Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam dondu

...

Yeni Üye
Kaplumbağam normal akvaryumundayken suda hareketsiz olduğunu gördüm ve suyu çok soğuktu şuanda kasları kasılı ve gözleri açık bir vaziyette

sanırım bu dünyadan gitti

suyunda ısıtıcı var mıydı?
Kaplumbağam normal akvaryumundayken suda hareketsiz olduğunu gördüm ve suyu çok soğuktu şuanda kasları kasılı ve gözleri açık bir vaziyette

sanırım bu dünyadan gitti

şu anda ne yaplayıyız ısıtıcıyı sipariş ettik uzun zaman geçti ama hala gelmedi onu tekrardan sıcak suya koymaya devam edelim mi?
akvaryumunuzun bi fotoğrafını atabilir misiniz ona göre birşeyler düşünelim

akvaryumunuzun bi fotoğrafını atabilir misiniz ona göre birşeyler düşünelim
IMG_20230508_203339_453.jpg
tüm gerekli olan mazemeleri sipariş ettik ama gelmesi çok uzun süreceğini öğrendiğimizde geçici olarak böyle birşey yaptık

Sıcak su eklemesi yapmıyoruz . Bu hayvanları evde su ısısı sabit 28 derecede besliyoruz.
Ayrıca sıcak su dediğiniz kaynar su değildir umarım.
Hayvanı elinize aldığınızda kolları ve bacakları sarkıyor mu?

Hayvanda tepki var mı?

Kabuk boyu kaç cm?

Hayvanda tepki var mı?

Kabuk boyu kaç cm?
Cem bey Meraba bugüne kadar hep size yazdım kaplumbağalarım için
Hepside işe yaradı Allah razı olsun sizden
benim şuan sıkıntım
Kız olan tasbigim dün akşam kıpır kıpırdı yemegini yedi sabah uyandıgım da hareket etmiyordu hiç bi şekilde ve kafası dik şekilde duruyor hemen aldığım yeri aradım getirin dediler ölmemiş kış uykusuna yatmış dediler bana nolur ölmemiş olsun

Ekli dosyalar

• IMG_7429.jpeg
    IMG_7429.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 14
  • IMG_7428.jpeg
    IMG_7428.jpeg
    2.2 MB · Görüntüleme: 14
  • IMG_7431.jpeg
    IMG_7431.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 14
  • IMG_7427.jpeg
    IMG_7427.jpeg
    2.2 MB · Görüntüleme: 14
Cem bey Meraba bugüne kadar hep size yazdım kaplumbağalarım için
Hepside işe yaradı Allah razı olsun sizden
benim şuan sıkıntım
Kız olan tasbigim dün akşam kıpır kıpırdı yemegini yedi sabah uyandıgım da hareket etmiyordu hiç bi şekilde ve kafası dik şekilde duruyor hemen aldığım yeri aradım getirin dediler ölmemiş kış uykusuna yatmış dediler bana nolur ölmemiş olsun
Su sıcaklığı kaç dereceydi?
Su yutmuş olabilir mi?

Kuru ve sıcak bir yerde bekletin 2. günde tepki yoksa gözleri içeri göçüp çukurlaşmışsa ölmüştür.

Petshıp da bana az bişey su koyup agzı burnuna su gelmiycek şekilde ılık suya koy dedi

Su sıcaklığı kaç dereceydi?
Su yutmuş olabilir mi?

Kuru ve sıcak bir yerde bekletin 2. günde tepki yoksa gözleri içeri göçüp çukurlaşmışsa ölmüştür.

Su yüksekliği en az 15cm olmalı nefes almak için yüzeye çıkıp nefes alırlar. Eğer bir yere sıkışıp yüzeye çıkamazsa boğulup ölür.
Ekipman ekiskliğinden dolayı üşütüp ölmüşte olabilir.

Eğer kış uykusu ise ortam sıcaklığını arttırmak 1 -2cm yüksekliğinde ılık suya koymak hayvanı uyandırır. Ama sizinki gitmiş gibi gözüküyor. Yinede bunları yapıp bekleyin. Gözleri içine çökmüşse ölmüştür.

Gözleri hala o şekilde aralık mı duruyor?

Dünden önceki günlerde bir sağlık sorunu var mydı?

Kış uykusuna ha deyince yatmaz. Bir de lamba varken. Bir de kış uykusuna yatan hayvan başını havaya dikmez.

Muhtemelen hayvan ölmüş ama bekletin durumu netleştirelim.

Geri