Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam düştü

burak647

Yeni Üye
arkadaşlar kaplumbağamı gezinsin diye evin içinse salmıştım her saldığımda sürekli balkon kapısından çıkmak için uğraşıyodu.Bu gün bi dalgınlığımıza gelmiş kapı açıllmış ve kaplumbağam 4. kattan aşağı düşmüş.annem aşağıda kafasını çıkarmış bi şekilde buldu.alt kabuğu bacaklarının olduğu yerlerden çatlamış ve biraz kanamış.marul flan verdik yedi sonra forumlarda gezinirken gördüm kuru yerde durması gerekiyomuş lambanın altında duruyo şuan biraz kendine geldi kafasını iyice çıkarıp arada geziyo.Sizce ne yapmam lazım?Yarın veterinere götürcem ama pek ilgilencekleri sanmıyorum bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim

Geçmiş olsun. Çok yüksekten düşmüş. Başında ve kollarında sorun yok sanırım. Steril bir ortamda tutun. Yani hayvanı eve salmayın. Arada akvaryum suyuna koyup tekrar çıkarın ve kabuğu kurulayın. Hayvan susuz kalmasın.

Yarın hemen bir veteriner ziyareti ile durum tespiti yapın. Anlayan birini bulamazsanız İstanbulda iseniz buraya görürün. Şehir dışında iseniz de nereye gidebileceğinizi danışabilirsiniz.

Cvp: kaplumbağam düştü

çok teşekkür eederim.yarın ilk işim götürmek olucak geç olduğu için götüremedim..Kaplumbağayı bi arkadaşımdan yeni aldım akvaryumu çok özensiz hazırlanmış ben yenisini yapana kadar biraz dışarda gezmesini sağlıyodum.Şuan aktif bi kanama yok . yemini yedi ışığın altında geziniyo kutuda.Sabaha veterinere götürünceye kadar bu kutuda kalsa bi soun olurmu acaba?

geçmiş olsun iyi kurtarmış. umarım bu kanama kabuk içi kılcal damarlardan geliyordur. mikrop ya da enfeksiyon kapmaması için steril ortam şart. kutu içine bir çay tabağı kadar su koymalısın bu suyu içmesi gerek tükürük bezi olmadığı için ağzı kuruyacaktır. ışığı da açtığını yazmışsın bu daha fazla gereksinim demek.

teşekkürler.şuan temiz durumda bulunduğu yeri..Deli gibi ordan orya gidiyo kutuda.arada bir suya koyuyorum kendi kuru alana çıkınca kurulayıp tekrar kutuya koyuyorum ama yem çok az yedi

Çok dikkatsizce davranmışsınız iyiki kaplumbağaya bişe olmadı

geçmiş olsun ilk veterinere götür

burak yemlerin yanında marul veya kıvırcık ver. alt kabuk hasarı eğer kabız olursa ağrımasına neden olur. yeşillik sindirimi yumuşatır. ve hazır yiyorken mürekkep balığı kemiğini toz haline getirip yeme bulayıp ver. veya kabuk boyu 5 cm'yi geçkinse agil ve özellikle calcil al. kemiğin kaynama olanağı için kalsiyuma ihtiyaç duyacaktır. iştah ve direnç içinde sera reptilin vitamin al

Büyük bir travma yaşadı. Bence buna göre çok çok iyi gibi. Uzun süre hiç yem yememe durumu yada aşırı ürkeklik olabilrdi. Hareketlilik ve yem yemesi iç organlarda hasar olmadığını düşündürüyor. Ancak genede hemen veteriner ile görüşülmeli.
Cem' in beslenme önerilerinide dikkate almak gerekir.

ilgileriniz ve önerileriniz için çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz hemen bunları yapıcam.. idrarını yaptığı bölgeden zaman zaman kan geliyo.yem olarak marul veriyodum zaten

a>

Kanama durumu iyi değil.

idrarında kan bulunması iç kanaması olduğunu gösterir. İç kanaması olam bi kaplumbağanın 1 haftadan fazla yaşaması çok zayıf bi ihtimal. İlerleyen günlerde durumu ağırlaşıp telef olabilir Bldiğim kadarıyla kaplumbağalarda iç organ hasarlarının tedavisi yapılamıyor. İnşallah hayatta kalır ama ben pek ümitli değilim

bi kaç veterinere sordum ama pek bişi yapamıyolar sanırım kaplumbağam ölücek yem yemiyo hiç

düştükten sonra bu halde

20130321433.jpg

LaW arkadaşımızın bahsettiği gibi iç organlara müdahale yapılılabilen bir hayvan değil. Hele ülkemizde hiç.

durum umduğumdan ciddiymiş. kuru alanda tutuyorsan bepanthen tarzı birşey sür yaralara. scotch-bride'ın gri ipliksi bir bandı var suya dayanımlı. bir kişi kabuk aralığını kaparken diğeri yapıştırabilir. bunun ne derece yararı olur bilmem. veya pek bir işe yaramaz ama yara bandı var suya dayanıklı o en azından mikrobun girişini engeller. gene de arkadaşların dediği gibi iç organlarda hasar varsa fazla umutlanma ama deneyebilirsin.

Genede elden gelenin yapılması tabiki vicdani vazife. En çaresiz durumlardan biri. Geçmiş olsun gerçekten.

4. kattan düşmesine rağmen kabuğunda parçalanma, kopma ve ayrık kırıklar oluşmaması mucize gibi. Eğer öyle olsaydı yaşama şansı hiç yoktu diyebilirim Şu aşamada senin yapacağın en önemli şey bulunduğu ortamı steril tutup enfeksiyon oluşmasını önlemek. Bide enfeksiyon oluşursa kurtulması imksansız olur. Bundan sonra herşeyi zaman gösterecek. Önümüzdeki 5-6 gün içinde hayatta kalabilirse ve durumu daha kötüye gitmemişse yaşama şansı artar. Beslenmeyi kesmesi kötü bi işaret ama hasar çok büyük değilse iç kanama olan doku ve organlar kendini onarabilir. Çok ümitli olmamakla beraber ümidini tamamen de kesmemelisin. Belki 2. mucizeyide gerçekleştirir.

Gelişmeler ve son durumu konusunda iyi haberleri bekliyorum senden. Geçmiş olsun.

burak ankarada mısın ? ankarada isen yardımcı olurum.

öncelikle teşekkürler yorumlarınız için..temiz ortamda ışık altında duruyo . düzenli olarak akvaryuma koyuyorum su içmesini ve ıslanmasını sağlıyorum..yem hala yemiyo ama ilk başlarda suda yüzünce kanama olurdu şimdi o kanama olmuyo..ayrıca yara merhemi sürüyorum..

cem bey malesef aydın/kuşadasındayım

annemle elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. ufak bi dikkatsizlikle ne ara kapı açıldı balkona çıktı bilmiyoruz.veteriner ve sizlerinde dediği gibi zamana kaldı artık

Aslında evde de zaten gezmesi uygun değil. İyileşirse bu duruma devam etmemek gerekir. Birkaç gün hatta hafta yaşadığı şoktanda ymeme durumu olabilir. Özellikle iç kanama durmalıki hayata tutunabilme şansı olsun.

Geri