Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam çok tuhaflaştı :(

baddi

Yeni Üye
Bir yıl önce aldığımız kırmızı yanaklı küçük bi kaplumbağam var.Çok hareketli bi kaplumbağaydı biri kabına yaklaşınca hemen çırpınır gelirdi yemini çok güzel yerdi.Ama son günlerde verdiğim hiç bir yemi yemiyor suda cok az hareket ediyor.Sanki bunalıma girmiş gibi :(
Bugün veterinere götürdüm uzaktan biraz baktı toz bi vitamin verdi.Ama kaplumbağam can cekişiyo gibi duruyo cok üzülüyorum:(Bazen ayaklarını geriyor dokunmama ragmen tepki vermiyo.Biraz önce baktım sol tarafına dogru eğik bi sekilde gözlerini kapatmış duruyor :( İnternetten tüm hastalıklara baktım.Ama anlayamadım.
Bişi olucak diye çok üzülüyorum çok tatlı bi iletişimi vardı kıpır kıpırdı :(
Ne yapmam gerek önerilerinize ihtiyacım var :(

Yazmayı unutmuşum kabuğunun üstünde de beyazlaşmalar var böyle kurumuş gibi.Suya girip ıslanınca geçiyor tekrar kuruyunca belli oluyor ..

Cvp: Kaplumbağam çok tuhaflaştı :(

hayvanda kıpırdama var mı bacak arasından nefes alıp verme gibi.

Kıpırdama var zor nefes alıyor gibi başını sallıyor bazen..

sera reptilin vitamin al. ağız kenarlarına sür. ısıtıcı lambayı açık bırak. su içine rahatça inip çıkabiliyor mu ?

Evet inip çıkıyor rahat. Teşekkür ederim umarım kendine gelir baddi'm:(

cereyanda kalma durumu oldu mu balkona çıkarma gibi

Durumu hastalığa benziyor gibi ama ben biraz farklı yanaşayım.

Anlattıklarından bana tekmiş gibi geldi akvaryumda. Belki dediğin gibi bunalıma girmiştir yalnızlıktan. Sadece bir yorum bu ama

Yalnız yaşamaya yatkın hayvanlar kapluşlar sorun büyük ihtimal hastalıktan esintide kalmış olabilir birde kabız durumunda çok hareketsiz oluyorlar ama yemden kesilme de varmış dışkıyı bi kontrol edin isterseniz tabi cem abinin dediklerini de yapın sadece emin olmak için tabi bu da bir fikir :) inşallah kötü bişey değildir

Su ısısını yükseltin. Muhtemelen üşüttü.

Bir yaşında olduğu için biraz hantallaşmış olabilir(siz aldığında 4 aylık gibi olsa 1 yaşını geçiyor),beyaz lekeler acaba mantar mı :ff:

bugün dingin kafa okuyunca üşütmüş olduğu belli. ayaklarını germesi ısıdan maksimum faydalanmak istemesi yüzünden. lambayı 12 saat açık bırak. su ısısı 28 dereceden aşağı olmasın. bunun için akvaryum içine iç derece alıp tak. ısıtıcıdan en uzak köşede olsun. net ısıyı öğren. bu işleri çabuk hallet. hayvan büyük işin başlangıcında gibi gözüküyor.

bu arada beyazlık suda kayboluyorsa kireçtir.

cem' Alıntı:
cereyanda kalma durumu oldu mu balkona çıkarma gibi

Güneş ışığı alması için balkona çıkarmıştım ..

bumble bee' Alıntı:
Durumu hastalığa benziyor gibi ama ben biraz farklı yanaşayım.

Anlattıklarından bana tekmiş gibi geldi akvaryumda. Belki dediğin gibi bunalıma girmiştir yalnızlıktan. Sadece bir yorum bu ama

Evet tek . İlk iki kaplumbağa gelmişlerdi hediye olarak.Diğeri öldü iki gün sonra..

Kapluştron' Alıntı:
Yalnız yaşamaya yatkın hayvanlar kapluşlar sorun büyük ihtimal hastalıktan esintide kalmış olabilir birde kabız durumunda çok hareketsiz oluyorlar ama yemden kesilme de varmış dışkıyı bi kontrol edin isterseniz tabi cem abinin dediklerini de yapın sadece emin olmak için tabi bu da bir fikir :) inşallah kötü bişey değildir

Umarım teşekkür ederim..

kapluş_35' Alıntı:
Bir yaşında olduğu için biraz hantallaşmış olabilir(siz aldığında 4 aylık gibi olsa 1 yaşını geçiyor),beyaz lekeler acaba mantar mı :ff:

Galiba kireç veteriner önemsemedi hiç :(

cem' Alıntı:
bugün dingin kafa okuyunca üşütmüş olduğu belli. ayaklarını germesi ısıdan maksimum faydalanmak istemesi yüzünden. lambayı 12 saat açık bırak. su ısısı 28 dereceden aşağı olmasın. bunun için akvaryum içine iç derece alıp tak. ısıtıcıdan en uzak köşede olsun. net ısıyı öğren. bu işleri çabuk hallet. hayvan büyük işin başlangıcında gibi gözüküyor.

bu arada beyazlık suda kayboluyorsa kireçtir.

Tamam çok teşekkürler.. Kireçleri temizlemek için diş fırçası mı kullanabilirim ne yapmalıyım..

düzelene kadar balkona çıkarma sıcak ortamda olsun.

Kireç fırça ile çıkmaz. Boşuna hayvanı rahatsız etmeye gerek yok. Zaten şu sıra keyfi kaçıktır. Plaka değişimlerinde kireç gider. Tabi kireçli su kullanımı bırakılırsa. Bunun bir yöntemi hazır damacana su almak, diğer yöntemi suyu arıtmak. Aksi halde yeni plakalar yani kabukta kireç olacak.

Peki pencerenin yanına koymam faydalı olur mu ona güneş ışığında kalması ?

UVB ışını camdan geçmez. Bu anlamda faydası olmaz. Güneş ışığı akvaryum içinde olumsuz olur. Isıtma lambası ve su ısıtıcısı varsa pencere yanına akvaryum koymaya gerek yok.

Hayır tam değil.. Şu ana kadar bi problem yaşamadığım için aklıma gelmemişti.Sadece vitaminini yemini düzenli veriyordum kabındada kurulanmak istediğinde çıktığı bi yer var o kadar.Ama alıcam lazım olan ekipmanları yorumlarınız için teşekkür ederim

Açık konuşmak gerekirse ekipmanlar olmadan hayvanın toparlaması zor. Hatta şimdiye kadar bayağı eziyetli bir yaşamı olmuş. Bir an önce tamamlarsanız ona hak ettiği yaşam şartlarını vermiş ve iyileşmesine yol açmış olursunuz. Bu hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Geri