Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam garip davranıyor

Cvp: Kaplumbağam garip davranıyor

Suan isiticin yok bir kablo uzatip uzerine 100watt lik bi ampulle suyu sabit isida tutabilirsin kuru alana ayri isitma ampulu tabiki su cok soguk ic derece ile su derecesi takip edilmeli

ampul suyu ısıtmaz ilk başta oluşabilecek buhar sudaki ısıyı alır. serin tutar. akvaryum üstünden gelecek soğuk havayı keser akvaryum içi havayı ılıman tutar. ama sakıncası hayvanı kızartabilir. diğer taraftan gece lamba kapatılacağı için su eski değerine düşer ve hayvanın adaptasyonu zorlaşır.

Isıtıcıyı sadece suyu ısıtmak için gerekli olarak algılamayın.Bu bilgi eksiktir.En önemli görevi ısıyı sabit tutmasıdır ! ısıtıcısız iken su oda sıcaklığına ve diğer vb şartlar sebebiyle ısısı inip çıkar . Kaplumbaganız bu ısıya ayak uydurmak için çok enerjı sarfeder bu da onu çok yorar . Hasta olmasına davetiye çıkarırsınız , ayrıca kaplumbagaların hareketsiz ve iştahsız olmalarının sebebi de hep ısıtıcının olmaması ve su ısısının sabit olmayısından kaynaklanır (genel olarak ayrı bir hastalığı yoksa ) Lütfen ısıtıcının onemını daha iyi kavrayıp koştura koştura en önemli ekipmanı acil temin etmelisiniz . En yakın zamanda bir resimde bekliyoruz .

onureygnn' Alıntı:
Akvaryumum şu an ısıtıcısız 21 derece oda sıcaklığı ise 24 derece

Salonda duruyor. Akvaryumum

Oda sıcaklığı ekstra güç gerektirmeyecek bir değere sahip bu sebeple Cem Bey'in ifade ettiği gibi 100 W yatay konumlandırılabilen bir ısıtıcı işinizi görecektir.

Arkadaşlar önemli bir soru soracağım. Akşama kadar dışarıda olacağım. Evde kaplumbağama bakacak kişiler var fakat kaplumbağam eğer kuru alanda çok durup su kaydı vs. olursa diye korkuyorum. Kaç saat kuru alanda durabilir ? Lütfen cevaplayın

ısıtma lamban var mı ?

hayvan belli bir boya gelmiş onun için bunaltıcı sıcaklığa karşı kendini suya atacaktır. yavrularda öyle değil sıcağı yağ depolama olmadığı için fazla severler derileri ince olduğu için yüksek sıcak ve su kaybı bir anda mayıştırıp oldukları yerde kalmalarına neden olur.

sadece arada baksınlar hayvan dönüp bakarsa veya göz takibinde bulunursa sorun yoktur. hayvan bunalırsa başını kabuğuna sokar ya da başka bölgesini dönüp ısıtır.

mesafeyi iyi ayarladın değil mi ? ısıtıcıyı alana kadar kuru alan ısısı 30 derece gibi olsun. aldıktan sonra suyu 27-28 kuru alanı 31-32 yaparsın.

Benim kaplumbagama sorun olmaz yani. Yine ben kontrol ediyorum. Bugun isiticimi aldim suan eve dogru gidiyorum takmaya

ısıtıcıya dikkat et. çalışırken hava teması camını patlatır. onun için su içinde belli bir derinlikte olmalı. suyun buharlaşma durumu hesap edilerek. aldığın ısıtıcı tam batabilir cins mi dik konumlandırmalı mı ? dikse üst kısmındaki min level çizgisinden aşağıda olmamalı su. tam batabilir ise üzerindeki konumlandırma resminden veya completely submersible yazısından anlarsın.

akvaryumla veya ısıtıcı ile ilgili işlemlerde fişini çekip soğumasını beklemeyi unutma.

Geri