Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam çok yem yiyor.

berna büşra

Bronz 5 Üye
Katılım
3 Haz 2009
Mesajlar
31
Kaplumbağam ne atsam yiyor ve çok aşırı derecede yem yiyor bir kere yem atarken elimi ıssırdı bunun nedeni nedir? Kaplumbağam vahşileşti mi?
 
RE: kaplumbağam çok yem yiyor ne atsan yiyor

Gerekenden fazla miktarda yem vermeyin gerekli miktar günlük kafasının hacmi kadardır. Daha sonra aç kalma korkusundan dolayı doysalar bile bir miktar daha yem yerler verdiğinizde bu da ilerde kabukta dengesiz büyümeye, gelişim bozukluklarına, kabuk piramitleşmesine ve obeziteye neden olabilir. Bu yüzden gerekenden fazla yem vermeyin. Çoğu kaplumbağa da büyüme sırasında görülüyor biraz vahşileşme durumu ya da parmak ısırma gibi şeyler, çok sık olmuyorsa endişe etmeyin. Kaplumbağanıza verdiğiniz yemler neler? Canlı yem ya da fazla etçil kaynaklı besinlerin verilmesi de hayvanın vahşileşmesine neden olabilir.
 
RE: kaplumbağam çok yem yiyor ne atsan yiyor

bütün kaplumbağalar doyduğunu bilmez.bu yüzden fazla yem vermeyin.obez ya da kabuğunda düzelmeyen sorunlar olabilir ileride.kafası kadar yem verin en fazla gün içerisinde.
 
RE: kaplumbağam çok yem yiyor ne atsan yiyor

kaplumbağamın yemi bir hazır yem veriyorum bir de et yerken az bir miktar et veriyorum
 
RE: kaplumbağam çok yem yiyor ne atsan yiyor

Çiğ et yerine protein ağırlıklı yemler vermenizi tavsiye ederim.
 
Cvp: kaplumbağam çok yem yiyor ne atsan yiyor

2 kaplumbağam var biri hiç bir şey yemiyor diğeri yem dışında marul gibi şeyler yemiyor neden acaba? günde kaç yem vermemi önerirsiniz
yardım ederseniz sevinirim
 
Cvp: kaplumbağam çok yem yiyor ne atsan yiyor

Öncelikle forumun hastalık ve sağlık bölümünü inceleyin. Yem yememenin nedenleri;

Hastalık

Yeni aldıysanız kaplumbağanızı alışma sürecinde yem yemeyebilir

Kalitesiz yemler lezzetsiz olduğu için yemi yemiyor olabilir. Sera raffy p ve tetra reptomin kaliteli ve lezzetli yemlerdir.

Ayrıca yavru kaplumbağalar bitkisel gıdalar yemezler genelde.
 
Cvp: Kaplumbağam çok yem yiyor.

Şimdi ben Anlamadım arkadaslar günde sadece 1 kere kafasının büyüklüğü kadar yemmi vericez yoksa sabah öğle aksam 3 öğün mü ?
 
Cvp: Kaplumbağam çok yem yiyor.

Yaklaşık 2 ay önce küçük bitane kaplumbağa aldim kabuğu 1 lira kadar aldigimdan berı yem yemıyo birkaçgün önce balik eli attım biraz yedi sonra çıkardı ve kabugu git gide inceliyo neyapa bilirim ????
 
Cvp: Kaplumbağam çok yem yiyor.

Tunazki' Alıntı:
Şimdi ben Anlamadım arkadaslar günde sadece 1 kere kafasının büyüklüğü kadar yemmi vericez yoksa sabah öğle aksam 3 öğün mü ?

Kaplumbağanın kabuk boyuna göre diyet uygulanır.Günlük verilecek yem miktarı kafa hacmi kadardır.Kaplumbağa gün içerisinde birden fazla öğün verilmesi gereken boydaysa kafa hacmi öğün sayısına eşit olarak dağıtılır.
Su Kaplumbağalarında Beslenme isimli konuda gerekli bilgiler mevcuttur.

Dumandb' Alıntı:
Yaklaşık 2 ay önce küçük bitane kaplumbağa aldim  kabuğu 1 lira kadar aldigimdan berı yem yemıyo birkaçgün önce balik eli attım biraz yedi sonra çıkardı ve kabugu git gide inceliyo neyapa bilirim ????

Kaplumbağanın sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için gerekli ekipmanlar varsa;anormal bir durum olabilir yoksa;olmayan ekipmanın yokluğunda ortaya çıkan hastalıklar söz konusu olabilir.
Kaplumbağaya balık eti verilecekse bu tatlı su balığı olmalı.Bununla birlikte kaplumbağanın diyetinde çeşitlilik olması sindirim sistemi problemi yaşamaması açısından önemlidir.
 
Cvp: Kaplumbağam çok yem yiyor.

Günlük kafa hacmini geçmemek kaydıyla 8 cm kabuk boyuna kadar sabah ve akşam. Daha üstü boylarda ise günlük tek öğün verilecek. 12 cm kabuk boyuna gelince haftada bir gün aç gün yapılacak. O günde kabuk boyu kadar marul veya kıvırcığın orta körpe dallarından verilebilir.


Hayvan bu kadar zaman yemediyse hasta olma ihtimali kuvvetli. Akvaryum ve ekipmanlar var mı ?

Hayvana damla vitamin alıp hergün ağzına bir damla damlat. Bu iştahını açıp kırgınlığını alır. Yem olarak sera raffy p al. 3 renk yemin her birinden birer tane ver. Yarım saat içinde yemez ise sudan al. Eğer bulabilirsen tartafood'un iştahsız hayvanlar için suyuna katılan toz yemi var. Yalnız bunu ayrı küçük bir kapta ver. 1-2 saat dursun. Sonra kaptaki suyu döküp akvaryuma alırsın. Bunu sabah akşam yapacaksın. Ortam ısısı 28-30 derece gibi olsun kuru alan lambası 31-32 derece aralığında olsun.
 
Geri
Üst