Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam galiba görmüyor

Bugün tüm gün evde yoktum. Akşam eve gelince yem vermek için ışığı açtım. Gözü kızaran değil diğer kaplumbağam Önceden hasta olan nerdeyse 5-6 dakika gözünü açmadı. Yeminin birazını ben gözü Kapalı yedirdim birazını kendi açınca yedi. Acaba hâlâ tam iyileşmedi mi? Yani hep böyle uykudan uyanınca gözünü açması uzun sürüyor. Normal mi? Önceden öyle değildi. Diğeri açıyor biraz durunca. Ve bir sorum daha var su kaplumbağasının kör olduğunu nasıl anlarız. Yemini koklayarak buluyor gibi geliyor bana.
 
Hastalıklar kolay geçmez. En uzun süreni akciğer enfeksiyonudur aylarca sürer. Hayvan halsiz ve hasta ona da gentadan hem ağzına hem gözlerine damlatmaya devam et.

Isıtma lambasını 14 saate çıkar. 06:00-20:00 veya 06:30-20:30 arası yansın. Tan yeri ağarmasıyla uyanırlar. Hayvan gecede kuru alanda duruyorsa akşamdan sabaha 40 wattlık mavi renk bulamazsan kırmızı renk armut ampul kullan. Loş ışık verir ve ısıtır hayvanlar ışıktan rahatsız olmadan uyurlar.

Koku duyuları gelişmiştir. Yem görüş alanında değilse koku ile bulur. Gözleri enfeksiyona bağlı kapanmışsa hayvan temkinli davranır. Önce güvenliğini sağlamaya çalışır.

Göz kapakları şeffaftır. Kapalı olsa da görür. Gündüz çok yakından olmayacak şekilde elini oynat. Hayvan tepki verirse başını döndürürse veya gözünü açarsa görüyordur.

Bu hayvanlarda rem uykusu dediğimiz ağır uykuya geçerler. Rem uykusuna girmiş hayvan bir anda tepki veremez. Özellikle loş veya karanlık ortamda hareketleri algılayamaz.

Rem uykusunda olmayan hayvan hemen gözünü açabileceği gibi kapalı vaziyette de takip eder. Uyuyor sanırsın ama o göz kapağı altından izler. Tehdit ihtimali olduğu noktada gözlerini açıp harekete geçer. Bunu sadece tehdit algısıyla yapmaz yem isteği ile yaklaşabilir de. Gece civarlarında dolaşmamak gerekiyor. Hayvanlar uyandı mı en az yarım saat geziniyorlar ve uykuları bölünüyor.
 
Geri
Üst