Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam gözünü açmıyor

mamiakb

Yeni Üye
Katılım
11 Eyl 2021
Mesajlar
4
Merhabalar hayırlı geceler. Bu forum üzerinden yardım istemiştim. Kaplumbağamda hırıldanma ve gözünü açmama sorunu vardı. Kaplumbağama ne yaptıysam gözünü açtıramadım. Önceden hırıldama vardı ama Genta damla ile sorunu çözdüm. İştahı da yerinde yemlerini iştahla yiyor onda sorun yok. Bir kaplumbağanın yapması gereken herşeyi yapıyor ama gözlerini açmıyor. Yine Genta damla alsam kaplumbağamda bir sorun olur mu?
 
Gentaya devam edelim. Sabah akşam 10-15 saniye dörder damla her göze damlatıp 20 dakika kadar kuru yerde bekletirsin. Ortam soğuksa ısıtma lambasını üzerine tutarsın.

Göz içinde beyazlık görüyor musun? Eğer öyle ise iltihap taşlaşmıştır kolay çıkmaz ilaç yumuşatarak zamanla atılmasını sağlar.

Suyu ve tabanı sürekli temiz olsun. Şebeke suyu kullanıyorsan bazı yerlerde klor oranını yüksek tutuyorlar bu hayvanların gözünü yakıyor, ondan kaynaklı da hayvan gözünü kapalı tutuyor.

Gözünü sadece kuru alanda kapalı tutuyor ise bu göz kapağı üstündeki deri değişim kalıntıları olduğundan yada ısıtma lambası göz kapaklarını kuruttuğundan birbirine yapışır. Bu durumda hayvan alanda dururken tepeden gözleri hizalayıp damlatırsın. Bu kapakları yumuşatıp rahatlatır. Bir nevi yapay gözyaşı niyetine bu amaçla da kullanırız.

Özellikle geceleri sessiz oöduğundan hayvan yüzeyde uyuyorsa nefes sesini dinle. Hırıltı birşey var mı yine. Bu akciğer meselesinde iyileştikten sonra birkaç gün daha devam ediyoruz. Ufak kalıntı kalırsa tekrar nüksediyor. Bunlar tamamen temizlenmeli eğer ses yoksa ağızdan damlatmaya gerek yoktur.
 
Geri
Üst