Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam garip davranıyor

onureygnn

Yeni Üye
Arkadaşlar Kaplumbağamı Dün Yeni Akvaryumuna aldım. Kuru Alanını kendi imkanlarımla yaptım fakat kaplumbağam kuru alana çıkamıyor. 3 kere yem koydum çıksın diye. 2 Kere düştü 1 kere çıktı sadece ve artık oraya yem koysam bile çıkmak istemiyor. Kaplumbağam yaklaşık 9-10 yaşında.

Ve artık biri yanına gelince hemen saklanıyor. Ben gelince saklanmıyor.

[url=mailto:/AAbGJq][img]mailto:/AAbGJq.jpg[/url]*

[url=mailto:/RJvG3n][img]mailto:/RJvG3n.jpg[/url]*

[url=mailto:/oAmy7R][img]mailto:/oAmy7R.jpg[/url]*

Cvp: Kaplumbağam garip davranıyor

kuru alanı halı kaydırmazdan mı yaptın resimde öyle gözüküyor eğer öyleyse çıkamaması normal çünkü çıkabileceği şekilde hafif tümsek gibi bişisi yok ve daha yeni aldıysan akvaryumu alışmaya çalışıyor olabilir yerini yadırgamız olabilir

ve su seviyesi çok düşük biraz fazla su koyup ona göre ayarla kurualanın yüksekliğini..

Teşekkür ederim. Kuru alanı Cam  ile yaptım. Ve çıkabileceği yere halı kaydırmaz koydum. Daha rahat çıkabileceğini düşündüğüm için . Ve az önce oraya yem koydum mutfağa gittiğimde  zar zor çıkmıştı heralde ve beni görünce hemen suya indi tekrardan. Nasıl alıştırabilirim oraya ?.

mailto:/nADyy1.jpg

tümsek var fakat yine çıkamıyor. Halı kaydırmazdaysa sorun onu çıkarabilirim. Bu arada kuru alanım seyyar.

onur foruma hoş geldin.

suyu kuru alanın üstünde 15 cm gibi boşluk kalacak biçimde yükselt. bu şekilde olmaz. rampa üstüne taban yüzeyine kadar suyu yükselt. sadece kuru alan tabanı kuru kalsın. ısıtıcı lamba alacaksın ve su için ısıtıcı. tabana silis kum.

aslında bu akvaryum bile küçük eni oldukça dar. 100 litre üstü ve bombeli bir akvaryum almalısın. yada daha iyisi bazı akvaryumcularda dikdörtgen eni 35 cm, boyu 80 cm veya 1 metre boyunda yüksekliği 45 cm civarı akvaryum satılır bundan bulabilirsen onu tercih et. bakım konusunda gerekli bilgi bu linkte mevcuttur buna göre lazım olanları alırsın.
mailto:/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html

merhaba kuru akvaryumun boyutlarını kaç cm yükseklikte su olduğunu kuru alan eğimini yazarmısın?
su alçak kalmış gibi görünüyo. kıyı gibi ordan tutunur ama çıkmakta zorlanır su seviyesi alçak olduğu için. yandan bi fotoğraf at bize görelim. ben çakıl döşedim o rampaya halı kaydırmazı toplayıp aşşa attı benim ki. suya götürüp yemeye çalşyorlar bi süre sonra. bu arada alan yeni olduğu için alşma aşamasında içeri girdiğinde atlaması normal suda kendini güvende hissediyo

cem abiye katılıyorum akvaryum küçük kuru alan çok aşağıda suyuda az syuyunu çoğaltmalısın ..kum koy dibinede o kuru alana çıkamaz cem abinin dedikleirni yap kaplumbağan çok mutlu olucaktı bundan emin ol..

Teşekkür Ederim. Akvaryumum 50*35*25 Sizce küçükmü ? Tek kaplumbağaya baktığım için bu kadar aldım. Kum koyacağım en kısa sürede. Halı kaydırmaz oraya sabit. Çıkmıyor. Fakat ısıtıcıyı su anda düşünmüyorum. Çünkü akvaryumun durduğu yer gayet sıcak ve zeminden sıcak geliyor akvaryum ısınıyor. Suyu yükselteceğim. Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Ufak bir sorum daha olacak sizce kaplumbağam sağlıklımdır ? Yaşına göre boyu normalmidir.

cem abi daha iyi bilir ama yeterli bence tek yaşıyorsa ama birde büüyceğini düşünürsek sen biraz daha büyüt akvaryumu kaplumbapan içinde yakından alt üst desendir kabuklarını felan görmeden bişey diyemeyiz..

asi kız' Alıntı:
cem abi daha iyi bilir ama yeterli bence tek yaşıyorsa ama birde büüyceğini düşünürsek sen biraz daha büyüt akvaryumu kaplumbapan içinde yakından alt üst desendir kabuklarını felan görmeden bişey diyemeyiz..ısıtıcı şart lambayla birlikte yoksa sağlıklı bir gelişim sürdüremez hastalanır..

yükseklik açısından suyu yükseltme imkanı vermiyor. kumda dahil olunca yine su seviyesi az olacak.

35 yükseklik mi en mi ?

Kaplumbağanız yaşına göre sağlıklı bir gelişim gösterememiş.

Bakım kılavuzunu okumanızda ve imkanlarınız dahilinde kaplumbağanıza en iyi yaşam alanını oluşturmanızda fayda var.

