Melissatrasuova
Yeni Üye
Kaplumbagam 5 yaşında, 80 litre civarı bir akvaryumu var, filtresi isiticisi da yerinde ama isiticiyi calistirmiyorum şuan çünkü zaten suyu çok sıcak oluyor Antalya sıcağında. Bana birileri uvb alması lazim dedi, kabugunda d vitamini eksikligi varmış bende doğaldan alsın diye geniş bir kutu hazirlamistim, altina da havlu serdim balkona çıkardım. Hem güneş alabilsin hemde çok yanmasın gölgede durabilsin diye gölgelik yer de yapmıştım. O günden sonra hiçbir şey yoktu bi anda yemek yemeyi kesti ve kuru alaninda zaman geçirmeye başladı. Ne yaptiysam olmadı, ısıtıcısını actim olmadi, kuru karides verdim, normal stick verdim yok yemiyor. Acaba kabız mi oldu diye düşünüp kabak haşladım ama inat ediyor yemiyor. Gözleri açık, şiş değil. Agzında akıntı ve benzeri bişi yok, kabuğunda göçük yok bişi yok. Suda yüzerken yan durma sağ durma sol durma da yok, ama saatlerce kuru alaninda duruyor ve öylece yatıyor. Gram bişi yemiyor. Yanına yaklaştigimda panikliyor kendini suya atiyor. Hareketsiz değil yani panikleyince hareket ediyor. Ama bu durum 1-2 haftadır böyle olunca panikledim artık. Sadece iki üç kere balkona çıkardım güneş alsın diye ama böyle yapmaya baslayinca bıraktım artık. 2-3 günlüğüne de şimdi iş seyehatine çıktım, misafire yine de yem atmasini soyledim ama aklim kaldi deli olucam yemiyor yemek. Ayni zamanda uvb bakmaya başladım ama guvenemedim de nerden alicam bilemedim. Lütfen yardimci olun