Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

KAPLUMBAĞAM DİĞER KAPLUMBAĞAMI YEMEYE ÇALIŞTI

beyzz

Bronz 5 Üye
3 aydır 2 kaplumbağamız var biri maalesef akciğer enfeksiyonu oldu diğeri sağlıklı ikisine de günde 1 tane yem veriyoruz az önce sularını değiştim sağlıklı olan kaplumbağa hasta olanın elini yemeye çalıştı bu normal mi ? Günde ne kadar yem vermemiz gerekiyor? İnternete baktım kış aylarında 1 tane vermemiz yeterliymiş ama ben diğer kaplumbağaya bir tane daha yem verdim bu durumda ne yapmamız gerekiyor?

3 aydır 2 kaplumbağamız var biri maalesef akciğer enfeksiyonu oldu diğeri sağlıklı ikisine de günde 1 tane yem veriyoruz az önce sularını değiştim sağlıklı olan kaplumbağa hasta olanın elini yemeye çalıştı bu normal mi ? Günde ne kadar yem vermemiz gerekiyor? İnternete baktım kış aylarında 1 tane vermemiz yeterliymiş ama ben diğer kaplumbağaya bir tane daha yem verdim bu durumda ne yapmamız gerekiyor?
!@#%*

Hayvanların kavga etme durumu varsa yuvayı ayirmanız lazım.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambasını hallettin mi?

Hayvanların kavga etme durumu varsa yuvayı ayirmanız lazım.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambasını hallettin mi?
Gıda kabını yarın halledeceğim ısıtıcıyı da bu hafta içinde almaya çalışacağım. Şu anda ikisini de ayırdım çünkü tekrardan yemeye çalıştı 🤦🏻‍♀️ ilk defa böyle oldu normalde birbirlerinin üstüne çıkarlardı anlaşırlardı ama ilk defa yeme durumu oldu

Yuva küçük olduğu için bu hayvanların daha çok kavga etmesine sebep olur.

Yeni yuvaya geçince de alfa mucadelesi devam edebilir. Mucadeleyi kazanan diğerini hep zorbalar.

Yuva küçük olduğu için bu hayvanların daha çok kavga etmesine sebep olur.

Yeni yuvaya geçince de alfa mucadelesi devam edebilir. Mucadeleyi kazanan diğerini hep zorbalar.
Şu anda ağlıyorum size daha sonra dönüp cevap vereceğim iyi geceler

Maalesef sağlıklı olan hayvan hasta olanı bu şekilde arada bir yoklayabiliyor. Ayırmaktan başka çözüm yok.

Bu hayvanların doğasında olan bir şey. Üzülmeyin.

1 yem çok az bir miktar. Yem sayısını arttırın , özellikle akciğer enfeksiyonu olan kaplumbağaya çok abartmadan ara öğünler ekleyin. Hayvanın toparlanması gerekiyor.

Lutfen üzülme. Çözümü bulunur. Kaplumbağalar zor hayvanlar ama mutlaka bir çözümü oluyor.
Dün için kusura bakmayın size yanıt veremedim özel hayatımda bazı sorunlar var üstüne kaplumbağamın hasta olduğunu öğrendikten sonra daha da kötü oldum

Maalesef sağlıklı olan hayvan hasta olanı bu şekilde arada bir yoklayabiliyor. Ayırmaktan başka çözüm yok.

Bu hayvanların doğasında olan bir şey. Üzülmeyin.

1 yem çok az bir miktar. Yem sayısını arttırın , özellikle akciğer enfeksiyonu olan kaplumbağaya çok abartmadan ara öğünler ekleyin. Hayvanın toparlanması gerekiyor.
Teşekkür ederim

Yemi az vermişsiniz bundan kaynaklı çatışma olabilir. Hazır diğeri güçten düşmüşken onu ortadan kaldırmaya çalışıyor.

Kabuk boyları kaç cm oldu?

Yemi az vermişsiniz bundan kaynaklı çatışma olabilir. Hazır diğeri güçten düşmüşken onu ortadan kaldırmaya çalışıyor.

Kabuk boyları kaç cm oldu?
Kabuk boylarını hiç ölçmedim bilmiyorum dün akşamdan beri ikisini de ayırdım baktım birbirlerine bakıyor ikisi de bir araya gelmeye çalışıyorlar tekrardan ikisini de aynı yere koydum şu anlık bir durum yok

Yemi birkaç fazla verin. En azından aç kalma hissiyatından kaynaklı kavga olmasın.

Geri