Kısaca özetlemek gerekirse;
-Her 1 cm kabuk boyu için 10 litre suya
-Bir üst maddedeki hacim oranına göre işlevselliğini kaybetmeyecek bir akvaryuma
-Bu akvaryum için ısıtıcı ve filtreye
-Isıtıcı ve uvb lambaya
-Silis kumuna
-Mangrov köküne
ihtiyacınız var.

şartlar hiç uygun değil açıkçası diğer arkadaşlarımda söylemiş ama bende söyleyeyim akvaryum minimum 100 lt olmalı ki rahat yüzebilsin dalabilsin...
kuru alan ısıtma lambası iç filtre göremedim var mı ?
olan ekipmanlarınız neler ?
akvaryumu önden çeker misiniz bu şekilde anlaşılmıyor ?
silis kum koymadan önce bir kaç defa sıcak sudan geçirmeniz gerek

Akvaryum isiticisiz asla ve asla olmaz sari sera cam dereceler var onlardan alirsaniz sicakligin zaten yetersiz ve degisken oldugunu gorursunuz

Yasina gore boyu iyi olmaktan cok uzak hatta cok cok kucuk kalmis, buakvaryum asla idare etmez en azindan 100 litre degil okadar su olan akvaryum diyoruz ama gereken olculeri dusununce buda uygun degil 100*50*50 boyutlarinda bir akvaryum almalisiniz

Lutfenbakim klavuzunu okuyun gereken hersey yazar

hayvanın normalde iki kat boyda olması lazımdı. sağlıklı gelişim için herşeyin uygun olarak tamamlanması lazım. ve yemlerinde.

hayvanda genel görünüş itibariyle bir hastalık gözükmüyor. gerekli ekipman sağlandığında boy atması hızlı olur.

Şu anda Bütün malzemeleri aldım. Mini dış filtre vs. Fakat bir sorunum daha var. Kuru alandan hiç inmiyor. Yemi atıyorum suya gidip yiyiyor sonra geri çıkıyor. Ayaklarını gere gere duruyor. Bir sorun yoktur umarım. Şu anda resim atma durumum yok. En kısa zamanda atacağım

keyiften ve ısınma ihtiyacından çıkıyordur. Suyu 27-28 derece gibi olsun. Yani ısıtıcıyı alacaksın. Hayvan su soğuk olduğu için girmek istemiyor. Artı su ve kuru alan ısı farkı hayvanı hasta edebilir. Diğer bir zararda sürekli kuru alanda kalması su kaybına neden olur. Bilinç kaybı ile hareket edemeyip kızarır. Bir üyenin hayvanı bu şekilde yanıp ölmüştü.

Yardımınız için teşekkür ederim. Isıtıcıyı en kısa sürede alacağım o zaman

Önerebileceğiniz bir ısıtıcı varmdıır ? kac watt olmalıdır ?

onureygnn' Alıntı:
Yardımınız için teşekkür ederim. Isıtıcıyı en kısa sürede alacağım o zaman

Önerebileceğiniz bir ısıtıcı varmdıır ? kac watt olmalıdır ?

Hangi güçte ısıtıcı alınacağı/kullanılacağı akvaryumun hacmi ve akvaryumun bulunduğu odanın sıcaklığı ile ilgilidir.

akvaryumu büyütsen iyi olur. yine bunu göz önüne alarak 100 W ısıtıcı al.

hesaplı olsun dersen atman BT kristal ısıtıcı al. bu suya tam batabiliyor. diğer modeliyle karıştırma o ısıtıcı batmaz.

daha kaliteli olsun dersen jbl protemp al. bu da yatay kullanılıyor.
mailto:/Product/jbl-pro-temp-akvaryum-isiticisi-100-watt/JPM011898?kat=243

bir deçelik roxin var. ben bu modeli kullanmadım performasını bilmiyorum.
mailto:/Product/roxin-celik-akvaryum-isiticisi-100-watt/JPM012862?kat=243

diğerlerini önermedim. su yüksekliğin az onlar dik konumlandırılıyor sığmaz akvaryuma.

derecen yoksa bu ikisinden birini al. ısıtıcıyı 100 W alacaksın su oranı düşük dolayısıyla net ısı için derece şart.
mailto:/Product/jbl-vantuzlu-cam-derece-0-50-c/JPM011932?kat=290
mailto:/Product/sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c/JPM001141?kat=290

Akvaryumum şu an ısıtıcısız 21 derece oda sıcaklığı ise 24 derece

Salonda duruyor. Akvaryumum

su çok soğuk. en az 26 olmalı ve ısı sabit olmalı. su, kuru alan ısı farkı hasta olmasına neden olur. dış ortam ısısı ideal. kuru alan içinde ısıtıcı lamba alacaksın. su ısısı düzelip bu defa kuru alan ısınmazsa hayvan kuru alana çıkmaz. en sağlıklısı suyu 27-28 kuru alanı 31-32 derece olmalı.

daha yukarıda bir kuru alan yapıp ya da alıp su oranını yükseltmelisin. bu hem ısıtıcı hemde kuru alan için gerekli. akvaryum camı kalınlığı 6 mm varsa burada yorum 303'teki gibi bir kuru alan yaptırıp akvaryum üstüne koyarak gerekli ortamı elde etmiş olursun.
mailto:/forum/konu-kurtarilmis-su-kaplumbagasi.html?pid=151939#pid151939

Geri