Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam düştü

Cvp: kaplumbağam düştü

Kuşadası belediyesi binasında veterinerlik işleri var. Oraya götürürsen yardımcı olacaklardır.

çok etkilendim çok üzüldüm bilmiyorum sizin suçunuzda değil ama genede sorumluluk çok farklı birşey üstadım
yani şimdi o kaplumbağa bugün yarın ölürse vebali kimde? tabi ki sizde?
kaplumbağa,kuş,kedi,köpek vs. hiçbiri oyuncak değil can taşıyorlar size bize muhtaçlar akılları yok önsezileri bile yok...
kaplumbağamı evde salmıyor muyum? evet salıyorum ama özel bir örtü üzerinde ve 2 kişi 2 kaplumbağayla ilgilenerek...
Allah kolaylık versin bu olay benim başıma gelse (Allah korusun) içim içimi yer sinir krizi geçirirdim bu hatayı nasıl yaptım diye...
dua ediyorum yavrunuz için durumu ağır gibi duruyor ama inşallah hayata tutunur...

biraz ağır oldu galiba ama içimden geçeni yazdım kusura bakmayın

bi kaç veterinerle görüştük zaten tanıdık veterinerlerde var ama onlarda şuan bişi yapamayız dediler....tolga bey çok haklısınız benim annem tam bi hayvan hastası burda evin önünde 14 15 tane kedi annemin eline bakıyo gerek sezeryanı olsun gerek sakatlıklarının iyileştirilmesi olsun annem bakıyo hepsine.Bu kaplambağayıda aynı özenle koruyodu annem başından ayrılmıyodu ama akvaryumda durması eziyet çok kötü bi halde bakılmış şimdiye kadar o yüzden sürekli suda kalmasınada içim el vermiyodu...tabiki daha dikkatli olunabilrdi sizin dediğiniz gibi ama bi anlık bi açıklıkla kaçmış gitmiş sürekli kaçmaya çalıştığı yerden

Çok geçmiş olsun :( Benim kapluşumda da kabuk kırılması olmuştu, sizinki gibi değil ama 1 metreye yakın bir yükseklikten düşmüştü. Kabuğun kanayan kısımlarına transamin sürmüşlerdi kanamayı durdurmak için, birkaç gün de günaşırı pansumana gitmiştik. Bir veteriner bulmanız lazım acilen, bulana kadar da aktif kanaması yoksa batikonla silindikten sonra fucidin gibi bir antibiyotikli krem yanında da fito veya bepanthene ile pansuman yapılabilir, inşallah iç organlarda hasar yoktur, geçmiş olsun.

teşekürler . şuan aktif bi kaanama yok..suya girip çıktıktan sonra yara iyileştirici güzel bi merhem sürüyorum düzenli olarak...bazen az bi süre geziyo kutu içinde bazen kafası dışarda etrafa bakıyo yada uyuyo..yem yemiyo ayrıca

burak eczaneden suya dayanıklı olan yara bandından alıp merhemi sürdükten sonra yapıştır bakalım. ne kadar dayanıklıdır bilmiyorum. ama mikrop kapmasına bir parça engel olur.

en azından düşmenin şokunu atlatsa bile bu şekilde elden ele bir su bir kuru alan belki alışma sürecindeki haline dönüşebilir. ve o sebeple de iştahı kapanabilir. kuru alanda ısıtma lambasını yakıp üstüne bırak. eğer isterse kendi suya girip yüzer. su fazla derin olmasın. yüzerken arka ayakları normal şekilde hareket ettirebiliyorsa iyileşme yolunda demektir. suyu da temiz tutmak lazım. hadi kolay gelsin.

ağzına vitamin sürebilirsin. bir şekilde ağzına girer. zayıflığa karşı direnci artar. sera reptilin vitamin uygundur.

su sürekli temiz halde.yani değiştiriyorum..kanama durduğu için bantlama olayını yarın yapabilirim..şimdilik suyuna koyuyorum biraz yüzüyo daha sonra kendiliğinden kuru alana çıkınca alıp steril olan yere koyuyorum daha sonra batikonla temizleyip yara merhemi sürüyorum...kuru yerde yada suda yüzerken arka ayaklarını kullanıyo ilk zaman kkanama oluyodu ama artık olmuyo..

Stick yem dışında başka besin vermeyi denedin mi?. Haşlanmış yağsız kıyma, kırmızı et veya tavuk vermeyi dene. Şu aşamada kaybettiği kanı telafi etmesi ve güçten düşmemesi için yeniden beslenmeye başlaması çok önemli o yüzden ne seviyorsa onu vermelisin. Res kaplumbağalar genelde kırmızı et türlerini fazlasıyla seviyorlar.

bu hareketleri yapıyorsa yarı yarıya kurtarmış demektir. en azından akciğer enfeksiyonu olan bir hayvandan daha iyi durumda. law'ın dediği gibi her yiyeceği denemekte fayda var.

birde şuan elle müdehale çok olduğu için ürkeklik ve çekingenlik olabilir
yiyeceği yanına koyup odadan derhal uzaklaşalım tek başına kalsın birde böyle deneyin ve verdiğiniz yiyecek çok küçük parçalarda olsun
ağzının kenarına vitamin sürme işlemine aynen katılıyorum fazla rahatsızlık vermeden elinize alıp vitamini sirip geri bırakırsanız muhakkak ağzına girecektir vitamin
yüzmesi ve hareket etmesi çok önemli yemek yememesi travmatik bir sorun

ben bugün baya umutluyum arkadaşlar...leğenin içine az bi seviyede su koydum yüzüp zorlanmasın diye bide çıkabilecek kuru alan...buraya ssadece yemek yesin diye koyuyodum yem marul koyuyodum ama bugün annem ekmek vermiş ve biraz yemiş...az öncede dışkısını yaptı suyun içinde geziniyo..taşın üzerine çıkınca tekrar pansuıman yapıp kuru alana koyucam....bugün daha canlı :smile::smile:

O kadar yüksekten düşüp kurtulursa gerçekten çok sevindirici olacak. İç kanama durduysa çok iyi. Kalsiyum desteği verin bolca. Ayrıca d vitamini sentezide özellikle ihmal edilmemeli.

yemin ediyorum artık sizi ve yavrunuzu düşünmekten işime adapte olamadım gün boyunca
kalsiyum desteği en basit yumurta haşlayıp beyaz bölümünü verin kemirsin yavru :) güzel haberlerinizi dört gözle bekliyorum

Geri