanı henüz tamamlayamadım malesef ama lambası falan hazır sadece etrafı kapalı değil tek sorun o yinede alıyım mı kaplumbağayı suya şimdi ? ve ısıtcıyı 30 dk önceden çalıştırdıktan sonra mı koyuyum kaplumbağamı ?

Kettle'da su ısıt akvaryuma dök yavaşça su 28 derece olmassa biraz daha sıcak su ekle sonra kaplumbağayı at içine. Isıtıcıyı beklersen 2 saat sürer.

Mantikli hizli sogusun diye bende buz atmistim birkere
Tabi bunlar "Cin" inde dedigi gibi kaplumbaga icindeyken asla yapilmaz

4200L 35 cm de digerini sen biliyosun abi

Kum yok kum petshopda vardı ama 4 tane vardı tabanı kaplamaz diye almadım sadece kuru alan için aldım zaten suyu ilk koyarken akvaryuma sıcak koymuştum şimdi dereceyi takınca 10dk sonra otomatik kapandı zaten 28derecede ayarlı ısıtıcı kaplumbağayı atıyorum içine o zaman :)

Kuru alan ve lamba var degil mi
Tutunacak yer yoksa bogulur vallahi

Kuru alan varsa lamba yoksada hayvan su ve kuru alan farkindan usutur

Ah işte o sorun kuru alanı henüz tamamlayamadım dediğim gibi yani tutunacak yer yok koymuyorum o zaman akvaryuma ?

o zaman hayvanı koyma ama ısıtıcı çalışsın. su oranı ne kadar ısıtıcı kaç watt'tı ve markası nedir ?

Koymayin suanda ozaman

Yanliz isitici lamba ve kuru alan filtreden de acil, onemlidir

Tamam şuanlık kuru alanı nerdeyse tamamladım akvaryumun üstüne koyucam ve merdiven yapıcam ama cam kalmadı merdiveni nasıl yapabilirim elimdeki malzemelerle veya alabileceğim bir malzeme ile kuru alana çıkması için bir merdiven yapmak istiyorum bir yardım ederseniz sevinirim

Halı kaydırmaz yapıştırılabilir. Akvaryum cam kalınlığı uygun olsa yassı çakıllardan yapıştırılabilirdi.

Evde halı kaydırmaz bulunuyor ama onu nereye yapıştırıcam kuru alanımın resmi şöyle bir şeyler ama merdiveni yok dediğim gibi.Cam kalmadı başka neyle yapabilirim kaplumbağayı taşıyacak ve kaymayacak şekilde?

mailto:/KPmp18.jpg

Plastiği leğen gibi bir ürün varsa onun kenarını kesip ısıl işlemle hafif eğim verebilrsin. Bunu kuru alan girişinin ortasına aşağı sarkacak şekilde yapıştırırsın. Üzerinide halı kaydırmaz ile kaplarsın. Komple kuru alan taban camı ile beraber kaplarsın. İlk aklıma o geldi.

Tamam teşekkürler böyle bir şey deneyebilirim.

Geri